« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
COOL

Evonik Wind Explorer, elektromobil koji i kajta

Elektromobil koji za pogon koristi i vjetar u stilu kiteboardinga uspješno je u Australiji prevalio udaljenost od 5.000 km uz utrošak manje od 15 dolara za električnu energiju

Čudo od elektromobila
Čudo od elektromobila (Automania)
Više o

elektromobil

,

Evonik Wind Explorer

,

kitesurfing

Evonik Wind Explorer je elektromobil budućnosti, a koliko bliske ili daleke tek treba vidjeti. Prva praktična testiranja pokazala su odlične rezultate.

Evonik Wind Explorer je električno vozilo koje osim litij-ionskih baterija kapaciteta 8 kWh (dosega 280-360km) za pogon koristi i vlastiti pokretni izvor energije koji radi na vjetar.

Kada se isprazne baterije za pogon elektromotora vozač ih može ponovno napuniti koristeći malu prenosnu vjetroturbinu koja proizvodi struju kojom se pune baterije u vozilu ili se za punjenje baterije jednostavno koristi strujna utičnica ako je na dohvat 'ruke'.

Treba samo pola sata kako bi se iz vozila rasklopila mala vjetroturbina koja stoji na teleskopskom stupu visokom 6 metara, a izrađenog od bambusa. No, konstruktori su zamislili još jedna dodatni način pokretanja Evonik Wind Explorera i to pomoću vjetra u stilu kiteboardinga.

Cijeli tekst i video pogledajte na portalu Automania.hr

11.08.2013. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh