« Kazalište
objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana
PREDSTAVE

Hupa Brajdič (SLO): Minljivka kradljivka

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na nepredvidivu izvedbu Minljivka Kradljivka slovenskog kolektiva Hupa Brajdič, u subotu 25.03.2023. u 19.00 sati u Filmskom studiju Medika

Minljivka Kradljivka
Minljivka Kradljivka (Arhiva)
Više o

Subscena

,

Minljivka Kradljivka

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na nepredvidivu izvedbu Minljivka Kradljivka slovenskog kolektiva Hupa Brajdič, u subotu 25.03.2023. u 19.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Ulaz je besplatan, a umjetnici pozivaju zainteresirane lokalne glazbenike da im se pridruže sa svojim instrumentima

Minljivka je nepredvidiva i neponovljiva izvođačka matrica koja istražuje teatralnost u nedostatku tekstualnog predloška. Riječ je o izazovnoj platformi koja se koristi metodama improvizacijskog, participativnog, ritualnog i psihodramskog kazališta, a inspirirana je psihomagičnim kreacijama čileanskog umjetnika Alejandra Jodorowskog. Izvođaci svaki put biraju temu koju istražuju i obrađuju u okviru Minljivke.

"Minljivka Kradljivka" istražiti će davno razriješenu dilemu - ukrasti ili ne ukrasti. Što smo nekome ukrali i tko nam je što ukrao, tko je najveći lopov i tko misli da nema ništa s tim. Umjetnički kolektiv Hupa Brajdič iz Ljubljane po prvi će put s Minljivkom Kradljivkom gostovati u Hrvatskoj.

Nastupaju: Toni Poljanec, Alja Bulič, Ryuzo Fukuhara, Delajda Didi Solin, Matej Lazar, Padma, Lea Šuligoj, Devina Flores

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

24.03.2023. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh