Lifestlye AUTO
TOP GEAR SKANDAL

Top Gear - vožnje popularnog voditelja voze profi vozači

objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Svaki ljubitelj auta mora se pokloniti pred najboljom emisijom o autima koju je televizija ikad izbacila. „Top Gear" emisija BBC-ja, jedina emisija o autima za koju kartu čekate… više »

RAZLOG NEPOZNAT

Djeca su sigurnija kad su za volanom baka ili djed

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Djeca su možda u automobilima sigurnija kada ih voze bake i djedovi nego kada to čine roditelji, navodi se u američkoj studiji koju u ponedjeljak prenose tamošnji mediji, a citira ih… više »

NAPRIJED S FORDOM

Ford namjerava 'uzgajati' materijale za svoje autodijelove

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Gljive, korijen maslačka, pšenica, soja i kukuruz na prvu možda i nemaju ništa zajedničko, ali jednoga bi dana mogli biti sastavnim dijelom vašeg automobila. Na… više »

ŠARENILO

Koje su boje najčešće kradeni automobili

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Kad kupujete novi ili novi polovni automobil, možda biste trebali obratiti posebnu pozornost i na to koje je boje jer biste pravilnim odabirom mogli sniziti rizik od krađe za pola. Što… više »

ECO CAMPER

Cool kamp kućica budućnosti

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Futuristička kamp kućica "Eco Camper“ mogla bi vrlo lako osvojiti srca turista koji zaziru od kampiranja. Izgleda nadasve moderno, ima velike staklene prozore kroz koje u… više »

Oslo svjetska prijestolnica električnih vozila

objavljeno prije 13 godina

S 4.000 čistih i tihih automobila na električni pogon, Oslo, glavni grad Norveške koja se obogatila izvozom nafte, prijestolnica je električnog automobila, piše Hina. "Od svih… više »

PLAVA EKIPA

Movens predstavio Novero proizvode

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Tvrtka Movens predstavila je na konferenciji za novinare proizvode svog partnera, bivšeg Nokijinog automotive branda Novero. Perjanice trenutno ponude su auto uređaji… više »

PROBLEMI

Fiat povlači 130.000 modela Punto

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Talijanski proizvođač automobila Fiat odlučio je s tržišta povući više od 130 tisuća vozila modela Punto zbog mogućeg problema s kablovima sustava za kočenje ABS koji može… više »

HAK:

Eko vozači na 15.000 km na gorivu mogu uštedjeti do 9000 kuna

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Ekološka vožnja štedi gorivo i smanjuje broj prometnih nesreća, ističe HAK koji je u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna predstavio projekt vezan za smanjenje… više »

NOVI MATERIJALI

Zeleni auti budućnosti izrađivat će se od ananasa i banana

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Iako zvuči nevjerojatno, automobili budućnosti mogli bi se izrađivati od ananasa ili banane. Brazilski su znanstvenici uspjeli pronaći učinkovitiji način iskorištavanja vlakana iz… više »

NOVERO

The TrustyOne - sjajan sound za vaš automobil

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

TheTrustyOne je pouzdana i moderna bluetooth autoinstalacija koju proizvodi njemačka tvrtka Novero. Automobili su više-manje opremljeni raznovrsnom opremom, pa se razni prekidači i… više »

SPECIJALAN MATERIJAL

Ljepljivi automobili spašavat će živote

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Paula Mellado i njezini kolege sa Sveučilišta Harvard, testirali su kako se fleksibilni, plastični diskovi veličine CD-a sažimaju, kada im se središte povuče kroz rupu veličine… više »

MICHELINOV NATJEČAJ

Auto kojeg pokreće vjetar

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Ideja je jednostavna - automobil energiju crpi iz vjetra, a u svakom od četiri kotača nalazi se mala vjetrenjača koja ubrzava vožnju. Automobil "na vjetar" predstavio je dizajner Thierry… više »

PAMETAN VOZAČ

Mitovi o uštedi goriva - što ne djeluje

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Velike su šanse da ste poprilično iživcirani stalnim pričama o fluktuaciji cijena naftnih derivata, naročito zato što mnogi od vas bez obzira na visoke iznose i dalje moraju… više »

NOVE TEHNOLOGIJE

Volvo predstavio sustav koji bi mogao spasiti tisuće života

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Dizajniran da spasi živote na ulicama grada, novi sustav se aktiva pri svim brzinama. Funkcionira pomoću radara i kamere koji prate druga vozila i pješake koji se nalaze ispred.… više »

skrolaj na vrh