Lifestyle
ZNATE LI?

Kako se prehlada razlikuje od alergije

objavljeno prije 29 dana i 15 sati

Prehlada ili alergija - često si postavljamo pitanje kako razlikovati uzrokuje li curenje iz nosa, grlobolju i suzenje očiju virus obične prehlade ili je nešto alergeno u zraku? Evo… više »

EH, DA...

Zašto žene češće napadaju migrene

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Migrena je užasna, to će vam reći svi koje često napada (barem deset puta mjesečno), a takvo je stanje puno češće kod žena u razdoblju perimenopauze tijekom kojega žensko tijelo… više »

SAVJETI

3 savjeta za skidanje sala s trbuha

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Salo na trbuhu najviše nas muči - brzo se lijepi, teško se skida, a uz sve to izuzetno je opasno za zdravlje. Stoga, evo tri savjeta nutricionista kako ga se riješiti… više »

Foto: Pexels
MA DA?

Crtanje će vam sačuvati pamćenje

objavljeno prije 1 mjesec

Svi znamo da pisanje poboljšava mentalne vještine, no crtanje je puno bolje, naročito kada trebamo usvojiti nove informacije. Studija provedena na Sveučilištu… više »

STRUJA

BMW predstavio X2City

objavljeno prije 1 mjesec

Struja se probija u sve vrste vozila i prijevoznih sredstava, pa toga već odavno nisu pošteđeni ni romobili, koji služe za gradski promet na manje udaljenosti. BMW je predstavio… više »

PRIPAZITE

Namirnice koje izazivaju nadutost

objavljeno prije 1 mjesec

Nadutost je nezgodno stanje - iako nerado govorimo o tome, dnevno pustimo vjetrove čak i do 25 puta, a razlog je jedostavan: nakon što pojedemo i popijemo, hrana i tekućine zauzimaju… više »

MLJAC

Zašto jesti tikvicu kao tjesteninu?

objavljeno prije 1 mjesec

Volite tjesteninu? Nije dobra za vas jer se debljate ili imate problema s glutenom? Rješenje je na dohvat ruke - tikvice! Evo tri razloga zašto je tikvica idealna zamjena za… više »

SAVJETI

Tjelovježbom namjestite unutarnji sat

objavljeno prije 1 mjesec

Tjelovježba može pomaknuti kazaljke na našem unutarnjem satu, pokazala je studija čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Physiology. To znači da može ublažiti jet… više »

STVARNO?

Večernje vježbanje je sasvim u redu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Vježbanje u večernjim satima nije dobro za san, bar nas tako uvjeravaju već godinama, no izgleda da smo u zabludi, barem tako tvrdi novo istraživanje. Pola sata intenzivnog vježbanja u… više »

EH, DA...

5 svakodnevnih stvari koje mogu izazvati rak

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Radimo mnoge stvari koje mogu biti opasne za zdravlje, a da ih zapravo niti ne primjećujemo. Radi se o hrani koju jedemo, navikama koje imamo pa čak i sitnicama za koje nikada ne bismo rekli… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
SAMO COOL

Smirenost produžuje život

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ljutite se? Često? E, to nije dobro za vas, pogotovo ako eksplodirate svako malo na neke sitnice koje vas zapravo ne bi trebale pretjerano uzrujavati... što znači da, ako želite dug i… više »

ZAPAMTITE!

Koliko nam kalorija stvarno treba dnevno?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Unos kalorija nešto je što se ne može tek tako generalizirati, jer svaki organizam ima drugačije potrebe koje ovise o raznim faktorima poput godina, spola i visine. No, bez… više »

HE HE

Namirnice za zdravu i redovitu probavu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Hrana određuje kako će funkcionirati naša probava, pa vam je valjda jasno da u slučaju problema, u ovom slučaju konstipacije, imate puno toga za promijeniti u svojoj prehrani kako… više »

SAVJETI

Feng shui pravila za privlačenje novca

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Feng shui, drevna kineska filozofija ostvarivanja harmonije može vam pomoći da poboljšate energiju u svom domu i uredu i privučete blagostanje. Postoje mnoga jednostavna Feng Shui… više »

SAVJETI

Slušajte glazbu na poslu!

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Glazba nekima pomaže da im radni dan prođe brže i lakše, neki će se lakše koncentrirati, a neki će buku okoline radnog prostora radije zamijeniti zvucima glazbe i slično. No,… više »

skrolaj na vrh