Knjiga
Samo 95 milijuna dolara

J.K.Rowling ponovno na Forbesovoj listi

objavljeno prije 7 godina

J.K. Rowling trebat će rezervirati posebno veliki trezor u Gringottsu nakon povratka na Forbesovu listu najbogatijih književnika na svijetu, i to na sam broj jedan. U Forbesu koriste… više »

On govori, mi slušamo

Neil Gaiman- pokoja o ovome i onome

objavljeno prije 7 godina

Neil Gaiman, britanski književnik i autor brojnih znanstveno-fantastičnih naslova za Guardian progovara o svemu i svačemu, od toga kako je dobio kostim kauboja do toga kako je upoznao životne… više »

Što se dogodilo

Hilary Clinton objavljuje knjigu o izborima protiv Trumpa

objavljeno prije 7 godina

Prošle godine svijet je ostao u šoku nakon što je Donald Trump, poduzetnik bez iskustva u političkim vodama na izborima za predsjdnika SAD-a pobijedio državnu tajnicu… više »

Knjige u srcu

Dolly Parton podijelila više od 98 milijuna knjiga djeci

objavljeno prije 7 godina

Osim što je pjevačica, kompozitorica, spisateljica i glumica, Dolly Parton poznata je filantropkinja.  Dolly je Imagination Library osnovala 1985.godine uz pomoć svoje… više »

Tom Hanks/Wikipedia
'Uncommon Type'

Knjiga glumca Toma Hanksa najavljena za jesen

objavljeno prije 7 godina

Poznati hollywoodski glumac uskoro će objaviti knjigu kratkih priča pod naslovom 'Uncommon Type'. Zbirka priča bit će objavljena na festivalu Southbank Centre's London Literature… više »

Stranica po stranica

12 najskupljih knjiga na svijetu

objavljeno prije 7 godina

Koliko biste bili spremni izdvojiti za knjigu koju želite? Naravno, pitamo vas o prvim izdanjima knjiga, a za njih biste uvijek morali dati pozamašnu svotu. Neke od najskupljih knjiga… više »

Harry Potter 1
Još dva romana iz serijala o Harryju Potteru?

Harry Potter i dvije nove priče

objavljeno prije 7 godina

Obožavatelji Harryja Pottera, najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu već brišu suze radosnice, a vijest je objavljena tek jučer. Kasnije ove godine stižu još dva nastavka iz… više »

POGODAK - ELLE KENNEDY
LJETNI HIT

Izašao je Pogodak Elle Kennedy

objavljeno prije 7 godina

Nakon što su Pogodba i Pogreška osvojile čitatelje svih generacija, stigao je dugoočekivani Pogodak autorice Elle Kennedy.  Da podsjetimo, riječ je serijalu koji prati… više »

BRAVO!

Knjižnice na plažama u Kalima - sjajna ideja!

objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec

Od 15. srpnja do 15. rujna svi koji se zateknu na plažama u Kalima na otoku Ugljanu, a osim u kupanju i sunčanju žele uživati u dobrome štivu, moći će besplatno posuditi knjige.… više »

KNJIGE

Pogodak - novi hit Elle Kennedy

objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec

Pogodak, treći dio serijala Off-campus američke književnice Elle Kennedy upravo je ono što vam treba za ljeto - vrući moderni ljubavni roman u pravom smislu te riječi. Životne… više »

KNJIGE

Lit link festival / Književna karika 1.7. u Močvari

objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec

Lit link festival - ili Književna karika - u svom petom izdanju predstavlja britanske i hrvatske pisce, urednike i izdavače u Puli (29.6.), Rijeci (30.6.) i Zagrebu (1.7.) Uz čitanja stranih… više »

SUPER!

Otvoren je Menart Avenue Mall

objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca

Menart je proširio svoje poslovanje i danas otvorio svoju prvu multimedijalnu knjižaru! U prodajnom prostoru Menarta, na drugom katu zagrebačkog Avenue Malla (bivši Algoritam),… više »

KNJIGE

Predstavljena knjiga Zmajska zora Milene Benini

objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca

U sklopu knjižnog kluba Centra za kulturu Trešnjevka i Udruge Nova stranica Zagreb predstavljena je knjiga Zmajska zora cijenjene književnice, prevoditeljice i dobitnice niza… više »

CEKATE

Književnost i mediji na 10. Festivalu dječje knjige

objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca

U vrijeme kada su knjige i čitanje zamijenile video igrice i chatanje, pitanje je na koji način je moguće djecu ponovno zainteresirati za književnost. Odgovor na to znaju redateljica Hana… više »

RAZMIŠLJANJA

Krah Algoritma: propast ili prilika za bolje knjige?

objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca

Krah Algoritma ne predstavlja samo propast najvećeg hrvatskog izdavača i knjižarskog lanca, nego i cijelog izdavačkog sustava. U tom sustavu pravila igre diktirali su najveći izdavači: oni su… više »

skrolaj na vrh