« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TEST

Testirali smo Chevrolet Spark - i oduševili se

Automobilska industrija svakog dana nalazi nove odgovore na recesiju, a jedan od najboljih je Chevroletov Spark

Chevrolet Spark
Chevrolet Spark (Saša Zinaja/MM)
Više o

rođeni 30. srpnja

,

rođeni 31. srpnja

Nazvati Sparka autićem mogla bi biti i uvreda, jer unatoč dimenzijama ima prilično impresivne mogućnosti. Dizajneri su probdjeli noći i noći smišljajući kako napraviti malen gradski automobil u kojem možete i na put, i može se slobodno reći da su zaslužili svaki dolar ...

Inspiracija bi mogla biti klasični Mini, legenda malih automobila, no dodano je toliko novoga da se Spark definitivno vidi na cesti. Prednji dio izgleda autoritativno, agresivno i ujedno zabavno, dok su nabildani blatobrani i stražnji spojler dodali snagu i brzinu u cijelu sliku. Boju testnog modela ne treba ni komentirati, pa na Metro portalu smo :-), naravno da je najbolja!

Dimenzije su ostale iste kao i kod starog modela, visina od 155 cm, 160 cm širine i 364 cm duljine, što ga čini upravo idealnim za gradsku gužvu i uska parkirna mjesta na ulicama i u garažama. Ipak, u tim nevelikim mjerama našlo se i dovoljno mjesta za četiri putnika (auto je zelen, mi smo zeleni, carpool people!), a 170 litara prtljažnika dovoljno je ipak za dvije osobe na putu za neku atraktivnu destinaciju.

Ne manje važno, model ima i pet vrata, što znači da će mlađahna obitelj svoje potomke bez problema stavljati i vaditi iz auta, a vjerujte da je to trajni izvor frustracija ... Visina automobila ono je što će oduševiti korpulentnije pripadnike muškog roda, jer će svoja dva metra bez problema ugurati na vozačko mjesto i čuditi se pritom kako su stali unutra. Ako uzmete u obzir pete na nogama naše test vozačice, i sami ćete primjetiti da je to istina.

Tehnički podaci:

Dužina/širina/visina: 364 cm/159,7 cm/155,1 cm
Osovinski razmak:  237,5 cm
Obujam prtljažnika: 170-568 litara
Obujam motora: 1206 ccm
Maks. snaga: 60 kW (81 ks) / 6400 o/min
Maks. okr. moment: 111 Nm / 4800 o/min
Ubrzanje (0-100 km/h): 12,1 sek
Maks. brzina: 164 km/h
Potrošnja: 6,6/4,2/5,1 litara
Emisija CO2:  119 g/km

Avanture gradske i prigradske vožnje opisat ćemo u sljedećim nastavcima testiranja Chevrolet Sparka.

26.08.2010. 11:16:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh