« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SLOVENSKI KALKULATOR

Korištenje automobila je preskupo i neracionalno?

Slovenska ekološka udruga izračunala je da godišnji troškovi osobnog automobila koji košta 10.000 eura iznose 3.000 eura, bez dodatnih izdataka

auto troškovi
auto troškovi (Shutterstock)
Više o

automobil

,

auto

Jedna slovenska ekološka udruga predstavila je kalkulator za izračun troškova korištenja osobnog automobila, kojim dokazuje da je to prijevozno sredstvo za prosječnog građanina postalo preskupo i neracionalno.

Udruga je izračunala da troškovi korištenja automobila niže klase s cijenom od 10.000 eura - uz minimalnu premiju osiguranja, minimalnu potrošnju goriva i najniže troškove parkiranja i servisa - iznose 3.000 eura godišnje.

>> Mobiteli nisu jedina opasnost za vrijeme vožnje

U kalkulator za izračun troškova automobila treba unijeti petnaestak podataka, no u njega nisu uključeni neki dodatni troškovi poput pranja automobila i eventualnih većih kvarova koji često nisu zanemarivi, izjavila je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" Katarina Otrin koja je automatski kalkulator automobilskih troškova napravila i postavila na internet stranicu ekološke udruge Fokus - društvo za razvitak u skladu s prirodom.

Ta ekološka udruga predlaže veće korištenje javnog prijevoza, odricanje od drugog automobila, te uporabu automobila od strane više osoba koje žive u susjedstvu ili se dnevno voze na istoj relaciji. (hina/metro-portal)

17.08.2010. 11:26:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh