« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ludi ameri

Novo hit piće su kokteli od mesa i sira

Piće sa sirupom od slanine i ostali kokteli za mesojede, kako ih zovu, danas su dio neobične ali i sve traženije ponude nekih američkih barova.

(Getty Images)
Više o

Adam Seger

,

Todd Thrasher

,

Bacon Vodka

,

kokteli za mesojede

Za koktel Baconcello barmena Adama Segera potrebno je skuhati slaninu, očistiti je od masti i narezati na komadiće. Slaninu potom treba zaliti votkom i pustiti je da se natapa 72 sata.

Seger kaže da osim od slanine priprema i koktele od sira i šunke. Todd Thrasher, još jedan poznati američki barmen, eksperimentira s paštetom od gušćih jetra i janjetinom.

Thrasher je svoje eksperimente započeo kad je dobio inspiraciju iz jedne knjige iz 19. stoljeća. 2005. je izmislio svoje prvo takvo piće. U početku nitko nije bio zainteresiran ali već nakon tjedan dana svi su ga htjeli kušati.

Od svibnja se na internetu može kupiti i posebni liker pod nazivom Bacon Vodka (bacon - eng. slanina), koji proizvode tri prijatelja iz Seattlea.

Ovo piće je drugačije od Segerovih i Trasherovih jer se ne radi od prave slanine.

Izumitelji ovog koktela kažu da piće proizvode kemijskim putem jer im je natapanje slanine dugotrajno i naporno a još jedna prednost je da ga mogu piti i vegetarijanci i vegani.

Adam Seger nije zagovaratelj takvih tako spravljenih koktela i kaže da nisu tako kvalitetni.

U svakom slučaju, kokteli za mesojede pronalaze sve više novih poklonika željnih drugačijeg alkohola.

31.08.2009. 09:52:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh