Lifestyle
STVARNO?

Marljivi muškarci brže ćelave?

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Izgleda da se ne trebate previše trstiti na poslu, barem ako želite ostati s bujnom kosom na glavi. Naime, pokazalo se da previše posla može pogubno djelovati na… više »

PRIPAZITE

Uobičajene pogreške koje će upropastiti maslinovo ulje

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

Maslinovo ulje na glasu je kao izvanredna alternativa običnom ulju. Ima savršeno gorak okus, kvalitetno je i zbilja ga je teško nadmašiti u službi zdravlja, ali i… više »

STVARNO?

Što nam sabotira mršavljenje?

objavljeno prije 29 dana i 15 sati

Debljina je neprijatelj čovječanstva broj jedan, i to bez ikakve dileme, no ne mogu baš svi skinuti višak kilograma, jer osim prehrane i treninga u obzir treba uzeti još… više »

SUPER

Zvijezda majoneza slavi 60 godina i nagrađuje najkreativnije recepte

objavljeno prije 1 mjesec

Zvijezda majoneza ove godine slavi veliki 60. rođendan i tim su povodom u Zvijezdi organizirali potragu za najkreativnijim receptom. Svi zainteresirani za sudjelovanje u natječaju svoje… više »

WOW!

Zašto nam treba dodatnih 15 minuta šetnje dnevno?

objavljeno prije 1 mjesec

Svjetska ekonomija mogla bi ojačati za čak 100 milijardi dolara godišnje ako poslodavci uspješno potaknu svoje zaposlenike da ispunjavaju smjernice Svjetske zdravstvene… više »

LOŠE :)

Kako se nosimo sa svojim mislima?

objavljeno prije 1 mjesec

Razmišljanje, prepuštanje mislima, odmor... sve su to aktivnosti koje stalno zazivamo, tvrdeći da nemamo vremena za njih, no u stvarnosti je situacija potpuno drugačija - ljudi… više »

SAVJETI

Hranom protiv raka - moguće ili ne?

objavljeno prije 1 mjesec

Hrana protiv raka omiljeni je izraz koji se odnosi na namirnice koje mogu umanjiti rizik od nastanka karcinoma, ako se redovito konzumiraju. Članak objavljen u MedicalNewsToday… više »

HMMM...

Koliko vježbanja je stvarno zdravo?

objavljeno prije 1 mjesec

Tjelesna aktivnost najbolja je preventivna mjera za velik broj bolesti, a naročito za vodeći uzročnik smrtnosti u svijetu - kardiovaskularne bolesti. No, tjelesna aktivnost širok je… više »

SAVJETI

Zaustavite glavobolju na prirodan način

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kako zaustaviti glavobolju jedno je od najčešćih pitanja na koja se danas traže odgovori od dr. Googla, jer velike količine stresa, brza prehrana i manjak sna… više »

SJAJNO!

Jogurt i vlakna u službi zdravlja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Konzumiranje jogurta i namirnica bogatih vlaknima povezuje se sa smanjenim rizikom od razvoja raka pluća, pokazali su rezultati nove američke studije objavljeni u časopisu JAMA Oncology.… više »

MLJAC

6 orašastih plodova najboljih za zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Orašasti plodovi su zdravi - i to svi, bez iznimke. Prepuni su dobrih masnoća (mononezasićene i polinezasićene) i pružaju obilje vitamina i minerala, kao i folnu kiselinu, vitamin E,… više »

SAVJETI

3 savjeta za prestanak odgađanja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Odgađanje je problem koji zapravo spada u područje emocija, a ne, kako uobičajeno mislimo, u područje upravljanja vremenom, kaže Tim Pychyl, profesor psihologije na Sveučilištu… više »

STVARNO?

Gluten nam nije neprijatelj?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prehrana bez glutena vjerojatno nije dobra za vaša crijeva, pokazuje novo istraživanje, iako je zadnjih godina upravo takav vid prehrana, bez proteina koji se nalazi u namirnicama… više »

ZANIMLJIVO

Koliko nam treba da se odviknemo loših navika?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Od svakodnevnog pranja zuba do ispijanja kave u 11 sati, svi imamo desetak navika koje čine našu svakodnevnu rutinu. Neke navike su pozitivne i korisne, poput odlaska u teretanu, a… više »

SJAJNO!

Chia sjemenke - zanimljiva supernamirnica

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Masnoće i vlakna su ključne hranjive tvari koja nam svima trebaju jer na taj način naše tijelo radi optimalno. Dobra vijest je da zdravlje možete poboljšati… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh