Lifestyle
EH, DA... :)

Kako se spasiti prehlade ili viroze?

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Hladni dani su stigli, a s njima i vjerni pratitelji - prehlade i viroze! Pada nam imunitet pa je stoga ključno unositi dovoljno vitamina i jesti zdravu hranu kako bi olakšali… više »

ZZZZ

Zašto nam treba dovoljno sna?

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Potrebno je ne samo čvrsto, već i dovoljno spavati jer su znanstvenici pronašli čvrstu poveznicu između premalo sna i bolesti. Rezultati su objavljeni u časopisu Sleep. … više »

WOW!

Kultura nam čuva zdravlje

objavljeno prije 24 dana

Kreativne aktivnosti, sudjelovanje u kulturnim ili umjetničkim događajima i aktivnostima poput plesa, pjevanja ili posjeta muzejima imaju pozitivan učinak na fizičko i mentalno zdravlje… više »

EHH

Hrana vas može deprimirati

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Ako mislite dsa hrana nema veze s vama, razmislite još jednom - upravo je utvrđeno da na pojavu depresije uvelike utječu prehrambene navike osobe. Nije novost da nutritivno… više »

MLJAC

5 razloga da češće jedete brokulu

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Brokula je zeleno lisnato povrće usko povezano s kupusom, prokulicama, keljom i karfiolom. Također je puna vitamina, vlakana, bioaktivnih spojeva i antioksidansa. Brokula se može jesti sirova… više »

SAZNAJEMO

Omegol buča paše i veganima

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

Omegol namaz s bučinim uljem novi je proizvod iz Zvijezdine funkcionalne linije Omegol. Ukusno bučino ulje odlično se spaja s namazom koji u sebi sadrži korisne omega-3 masne kiseline. Dolazi… više »

ZANIMLJIVO :)

Kako nas stres muči tijekom dana?

objavljeno prije 24 dana i 6 sati

Studija koja je nedavno provedena od strane njemačkog Centra za dijabetes u Münchenu pomogla je objasniti prirodu i dnevnu dinamiku hormona stresa čija je… više »

ZZZZ

Zašto je nužno spavati dovoljno?

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Loša vijest za one koji ne spavaju dovoljno - spavanje čisti toksine iz mozga uključujući one koji vode do Alzheimerove bolesti. Novo istraživanje objavljeno… više »

RITAM

Što je važnije - doručak ili večera?

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Puno se priča o tome što treba jesti, ali vrijeme obroka je jednako važno. Znate za cirkadijanski ritam o kojem se stalno govori? Isti takav biološki sat utječe na… više »

1, 2

5 aktivnosti koje produžavaju život

objavljeno prije 25 dana i 4 sata

Vježbanje je osnova zdravog života, pa vam donosimo 5 vrsta vježbanja koje, znanstveno dokazano, produžuju život. Brzo hodanje - danas znamo da je sjedenje jednako štetno kao i… više »

MLJAC

Doručak koji diže iz mrtvih

objavljeno prije 25 dana i 6 sati

Bilo da imate problema s kilogramima ili jednostavno želite poboljšati svoju prehranu i ojačati imunitet zeleni smoothieji su rješenje, osobito ako ih konzumirate već ujutro.… više »

AJOJ :)

Loš san povećava stres za trećinu

objavljeno prije 25 dana i 21 sat

Niz problema povezanih s nekvalitetnim snom može za trećinu povećati razinu emocionalnog stresa kod pojedinca, rezultati su nove studije znanstvenika s kalifornijskog Berkeleya. Oni su… više »

OPA :)

Koliko smo digitalni?

objavljeno prije 26 dana

Gotovo svi koristimo mobitele, i to prosječno skoro pet sati dnevno, a uz sve za što nam služe koristili bismo ih i za plaćanje, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex… više »

ZAPAMTITE!

5 zlatnih pravila uspjeha

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Uspješni ljudi imaju nešto zajedničko - odlučni su. Svjesni su toga da se njihovi snovi neće ostvariti sami od sebe i da je kvaliteta njihova života uvjetovana… više »

STVARNO?

Pametni telefoni ugrožavaju sigurnost pasa

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Psi obožavaju igru, trče za bačenim štapovima i vole interakcije s vlasnicima no danas se natječu s društvenim medijima jer se njihovi vlasnici posvete vlastitim pametnim… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh