Lifestyle
MMMM

Pijte li vodu s okusom? Domaću, naravno...

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

Nutricionisti predlažu varijantu na bazi jabuke i cimeta, također izvrsnu za one koji žele poboljšati probavu i imati jače antioksidativno djelovanje. Od velikog broja voća i povrća… više »

SAVJETI

Cvjetna raskoš bez muke

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Pelargonije su godinama najpopularnije cvjetnice za gredice i balkone. I to s dobrim razlogom: pelargonije dolaze u brojnim bojama i oblicima. Brzo rastu, lako se održavaju, otporne su i ono… više »

No description
SAVJETI

Najgora hrana za zdravlje srca

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

Kardiovaskularne bolesti ili bolesti srca vodeći su uzrok smrti u svijetu, izvještava Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). KVB su skupina bolesti koje pogađaju srce i krvne… više »

SAVJETI

Ljeto je iza ugla, kako skinuti kile?

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

Ljeto je pred nama, a s njim i želja da se osjećamo samopouzdano u našoj omiljenoj odjeći za toplo vrijeme. Srećom, postizanje vitke figure ne mora uključivati ekstremne mjere ili brze… više »

SAVJETI

Kako se i za što koristi arganovo ulje?

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

Arganovo ulje, dobiveno iz plodova arganovog drveta koje je domaći Maroku, postalo je globalno poznato po svojim brojnim koristima za njegu kože i kose. Ovo prirodno ulje bogato je… više »

COOL

Zašto je glina odlična stvar za kožu?

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

Maska od gline izvlači nečistoće iz začepljenih pora, upija višak sebuma, potiče mikrocirkulaciju, omekšava kožu, ublažava akne, vraća sjaj sivoj i umornoj koži.  Popis… više »

SAVJETI

Proljetno povrće jače od multivitamina

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

Proljetno povrće obiluje vitaminima, mineralima i vlaknima, koji su ključni za održavanje zdravlja. Njegova raznolikost i svježina čine ga nezamjenjivim dijelom uravnotežene prehrane. Stoga… više »

SAVJETI

Žene imaju veće koristi od vježbanja od muškaraca

objavljeno prije 12 dana i 12 sati

Redovita tjelesna aktivnost možda donosi veće zdravstvene koristi ženama nego muškarcima. Prema studiji objavljenoj u prestižnom Journalu s Američkog koledža kardiologije, žene koje se… više »

SAVJETI

Čega bi trebali jesti manje?

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Znate i sami da su naši prehrambeni izvori jako važna stvar, jer pravilna prehrana igra ključnu ulogu u očuvanju općeg zdravlja i može doprinijeti smanjenju rizika od raznih bolesti te… više »

MLJAC

Voćke koje nemaju previše šećera

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Voće se preporučuje jesti i kako bi se zadovoljila potreba za šećerom, kojeg ima znatno manje nego u slatkišima, kolačima i sličnim namirnicama. Dijetetičarke Erika Barrera i… više »

SAVJETI

Možemo li spustiti kolesterol? O da...

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Lipoprotein niske gustoće (LDL, poznat i kao "loš" kolesterol) pridonosi nakupljanju masnoća u arterijama što može rezultirati bolestima srca i potencijalnim… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
COOL

Kako se riješiti ljutnje?

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Još je rimski filozof Seneka vjerovao da će mu "vlastita ljutnja vjerojatno nanijeti više štete nego tuđa nepravda" pa je u svome djelu 'De Ira' (O ljutnji) iz 45. godine… više »

BICIKLIĆI

A da ipak probate na posao biciklom?

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Studija pokazuje da odlazak biciklom na posao smanjuje rizik od depresije i anksioznosti. Putovanje biciklom rezultiralo je znatnijim smanjenjem recepata za mentalno zdravlje kod… više »

MMMLJAAAC!!

Divlje šparoge su čudesno zdrave

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Gorkastog okusa, mesnatog vrška i drvenastog dna - šparoga ima malo kalorija, ali veliku nutritivnu vrijednost. Obiluje folnom kiselinom, beta karotenom, kalcijem, magnezijem,… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

Kad bi trebali jesti med? Ima nekih pravila...

objavljeno prije 14 dana i 12 sati

Zbog svojih antibakterijskih svojstava, med se također smatra jednim od najpopularnijih aktivnih sastojaka koji jačaju imunološki sustav, suzbijaju kašalj i ublažavaju bol u… više »

skrolaj na vrh