« Kultura
objavljeno prije 5 dana i 17 sati
OSVRT

Motivi prirode u opusu Ivane Jovanović Trostmann

Svjetlost dominira, raskriljuje se iznad krajobraza, igrajući se sjenama drveća, skrivajući staze i putove, postupno mjenjajući prostor

Ivana Jovanović Trostmann
Ivana Jovanović Trostmann (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Ivana Jovanović Trostmann

Istaknuta akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica kompleksnog opusa ulja i akrila s nizovima izazovnih i zanimljiv motiva, od sakralnih preko cvijeća do prirode.

U njezinom se atraktivnom opusu osobito ističu ciklusi posvećeni prirodi, raznolikosti koja je okružuje, natura uokolo Grada u najljepšoj edenskoj pojavnosti.

Često slikarica bilježi na svojim brojnim slikama trenutke života i suživota s prirodom, u prirodi odmjerenim ali vrlo dojmljivim kolorom.

Nemjerljivo bogatstvo boja.

Svjetlost dominira, raskriljuje se iznad krajobraza, igrajući se sjenama drveća, skrivajući staze i putove, postupno mjenjajući prostor.

Cijeli je prostor prekriven, prožet skladom, utišanim zvukovima, svečanom atmosferom susreta čovjeka i zavodljive ljepote.

Iako koristi više puta slične ili iste motive, slikarica svaki put realizira drugi, drugačiji ambijent jer boje i svjetlost su učinile svoje.

Ciklus motiva prirode Ivane Jovanović Trostmann jednostavno zove, privlači gledatelja da stupi unutar slike i osjeti blagi povjetarac rajskog podneblja

06.07.2024. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh