« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NOVITETI

Novi Chevrolet Aveo donosi profinjeni stil u segment malih automobila

Novi Aveo pomalo podsjeća na nedavno predstavljeni Spark i nedvojbeno će se svojim sportskim, nabrijanim izgledom svidjeti mlađim kupcima

Chevrolet Aveo
Chevrolet Aveo (Chevrolet)
Više o

Chevrolet Aveo

,

oslobođen

,

homo erectus

Na nadolazećem Pariškom sajmu automobila neće nedostajati Chevroletovih premijera. Već najavljenom višenamjenskom Orlandu i oglednom Cruzeu u hatchback-verziji pridružit će se s nestrpljenjem očekivani peterovratni Chevrolet Aveo koji će, kao i Orlando, sada prvi put biti predstavljen svijetu u produkcijskoj verziji.

Ogledni automobil Aveo RS bio je izložen na automobilskim sajmovima u Detroitu i Ženevi početkom 2010., a sada s finalnom produkcijskom verzijom Chevrolet ima automobil koji izgleda jednako dobro kao koncept koji mu je prethodio.

Ulazeći u vrlo kompetitivan segment malih automobila, dojmljivi elementi dizajna novog Chevrolet Avea uključuju agresivan prednji dio s izraženim dvostrukim prednjim svjetlima te dvostruku rešetku, kompaktne karoserijske panele s podignutom linijom ramena i kratkim stražnjim prevjesom, skrivene ručke stražnjih vrata koje se sada nalaze na C-nosaču i profil s izbočenim kotačima koji je po novome prepoznatljiv dio Chevroletove dizajnerske filozofije.

Novi Aveo pomalo podsjeća na nedavno predstavljeni Spark i nedvojbeno će se svojim sportskim, nabrijanim izgledom svidjeti mlađim kupcima. Limuzinska varijanta s četiri vrata pojavit će se idućeg ljeta zajedno s peterovratnom izvedbom. Obje verzije su praktični mali automobili s puno prostora u kabini pa Chevrolet očekuje da će se novi Aveo također svidjeti obiteljima kao i njegov prethodnik koji se pokazao omiljenim izborom obiteljskih ljudi.

Novi Chevrolet Aveo izišao je na svjetlo dana nakon iscrpnog programa razvoja, a rezultat je mali automobil koji će pogoditi ukus europskih kupaca kada se radi o dizajnu i dinamici. Krajnje specifikacije novog Avea bit će pažljivo prilagođene svakom pojedinom europskom tržištu.

Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe, kaže: „Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme za Chevrolet tim. Ne samo da imamo nove modele u segmentu višenamjenskih i kompaktnih vozila, nego s Aveom imamo automobil koji je spreman za sraz s najboljim konkurentima u segmentu malih automobila, koji je istovremeno i najvećih segment u Europi."

Novi Aveo je duži i širi od prethodnika što omogućuje da ima prostran interijer i kapacitet prtljažnika među najboljima u klasi. Dizajn unutrašnjosti donosi možda još više iznenađenja nego vanjština, posebno dio s instrumentima koji je inspiriran motorima i dolazi s analognim tahometrom u kombinaciji s digitalnim brzinomjerom i svjetlima upozorenja.

Središnja konzola ima plavo pozadinsko osvjetljenje dok cijeli prednji dio kabine ostavlja obgrljujući dojam. Prednja konzola može biti u željenoj boji i prostire se od ploče s instrumentima do vozačkih i suvozačkih vrata. Kupci Avea također će znati cijeniti iznimnu kvalitetu materijala korištenih u unutrašnjosti kabine te razne pretince za pohranu na središnjem dijelu, kao i moderan audiosustav s USB priključkom, ulazom za slušalice i Bluetoothom.

Odražavajući sportski karakter malenog Chevroleta, Aveo je stvoren kako bi pružio pravo sportsko upravljanje, što je značajka koju djelomično omogućuje njegova kruta integralna struktura karoserije koja pruža dodatnu torzijsku čvrstoću - među najčvršćima u segmentu malih automobila.

Podvozje novog Avea detaljno je ugođeno kako bi zadovoljilo potrebe europskih vozača osjećajem vožnje i omjerom upravljanja koji donosi kombinaciju udobnosti i visoke upravljivosti. Elektronički servo upravljač i elektronička kontrola stabilnosti s ABS kočnicama bit će u standardnoj opremi.

S novim Aveom bit će dostupna bogata ponuda četverocilindričnih benzinskih i dizelskih motora s najnovijim tehnologijama kao što su promjenjiv rad ventila, dvostruki kontinuiran promjenjivi hod radilice te common-rail ubrizgavanje goriva za dizelske motore.

Ponuda benzinskih motora uključuje dvije 1.2-litarske verzije (snage 70 i 86 KS), 1.4-litarski agregat (100 KS) te 1.6-litarski (115 KS). Prvi put će Aveo biti ponuđen s dvama verzijama 1.3-litarskog dizelskog motora (75 i 95 KS) s tehnologijom Start/Stop.

Chevroletov prvi šesterostupanjski automatski prijenos na malom automobilu bit će dostupan s Aveom 1.4 i 1.6 kao opcija na većini tržišta. Ručni prijenosi su petero ili šesterostupanjski, ovisno o odabiru motora.

09.09.2010. 07:51:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh