Iza ogledala
bye bye

Obamin savjetnik prisiljen na ostavku zbog podrške teorijama zavjere

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Van Jones, ekološki savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame, u nedjelju je podnio ostavku, navodeći kao razlog zlobnu kampanju kleveta protivnika reforme energetske politike,… više »

Nalikuje psu ali...

Pronađena misteriozna Chupacabra?

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Lynn Butler tvrdi kako je prije tri mjeseca pronašao tijelo misterioznog bića u svojem kokošinjcu. I dok izgledom podsjeća na psa, neki stručnjaci koji su pregledali tijelo… više »

Misterije svemira

Otkrivena crna rupa milijardu puta veća od Sunca

objavljeno prije 15 godina

Nalazi se unutar galaksije veličine Mliječne staze, koja je od Zemlje udaljena 12,8 milijardi godina. Svjetlost iz te galaksije putovala je 13,7 milijardi godina kako bi stigla do nas. Većina… više »

Liječnici bez odgovora

Petnaestogodišnji Amerikanac plače krv

objavljeno prije 15 godina

Calvino Inman srednjoškolac je iz Rockwooda u američkoj saveznoj državi Tennessee. Kaže da mu se to zna događati i tri puta dnevno, a traje od par minuta do skoro cijelog sata. ˝Oči mi… više »

što se zapravo dogodilo

Briana Jonesa ubio je građevinski radnik?

objavljeno prije 15 godina

Četrdeset godina poslije, britanska policija mogla bi otvoriti istragu o uzroku smrti Briana Jonesa, gitarista skupine The Rolling Stones, na temelju novih dokumenata koji podupiru teoriju da… više »

Slobodno šeće planetom

Izvanzemaljska beba iz Meksika ima živog brata?

objavljeno prije 15 godina

˝Vidio sam i drugo biće. Bilo je muško, visine oko 70 cm˝, prisjeća se farmer Francisco Garcia te dodaje: ˝Vidio sam ga kako izlazi s ranča te bježi u daljinu.˝ Prvo biće izazvalo je… više »

Isus iz Sibira

Bivši ruski policajac tvrdi da je Božji sin

objavljeno prije 15 godina

Naime, 48-godišnji Torop duhovni  je vođa koji ima najmanje 5000 sljedbenika, među koje spadaju  intelektualci i umjetnici koji ga posjećuju u malom izoliranom selu… više »

i europa ima svog ...

Turisti snimili poljskog Yetija

objavljeno prije 15 godina

Varšavski turist Piotr Kowalski krenuo je na hiking u Visoke Tatre s kamerom, sa željom da snimi sjajnu prirodu. No, stigavši na pusti dio primjetio je divokozu, koju je krenuo… više »

Policija istražuje slučaj

Dvadesetak krava počinilo samoubojstvo bacanjem niz liticu?

objavljeno prije 15 godina

U razmaku od samo tri dana 28 krava i bikova misteriozno je preminulo nakon što je palo niz liticu duboku stotinjak metara. Morala je reagirati i gorska služba spašavanja, koja… više »

i to je moguće?

Planet samoubojica

objavljeno prije 15 godina

Neobični, vatreni planet, pod nazivom WASP-18b, trenutačno je tako blizu svoje zvijezde i u tolikoj je veličini da na njoj izaziva ogromne plimne valove plazme koji zakrivljuju orbitu samog… više »

tko živ, tko mrtav

Slavne teorije zavjere

objavljeno prije 15 godina

1. Michael Jackson 1958 - 2009 Nakon što je Kralj popa u lipnju proglašen mrtvim, počelo je cirkulirati nekoliko teorija zavjere koje tvrde da je još uvijek živ.… više »

Mit se nastavlja

Google Earth snimio čudovište iz Loch Nessa?

objavljeno prije 15 godina

Jedan internet ˝surfer˝ tvrdi kako je uz pomoć ove aplikacije pronašao legendarnu Nessie. Zaštitar Jason Cooke smatra da je svijetla točka eliptičnog oblika dugačka oko 20… više »

BIG PHARMA

Svinjska gripa ili svinjska zarada?

objavljeno prije 15 godina

Svjetska zdravstvena organizacija već neko vrijeme objavljuje upozorenja da je 'svinjska gripa' dosegla pandemijske razmjere i da se širi kao šumski požar, te da se na globalnoj… više »

Kontroverzni eksperimenti

Posjeduje li voda zaista memoriju?

objavljeno prije 15 godina

Prije 20 godina, u ljeto 1988., znanstvenu zajednicu potresla je jedna od možda najkontroverznijih studija ikad objavljenih u vrlo utjecajnom znanstvenom časopisu Nature. Prema onome… više »

napuštena mjesta

Hashima - otok duhova

objavljeno prije 15 godina

Vjerovali ili ne, danas na svijetu još uvijek postoje mjesta koja su u potpunosti zapuštena ljudima. Premda ih nema previše na spisku, oni su tu i leže u… više »

skrolaj na vrh