Lifestyle
SAVJETI

9 prirodnih načina poboljšavanja pamćenja

objavljeno prije 17 dana i 4 sata

Postali ste zaboravni? Sigurno se pitate mogu li svakodnevne navike poboljšati pamćenje na neki način, a odgovor je - ponekad mogu, barem tako tvrdi liječnik i znanstvenik na… više »

SAVJETI

Kako ublažiti kašalj i grlobolju

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

Kašalj je refleks koji vaše tijelo koristi da bi očistilo dišne ​​putove. Iako je kašalj čest kada ste bolesni, kašalj može biti uzrokovan i… više »

SAVJETI

5 navika najuspješnijih žena

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Ženama se napredovanje u poslu i životu rijetko je događa slučajno. Umjesto toga, to obično uključuje naporan rad, upornost i korisne navike. Kada je u pitanju uspjeh… više »

PRIPAZITE

Zašto žene moraju spavati dulje?

objavljeno prije 18 dana

Nedostatak sna kod starijih žena dugoročno može rezultirati krhkijim kostima, pokazalo je novo istraživanje američkih znanstvenika. Studijom je uočen 22 posto veći rizik od niske… više »

SAVJETI

5 dobrih razloga da jedete ljute papričice

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Ljute namirnice pomažu sagorjeti kalorije, štite srce, pomažu kod bolova u trbuhu, smanjuju bol te nas čine sretnima, no ljute papričice same imaju nekoliko dobrobiti, navodi… više »

LOŠE...

Djeca su sve manje fizički aktivna

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

Razina fizičke aktivnosti djece značajno se smanjuje tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, pokazala je studija znanstvenika sa Sveučilišta Bristol. Ona upućuje na to da je… više »

ZAPAMTITE!

Hrana koja snižava krvni tlak.

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

Visoki tlak jedan je od problema kojima se treba pridati dužna pažnja, jer predstavlja opasno stanje koje može vrlo lako završiti jako loše. Srećom, lijekovi, promjena prehrane… više »

gripa prehlada bolest mu
ZNATE LI?

Razlike između gripe i prehlade

objavljeno prije 19 dana

Gripa ili prehlada? Na prvi pogled je svejedno, ali zapravo nije - liječe se na različite načine, pa nije loše znati odmah prepoznati koja je bolest u pitanju. Evo tri glavne razlike… više »

UFF!

Hrana koja pomaže protiv upala

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Upala može biti i dobra i loša. S jedne strane, pomaže tijelu da se obrani od infekcije i ozljeda. S druge strane, kronična upala može dovesti do debljanja i bolesti. Stres, hrana koja… više »

PRIPAZITE

Žene ne bi smjele jesti kasno navečer

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da vrijeme konzumiranja obroka može utjecati na kardiometaboličko zdravlje žena, odnosno da je unos većeg broja kalorija nakon 18 sati povezan s… više »

bu?enje nesanica
UPS!

Buđenje može biti stresno?

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

Ako se budite ubrzanog rada srca, ne uznemiravajte se previše - česti osjećaji stresa i anksioznosti mogu potaknuti otpuštanje u krv onih hormona koji pojačavaju rad… više »

MLJAC

Gdje ima najviše omega-3?

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Liječnici kažu da redovito konzumiranje ribe može smanjiti rizik od srčanog udara, moždanog udara i poremećaja metabolizma lipida - štetnog nakupljanja masti i tvari sličnih mastima u… više »

SJAJNO!

Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u Europi

objavljeno prije 20 dana i 1 sat

U potrazi za najljepšim i najzanimljivijim arhitektonskim rješenjima i fasadama u svibnju će se održati četvrto po redu međunarodno arhitektonsko natjecanje -  Baumit Life… više »

SAVJETI

Umorni ste? Pojedite nešto zdravo!

objavljeno prije 20 dana i 2 sata

Kad smo iscrpljeni i umorni, a zbog ranih obveza bismo trebali ostati budni i koncentrirani, najčešće posežemo za brzim slatkim ili slanim grickalicama, no nova studija ukazuje na to… više »

ZANIMLJIVO :)

Aplikacije nas stvarno potiču na aktivnost?

objavljeno prije 20 dana i 4 sata

Aplikacije na mobitelima koje potiču korisnike da ustanu i kreću se svakih sat vremena ili da teže određenom broju prehodanih koraka dnevno pomažu povećanju aktivnosti i vježbanja, pokazuje… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh