« Seks
objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana
OPA ;)

Recite da seksu tijekom menstruacije

Mnoge žene i parovi sada su skloniji upuštati se u seksualni odnos za vrijeme menstruacije bez osjećaja gađenja ili srama i sa sviješću da se radi o zdravom i prirodnom aspektu intimnog odnosa

Seks i menstruacija - da ili ne? DA!
Seks i menstruacija - da ili ne? DA! (Intimina)
Više o

seks

,

menstruacija

 Živimo u vremenu kada žene sve slobodnije otvoreno razgovaraju o intimnom zdravlju i menstruaciji, rušeći tabue koji stotinama godina postoje oko ovih prirodnih procesa. Takva promjena u društvenim stavovima osnažuje žene da prigrle svoja tijela i svoje menstrualne cikluse bez srama, što dovodi do pozitivnijeg i otvorenijeg dijaloga o menstruaciji. Posljedično, mnoge žene i parovi sada su skloniji upuštati se u seksualni odnos za vrijeme menstruacije bez osjećaja gađenja ili srama i sa sviješću da se radi o zdravom i prirodnom aspektu intimnog odnosa.

Sada je više nego ikad važno razbijati tabue povezane s menstruacijom i razgovarati o prirodnim stvarima kao što je seks tijekom menstruacije. INTIMINA je kao brend pokrenula mnoge razgovore o intimnom zdravlju, a ovaj put donosi razloge zašto ne biste trebali izbjegavati seks tijekom menstruacije:

Ublaženi grčevi i bol

Orgazmi mogu pomoći u ublažavanju menstrualnih grčeva koji nastaju zbog stezanja maternice koja se ljušti. Tijekom orgazma, mišići maternice također se kontrahiraju, a zatim otpuštaju, što može pridonijeti ublažavanju grčeva. Orgazmi povećavaju proizvodnju kemikalija u mozgu (neurotransmitera) koje ometaju signaliziranje boli i zamjenjuju ga 'dobrim osjećajem' koji može trajati neko vrijeme nakon orgazma.

Jači orgazmi

Tijekom menstruacije razina hormona je visoka, što rezultira povećanom seksualnom željom i često povećanom osjetljivošću zbog jačeg protoka krvi u zdjelici. To znači da ćete vjerojatno imati bolji i intenzivniji orgazam.

Kraće trajanje menstruacije

Seksualna aktivnost može dovesti do kraćih menstruacija. Kontrakcije mišića tijekom orgazma pomažu bržem izbacivanju sadržaja maternice, potencijalno smanjujući trajanje menstruacije.

Povećani seksualni nagon

Hormonalne fluktuacije tijekom menstrualnog ciklusa mogu utjecati na vaš libido. Dok mnoge osobe osjećaju veći seksualni nagon tijekom ovulacije, neke također navode da se osjećaju uzbuđenije tijekom menstruacije.

Prirodno podmazivanje

Menstrualna krv djeluje kao prirodni lubrikant, potencijalno smanjujući potrebu za dodatnim podmazivanjem.

Olakšanje od migrene

Nekim ženama seks tijekom menstruacije može ublažiti menstrualne migrene zahvaljujući povećanoj količini neurotransmitera ili endorfina koji se proizvode tijekom seksa. Studija iz 2013. pokazala je da su mnoge osobe s menstrualnim migrenama koje su imale spolne odnose prijavile djelomično ili potpuno olakšanje simptoma.

Ako mislite da seks tijekom menstruacije mora biti neuredan, varate se. Zahvaljujući menstrualnoj čašici INTIMINA Ziggy Cup, krvoproliće je stvar prošlosti. Ziggy Cup je zapravo menstrualni disk koji vam može pomoći da uživate u seksu tijekom menstruacije bez popratnog nereda, čineći to iskustvo ugodnijim i praktičnijim. Oblikovan je poput dijafragme, a postavlja se točno ispod grlića maternice, kako bi skupljao menstrualnu krv i omogućio nesmetanu ​​penetraciju.

Kako bi seks tijekom menstruacije bio ugodniji i manje neuredan, evo nekoliko savjeta:

  • Otvoreno komunicirajte - Razgovarajte o svojim osjećajima oko seksa za vrijeme menstruacije sa svojim partnerom i saslušajte njihovo gledište. Otvorena komunikacija pomaže da se oba partnera osjećaju ugodno.

  • Koristite Ziggy Cup - Umetnite Ziggy Cup menstrualni disk prije upuštanja u seksualnu aktivnost. Njegov jedinstveni dizajn omogućuje seks bez nereda i bezbrižnost te poboljšava cjelokupno iskustvo.

  • Koristite zaštitu - Koristite kondom kako bi smanjili rizik od seksualno prenosivih bolesti i trudnoće, čak i kada koristite Ziggy Cup (Da, možete zatrudnjeti tijekom menstruacije, a možete zatrudnjeti i dok nosite menstrualni disk ili čašicu!).

  • Eksperimentirajte s položajima - Ako su vaši uobičajeni seksualni položaji neudobni, pokušajte s nekim novim. Mekoća i savitljivost menstrualnog diska Ziggy Cup omogućuje različite položaje bez neudobnosti.

Menstruacija ne mora prekinuti vaš seksualni život. Poduzimajući nekoliko pripremnih koraka, seks tijekom menstruacije možete učiniti jednako ugodnim kao i u bilo koje drugo doba mjeseca. A možda će vam se čak činiti i - uzbudljivijim.

25.07.2024. 20:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.07.2024. 09:58
    haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh