Lifestlye AUTO
NOVITETI

Novi Chevrolet Aveo donosi profinjeni stil u segment malih automobila

objavljeno prije 14 godina

Na nadolazećem Pariškom sajmu automobila neće nedostajati Chevroletovih premijera. Već najavljenom višenamjenskom Orlandu i oglednom Cruzeu u hatchback-verziji pridružit će se s… više »

UZ SUBVENCIJE

Mitsubishi i Peugeot zajedno proizvode električne automobile

objavljeno prije 14 godina

Mitsubishi Motors i PSA Peugeot Citroën planiraju zajedno razviti komercijalno električno vozilo. Mitsubishi i Peugeot počet će proizvoditi električne automobile u tvornici francuskog… više »

CRASH TEST

Kako su mrtvaci učinili vaš automobil sigurnijim

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Najnovija karakteristika suvremenih automobila mogli bi postati pojasevi na napuhavanje na zadnjim sjedalima. Međutim, ta ideja je prvo na pamet pala inženjerima iz Forda. Pojasevi na… više »

TEST

Testirali smo Chevrolet Spark - i oduševili se

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Nazvati Sparka autićem mogla bi biti i uvreda, jer unatoč dimenzijama ima prilično impresivne mogućnosti. Dizajneri su probdjeli noći i noći smišljajući kako napraviti malen gradski… više »

SMART SCREEN

Automobili dobivaju sve veće digitalne ekrane

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Iz dana u dan sve više se navikavamo gledati malene, blještave ekrane s mnoštvom boja, bilo da se radi o prijenosnim računalima ili mobitelima; a sad se pojavljuju i u… više »

SVE SE SNIMA

Automobili po uzoru na avione dobivaju crne kutije

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Bijeg s mjesta nesreće više neće biti moguć -  inženjeri razvijaju crne kutije koje bi se za nekoliko godina trebale naći u svakom autu i bilježiti svaki pokret vozača, od… više »

SLOVENSKI KALKULATOR

Korištenje automobila je preskupo i neracionalno?

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Jedna slovenska ekološka udruga predstavila je kalkulator za izračun troškova korištenja osobnog automobila, kojim dokazuje da je to prijevozno sredstvo za prosječnog… više »

SAZNAJEMO

Chevrolet odsurfao u šezdesete sa Spark Woodyjem

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Definitivno je vrijeme za surfanje, a imamo i dokaz! Chevrolet je otkrio jednu i jedinu, posebno izrađenu verziju svog superminija - Spark Woody karavan. Ovaj je automobil napravljen kako bi… više »

AUTO IZ SNOVA

Prodaje se kultni kabriolet 'najljepši auto na svijetu'

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Delahaye 175 S Saoutchik Roadster pravi je kabriolet iz snova a prati ga glas "najljepšeg automobila na svijetu". Svojedobno ga je vozila britanska glumica i seks simbol Diana Dors te… više »

ANTISTRES TERAPIJA

Uskoro automobilske klime s vitaminom C

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

"Želimo da se vozači osjećaju zdravije u automobilu nego izvan njega", rekao je jedan inženjer Nissana tijekom demonstracije vozila u Yokosuku. Proizvođač također namjerava opremiti svoje… više »

ELECTRO-FUTURE

BMW kreće električnim stazama

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Vodeći proizvođači automobila usmjereni su na zeleno i mnogi od njih već slijede rutu električnih vozila - a sad se priključio i BMW. Ne može biti slučajnost to što je BMW odabrao… više »

AUTO APP

Aplikacije za automobile učinit će vožnju istinski osobnim iskustvom

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Voljeli ga ili ne, Appleov iPhone je zauvijek promijenio način na koji ljudi koriste mobilne telefone. Danas za sve postoji aplikacija u sklopu iPhonea - od unajmljivanja automobila do… više »

BUDUĆNOST PROMETA?

Leteći automobil krenuo u proizvodnju

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Letjelica je dizajnirana kao lagani sportski avion, najmanji u kategoriji privatnih aviona, s maksimalnom težinom od 600 kg. No, proizvođači nikako nisu mogli zadovoljiti kriterije sigurnosti… više »

AURIS

Započela proizvodnja prve europske hibridne Toyote

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Najveći svjetski proizvođač automobila Toyota započeo je u svojoj tvornici u engleskom gradu Burnaston proizvodnju prvog europskog hibridnog vozila. Pod budnim okom britanskog ministra za… više »

MEGA PROJEKT

Autopia - najveći auto salon na svijetu gradi se u Turskoj

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Turska pokraj Istanbula namjerava izgraditi najveći auto salon na svijetu, smješten na pet katova i ukupne površine od milijun četvornih metara, objavila je građevinska tvrtka… više »

skrolaj na vrh