Lifestyle
Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
PRIPAZITE :)

Uzroci anksioznosti u - našem domu

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Određena razina stresa normalna je stvar u današnje doba, čak neki psihijatri misle da je ona dobra za čovjeka jer ga potiče na djelovanje i na promjene, no anksioznost može uvelike… više »

EHHH...

Planetarna prehrana za spas čovječanstva

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Znanstvenici su u četvrtak objavili ono što nazivaju idealnom prehranom za zdravlje ljudi i planeta, uključujući dvostruko veću konzumaciju orašastih plodova, voća, povrća i… više »

ZAPAMTITE!

Znate li prepoznati simptome dijabetesa?

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

Dijabetes tipa 1 i tipa 2 ograničava sposobnost tijela da kontrolira količinu glukoze ili šećera u krvi. Kod dijabetesa tijelo ne može proizvesti ili učinkovito… više »

SAVJETI

3 namirnice koje čuvaju zdravlje

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

Postoje namirnice koje imaju antiupalni učinak te na taj način smanjuju rizik od razvoja raka te bi ih trebalo uvrstiti u prehranu. Riječ je o hrani koja raste u našem okruženju i nije… više »

EHHH...

Trebaju li nam stvarno dodaci prehrani?

objavljeno prije 29 dana i 12 sati

Dodatke prehrani možemo nabaviti u mnogim oblicima, kao klasične tablete, šumeće tablete, kapsule, u prahu ili u tekućem obliku, no jesu li oni uistinu nužni za zdravlje? Dio… više »

ZNATE LI?

Kakva je veza osobnosti i kvalitete sna

objavljeno prije 1 mjesec

Osobnost određuje štošta u našim životima, no ovoga puta ne mislimo na odnose s drugim ljudima i slično - vjerovali ili ne, ona određuje i kvalitetu sna. Prema… više »

ZAPAMTITE!

7 trendova u vježbanju

objavljeno prije 1 mjesec

Svaka fizička aktivnost je dobra, ali nekima neke više odgovaraju od drugih. Međutim, svake se godine pojave fitness trendovi koje jednostavno moramo isprobati.… više »

MLJAC

10 namirnica punih proteina

objavljeno prije 1 mjesec

Osim što potiču metabolizam i smanjuju apetit, proteini su ključni za rast i oporavak mišića, jer se naše cijelo tijelo sastoji od proteina i treba stalnu nadokandu kako… više »

SAVJETI

Kako hodanjem zamijeniti trčanje

objavljeno prije 1 mjesec

Trčanje je odličan kardio trening koji će vam svi preporučiti, no nije nužan - umjesto trčanja, svoj kardio trening možete odraditi i hodanjem. Naravno, ne baš običnim hodanjem, jer… više »

PRIPAZITE

Zašto se treba čuvati herpesa

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Shizofrenija je teško psihičko stanje koje karakteriziraju deluzije, neuobičajeno ponašanje, nemogućnost razlikovanja stvarnosti od nerealnih iskustava, a procjenjuje se da od… više »

SAZNAJEMO

Novi početak u najboljem slovenskom wellnessu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Nova šansa, nove želje, novi ciljevi... Jeste li primijetili da se nakon novogodišnjeg slavlja vratimo svakodnevnoj rutini, uobičajenim poslovima, ponese nas vrijeme i vrlo brzo… više »

SAVJETI

Dobar razlog da pripazite što jedete

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Rezultati velike analize utemeljene na 185 opservacijskih i 58 kliničkih studija provedenih u posljednjih 40 godina upućuju na to da konzumiranje većih količina cjelovitih žitarica, povrća i… više »

SAZNAJEMO

Tvoje usne zaslužuju samo najbolje

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Jesi li se ikada pitala što sve tvoje usne prožive u jednom danu? Smiju se s tobom, jedu, pričaju, ljube se i odaju tvoje raspoloženje. One su jedan od najosjetljivijih dijelova tijela… više »

ZAPAMTITE!

Kako poništiti negativne učinke sjedenja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Sjedilački način života loše utječe na zdravlje. Osim što opterećuje kralježnicu, višesatno svakodnevno sjedenje usporava cirkulaciju u zdjeličnom dijelu,… više »

ZAPAMTITE!

Doručak se jednostavno NE preskače

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Doručak je najvažniji obrok u danu, tako barem misli većina ljudi, a novo istraživanje to još jednom potvrđuje. Njemački znanstvenici otkrili su da je preskakanje doručka povezano… više »

skrolaj na vrh