Lifestyle
MMMM

Još jedan dobar razlog za kavu

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Kavoljupci, pozor - ako vam nedostaje razloga za još jednu kavicu, evo novoga koji izravno dovodi u vezu kavu i zdravlje mozga. Ranije je već otkriveno da čuva jetra i štiti od… više »

SAVJETI

Kako spriječiti debljanje tijekom blagdana

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Blagdani donose poklone - one lijepe i drage pod borom, no jednako tako i one neželjene u vidu viška kilograma zbog neumjerenosti u jelu i piću. Sigurni smo da ste ove neželjene svake… više »

MMMM

Sauna je stvarno zdrava

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Sauna može pozitivno utjecati na ljudsko zdravlje, pogotovo na kardiovaskularni sustav, pokazalo je istraživanje provedeno, pogađate - u Finskoj.  "Saznali smo kako odlazak u… više »

SAVJETI

5 savjeta za bolju probavu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Probavni problemi mogu stvarno uzrokovati komplikacije, a ne samo neugodu, pa evo nekih drugih metoda kojima se možete boriti protiv probavnih problema i konstipacije, a koje… više »

SAVJETI

Kako montirati lance za snijeg na kotače vozila

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Dolazi nam snijeg, a s njim i potreba da pripremimo vozilo. Lanci za snijeg odlična su opcija kad je cesta prekrivena snijegom, poboljšat će prianjanje kotača i spriječiti… više »

HE HE

Koliko je rada - optimalno? Ne baš puno...

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Radno vrijeme u današnje doba pomalo gubi smisao - od većine se zaposlenika očekuje da rade puno više od onoga što im piše u ugovorima, a neradne subote također su… više »

MA DA?

Zašto je važno grliti se svaki dan?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zagrljaj u trajanju od dvadesetak sekundi popravit će vam dan, pa nije ni čudo da se većina ljudi voli grliti... no, ima i onih kojima je to noćna mora. Znate li zašto? Znanstvenici… više »

STRAŠNO!!

Ekrani klincima mijenjaju strukturu mozga!

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Pametni telefoni, tableti i video igrice fizički mijenjaju strukturu mozga adolescenata, pokazao je istraživanje  američkog Nacionalnog Instituta zdravlja.  Znanstvenici su… više »

ZNATE LI?

Glikemijski indeks - što je to zapravo?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Glikemijski indeks je utjecaj 50 g ugljikohidrata na razinu glukoze u krvi. Razlikujemo namirnice s visokim, srednjim i niskim glikemijskim indeksom. Čim je glikemijski indeks… više »

BOŽIĆNI KOLAČI

Parfait od Lavazza kave – Semifreddo desert

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Lavazza predlaže elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od Lavazza kave. Recept Sastojci 100 ml kave4 jaja120 g šećera250 g… više »

SNAGA

Jeste li ostvarena osoba? Evo što trebate imati...

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Psihičko zdravlje, prema američkom psihologuu Abrahamu Maslowu, ovisi o stupnju samoostvarenjea, jer tek kada dosegnemo etapu razvoja  u kojoj do kraja možemo ostvariti svoj potencijal… više »

MAZE :)

Zašto su kućni ljubimci dobri za nas?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Kućni ljubimci, naročito psi, pravi su melem za dušu u nekim situacijama - kad dođete kući s posla, dočekat će vas kao dugo izgubljenog brata, sestru, mamu... i zagrijati vam srce ma… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

Crtanjem sačuvajte mozak oštrim

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Pisanje poboljšava mentalne vještine, no crtanje je puno bolje, osobito kada trebamo usvojiti nove informacije. Studija provedena na Sveučilištu Waterloo pokazala je da… više »

BOŽIĆNI KOLAČI

Panettone s kremom zabaglione od kave

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno "veliki kruh") najbolji je… više »

MALIŠANI

Shell City Concept

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Svi se očito bacaju na izradu micro automobila za grad, pa je tako i multinacionalna naftna kompanija Shell pokazala svoj gradski automobil. Shell Concept Car izrađen je u suradnji s tvrtkom… više »

skrolaj na vrh