Glazba
NAJAVE

Zagrebački mladi filharmoničari – orkestar budućnosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Zagrebački mladi filharmoničari (ZMF), još jedan od velikih projekata podrške Hrvatske glazbene mladeži mladim talentiranim glazbenicima, nastupaju u Grožnjanu 12., u Raklju 13.… više »

NAJAVE

Dodan još jedan koncert Pipsa u ALU

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Grupa PipsChips&Videoclips u manje od dva tjedna rasprodala je koncert u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u subotu 11. rujna, a dodan je novi datum u nedjelju 12.… više »

HGU

Traju problemi s autorskim pravima

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Riječ je, smatraju, o neispravnoj implementaciji Direktive u Zakon koja je protuustavna. Prijedlog nacrta novog Zakona, kojeg je Vlada izglasala, uvodi retroaktivnost u primjenu te je izvan… više »

DLJI

Martina Filjak u četvrtak u dobrom drušvu

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Pijanistica Martina Filjak će uz hornista Felixa Kliesera i violinista Andreja Bielowa održati koncert u četvrtak 12. kolovoza u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30 sati na kojemu će… više »

DLJI

Lawrence Brownlee oduševio festivalsku publiku

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Američki tenor i bel canto zvijezda Lawrence Brownlee, s pijanisticom Vesnom Podrug Kossjanenko, oduševio je sinoć, 6. kolovoza prepun Knežev dvor na koncertu za koji se do zadnjeg… više »

GLAZBA

Dubrovnik na glazbenoj hridi

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Jedinstveni program Dubrovnik na glazbenoj hridi koji okuplja uzbudljiv ansambl ponajboljih dubrovačkih glazbenika, neobičnog odabira instrumenata i istaknutih osobnosti i ovog festivalskog… više »

DLJI

Glazbeni igrokaz za djecu Evana Shinnersa

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Popularni mladi američki pijanist i skladatelj elektronske glazbe Evan Shinners u subotu i nedjelju, 14. i 15. kolovoza u dva termina, u 19:30 za djecu od 4 do 7 godina te u 21 sat za djecu… više »

KONCERTI

Eklektični strange-edge koncert: ZEA

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

ZEA (Nizozemska) Web: Bandcamp1, Bandcamp2 Iza imena Zea krije se Arnold de Boer iz Amsterdama, Nizozemac koji je dobro poznat posjetiocima kultnih… više »

SATNICA

Ferragosto JAM objavio satnicu

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Jedan dan nas dijeli do početka Ferragosto JAM festivala koji će se održati u limitiranom obliku. Uz objavljenu kompletnu satnicu programa, najavljene su pogodnosti u prijevozu vlakom do… više »

FESTIVALI

Membrain Festival otvara se danas

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Iako su organizatori Membrain Festivala prošli četvrtak dobili dozvolu da se festival može održavati do 6 sati ujutro, sukladno tome što će svi posjetitelji imati COVID potvrde,… više »

FESTIVALI

Deseti rođendan Slurp! festivala kao događaj za pamćenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Dan prije početka održavanja nadležne institucije ukinule su prvotno izdanu dozvolu u originalno najavljenom terminu, i zamijenili je sa novom koja dopušta održavanje sa… više »

ZBOROVI

Voces8 u Zagrebu

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

VOCES8 je u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nastupio na mnogim zapaženim koncertnim prostorima, uključujući Cité de la Musique Paris, Vienna Konzerthaus, Tokyo Opera City,… više »

NAJAVE

Prvo predstavljanje kvARTeta publici u utorak u Dvoru

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Violinistice Đana Kahriman i Eva Šulić, violist Šimun Končić te violončelist Pavle Zajcev po prvi puta će zajedno u ovom sastavu podijeliti pozornicu te okupljeni u ansambl… više »

INMUSIC 2022

Hinds se pridružuje programu INmusic festivala #15

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Hinds su karijeru započele kao duo Deers u Madridu 2011. godine, sve dok se Carlotti Cosials i Ani García Perrote nisu 2014. pridružile Ade Martín na basu i Amber Grimbergen na… više »

FESTIVALI

Umjesto dvije noći, Slurp! kao cijelodnevni rave u subotu

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Nakon izdane, a onda naprasno ukinute dozvole za najavljeno vrijeme održavanja, umjesto dvije najavljene noći u petak i subotu, ovogodišnje izdanje Slurp! festivala odviti će se kao… više »

skrolaj na vrh