« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina
NOVOSTI

Taigun, novi adut Volkswagena

VW Taigun pomoći će Volkswagen koncernu kako bi postao broj 1 proizvođač u svijetu, a trenutno je treći iza Toyote i GM-a

Taigun bi trebao donijeti prednost
Taigun bi trebao donijeti prednost (Automania)
Više o

VW

,

SUV

,

Taigun

,

novi modeli

Poznat je optimističan plan VW koncern u kojem do 2018. godine želi postati najveći proizvođač automobila na svijetu. Zanjih nekoliko godina ulažu se veliki napori kako bi se taj plan ispunio, premda sitacija s prodajom na pojedinim globalnim tržištima nije sjajna za sve proizvođače automobila. Pogledajmo prve polugodišnje izvještaje za 2013. godinu o proizvodnji automobila u svijetu. 

Trenutačno po proizvodnji novih automobila u prvih šest mjeseci 2013. godine vodi Toyota (4,9 milijuna, -1,2%) ispred General Motorsa sa 4,85 milijuna, +3,9%), dok je trećui VW koncern sa proizvedenih 4,7 milijuna i porastom od +5,5%. Podsjetimo kako je VW koncern u odnosu na GM  u 2012. godini proizveo manje 220.000 vozila, a sada je u istom razdoblju 2013. godine taj zaostatak 150.000 vozila, što pokazuje kako VW koncern polako podiže količinu proizvedenih automobila.

VW koncern ima plan lansiranja svih novih modela automobila svih svojih marki, a velika se nada polaže u novi automobil VW Taigun koji je predstavljen u brazilskom Sao Paulo u listopadu 2012. godine. 

Mali SUV spada u klasu malih automobila koja je izuzetno popularna na tržištima Južne Amerike, Indije, Kine, rusije i Azije, te čak i u Europi, pa se očekuje kako će se proizvoditi i prodavati u velikim količinama. U Njemačkoj u ukupnom tržištu čak 25,1% otpada na kompaktnu klasu, 16,4% na male automobile i 12,85% na autombile srednje klase. 

To su segmenti tržišta u kojima VW koncern želi naći nove kupce, kako bi postigao količinu automobila i postao broj 1 svjetski proizvođač automobila.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

01.08.2013. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh