Knjiga
COOL

Velvet - prvi café na svijetu kao Zona Besplatnog Čitanja

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Svi gosti Velveta mogu se ulogirati u virtualnu knjižnicu (koja se sastoji od 100,000 knjiga na nekoliko svjetskih jezika, uključujući i hrvatski) i čitati knjige u najsuvremenijem digitalnom… više »

DOĐITE

Škola lijepog čitanja

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Škola lijepog čitanja jedinstveni je projekt u ovom dijelu Europe namijenjen prvenstveno djeci kako bi savladali vještinu čitanja s razumijevanjem, naučili tehnike disanja i… više »

P.S.

Stiže procjena književnog Facebook opusa u Hrvatskoj

objavljeno prije 8 godina

Post scriptum je nagrada za književnost na društvenim mrežama i to prva na svijetu, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će je dobiti od autora koji objavljuju isključivo na Facebooku. To… više »

NOVA AUTORICA

Naklada Neptun predstavlja autoricu Elle Kennedy knjigom Pogodba

objavljeno prije 8 godina

Naklada Neptun, sada već renomirani novi nakladnik povijesnih ljubavnih romana uvodi novi žanr New Adult, a za svoj debi u ovom žanru odabrala je kanadsku autoricu Elle Kennedy čija je… više »

NOVI TRENDOVI

Raste prodaja tiskanih knjiga, a pada prodaja digitalnih

objavljeno prije 8 godina

Joanna Prior, izvršna direktorica Penguin General Booksa kaže kako je 2015. bila značajna kao prva godina osjetnog rasta prodaje tiskanih knjiga nakon četiri godine negativnog trenda.… više »

KNJIGE

Književna večer Udruge Nova stranica Zagreb u Cekateu

objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec

U sklopu 5. ljetnog diskonta Centra za kulturu Trešnjevka Udruga Nova stranica Zagreb na čelu s predsjednicom Rominom Bengez organizirala je još jednu uspješnu književnu… više »

SJAJNO!

Udruga Nova stranica Zagreb predstavila se na Ogulinskom festivalu bajke

objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca

Udruga Nova stranica Zagreb protekli se vikend uz potporu tvrtke Helb predstavila na 11. Ogulinskom festivalu bajki kreativnom radionicom naziva "Oživi likove iz Priča iz davnina" pod… više »

OPA :)

Mitovi o Shakespeareu koje niste znali :)

objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca

Glasina da su Shakespeareovi ljubavni soneti posvećeni muškarcu svojevremeno je podigla veliku prašinu. Prema riječima profesorice sa Sveučilištu u Georgetownu, Leni… više »

BRAVO

Sjajna Noć knjige u Cekateu

objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca

Manifestacija Noć knjige i ove je godine privukla velik broj sudionika i građana. Udruga za promicanje čitanja i hrvatske književnosti Nova stranica Zagreb nakon prošlogodišnjeg… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige sutra, večeras spektakl na fontanama

objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca

Noć knjige 2016. održat će se u petak, 22. travnja, uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige, uz svečano otvorenje točno u podne u predvorju Nacionalne i… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2016. održava se 22. travnja

objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca

S veseljem vam najavljujemo Noć knjige, manifestaciju kojom petu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga… više »

HIT ROMAN

Anna Campbell: Ponoćni poljubac

objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci

Ponoćni poljubac novi je hit roman na hrvatskom tržištu, vruća priča iz serijala Sinovi grijeha Anne Campbell, kraljice regency noira koja je svojim prvim romanom Sedam noći u olujnom… više »

1932. - 2016.

Umro je Umberto Eco

objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci

Jedan od najpoznatijih talijanskih spisatelja, Umberto Eco je preminuo ovog petka (19.2.) kasno uvečer. Kako je objavio talijanski list La Repubblica pozivajući se na njegovu obitelj, pisac… više »

SJAJNO!

Završile Adventske i Božićne priče u Gradskoj knjižnici Kaštela

objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci

Izvedbom božićnog igrokaza KUD-a Karol Wojtyla "Božićni zvončić traži sreću" u ponedjeljak 11. siječnja u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu završeno je… više »

SJAJNA AKCIJA

Crowdfundingom do knjiga za male škole

objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Udruga Nova stranica Zagreb priključila se akciji prikupljanja knjiga , lektirnih naslova, slikovnica, enciklopedija i rječnika za novu knjižnicu područne… više »

skrolaj na vrh