« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ULYSSES

Othello uz Ukrajince na Malom Brijunu

Premijerna predstava Kazališta Ulysses u sezoni 2023. bit će Shakespearov 'Othello', u koprodukciji brijunskog teatra sa Sarajevskim ratnim teatrom SARTR i ukrajinskim umjetnicima

Bit će odlično!
Bit će odlično! (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

Othello

,

Mali Brijun

Predstavu će režirati ukrajinska redateljica Oksana Dmitriieva, a kreativni tim uključuje ukrajinske autore, scenografa i kostimografa Mykhayla Nikolyeva, kompozitoricu Katerynu Palachovu i koreografkinju Innu Falkovu.

Glavnu ulogu igrat će Ermin Bravo, a u glumačkom ansamblu su sarajevski i zagrebački glumci.

"Važnost suradnje Ulyssesa i ukrajinskih umjetnika sa Sarajevskim ratnim teatrom SARTR ogleda se u činjenici da je to kazalište nastalo i opstalo u ratnim uvjetima, boreći se za pravdu, mir i slobodu", kaže ravnatelj Ulyssesa Duško Ljuština.

Predstava će premijerno biti izvedena 21. srpnja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a reprize će se igrati narednih osam dana. Probe u Sarajevu počinju 15. svibnja i trajat će do 3. srpnja. Tada se cijeli projektni tim seli na Brijune, te počinju završne pripreme za premijeru.

Uz "Kralja Leara", koji će biti na repertoaru i ove godine, Ulysses nastavlja tradiciju igranja Shakespeareovih klasika koji i danas imaju vjernu publiku, poručuju iz toga teatra. 

09.03.2023. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh