Lifestyle
SAVJETI

Kako se riješiti pivskog trbuha... ali ne i pive ;)

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Iako je pivski trbuščić najčešće korišten izraz, mogu ga dobiti i oni koji ne piju alkohol. Masno tkivo na trbuhu uglavnom se svodi na opće izbore načina života kao… više »

SAVJETI

Zašto je brokula superhrana?

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Brokula pokazuje potencijal u prevenciji i liječenju krvnih ugrušaka, značajnog faktora kod moždanih udara, koji su drugi vodeći uzrok smrti u svijetu. Tim sa Sveučilišta u… više »

SAVJETI

Junk food definitivno nije dobra za vas

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Nezdrava hrana nije napravljena samo da bude ukusna, već i da stvara ovisnost. I to toliko da neki stručnjaci neutaživu žudnju za junk foodom nazivaju mentalnom bolešću, piše… više »

SAVJETI

Ujutro možete izgledati lijepo... ali i ne ;)

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Rezultati istraživanja provedenog u Francuskoj pokazali su da su osobe, koje su doručkovale obrok bogat rafiniranim ugljikohidratima, ocijenjene kao manje privlačne… više »

SAVJETI

Najbolji recept za sushi

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Ako volite malo drugačije stvari, sushi je sigurno na vrhu takvih stvari, pa evo kakav recept vam možemo predstaviti. Kao što dobro znamo, sushi je poznato japansko jelo sa sirovom… više »

SAVJETI

Zdravo srce - miran život

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Da bude jednostavnije i shvatljivije - prava kombinacija vježbi u vašoj rutini može učiniti čuda za zdravlje vašeg srca. Sve je u vježbanju s pravom ravnotežom. Jessica… više »

SAVJETI

Tjestenine koje možete jesti uvijek

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Ugljikohidrati koji se nalaze u tjestenini uzrokuju skok glukoze, zbog čega bi se dijabetičari trebali kloniti. Ipak, postoje opcije i za tu skupinu ljudi. Na TikToku ih je pobrojala… više »

SAVJETI

5 namirnica za fit prehranu

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

Michael Mosley popularizirao je povremeni post i razvio dijetu Fast 800 koja kombinira povremeni post i mediteransku prehranu. Sada je podijelio pet skupina namirnica koje bi trebali… više »

SAVJETI

Antioksidansi na tanjuru

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Antioksidansi su esencijalni spojevi koji pomažu neutralizirati slobodne radikale u tijelu. Ti spojevi štite stanice od oštećenja i smanjuju rizik od kroničnih bolesti, a u… više »

SAVJETI

Najbolji doručak za zdrave razine kolesterola

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

VISOK kolesterol uglavnom je uzrokovan jedenjem masne hrane, nedovoljnom tjelovježbom, prekomjernom težinom, pušenjem i pijenjem alkohola. Iako u početku stanje ne mora biti opasno, s… više »

SAVJETI

Dodatak prehrani nakon 60-e poboljšava kognitivne funkcije

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Jednostavan dodatak prehrani mogao biti koristan u sprječavanju pojave demencije. Znanstvenici su potvrdili da je poboljšao funkciju kod ljudi starijih od 60 godina ako se uzimao… više »

LAVANDA

Drevni eliksir za dušu i tijelo

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Lavanda je izvrsna upravo u borbi protiv uboda insekata, a liječi i opekline te ima iznimno umirujući i relaksirajući utjecaj ne samo na tijelo, već i na opuštanje uma i razbistravanje… više »

SAVJETI

3 najgora doručka na svijetu

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Doručak je najvažniji obrok u danu, stoga je važno odmah na početku dana jesti dobru hranu. Dijetetičarka Krutika Nanavati otkrila je koje bi se namirnice trebalo izbjegavati tijekom doručka.… više »

SAVJETI

Kako biti otporan na stres?

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Bilo da se radi o poslu, školskim, fakultetskim obavezama ili obiteljskom životu, svi se moramo nositi s pritiscima i sukobima, ukratko - sa stresom. Jason Shen je stručnjak za… više »

HRANA

Mislite li da je smrznuta hrana fina? Probajte ;)

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

Ove godine obilježava se 100 godina tehnike brzog smrzavanja koju je utemeljio Clarence Birdseye, a zahvaljujući kojoj Ledo i danas čuva svježinu i nutritivne vrijednosti namirnica,… više »

skrolaj na vrh