Film
FESTIVALI

Festival 25 FPS u Kinoteci

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Od srijede u kinu Kinoteka gostuje 19. izdanje Festivala 25 FPS, internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa koji će domaćoj publici kroz nekoliko programa ponuditi ono… više »

COOL

A Different Kind of Innovation

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Pula je bila baš čarobna i zabavna, jedan jedinstveni svijet pun svjetlosne umjetnosti cijela tri dana, od 21. do 23. rujna. Pulu je preuzeo Visualia Festival - festival svjetla, koji… više »

NAJAVE

25 FPS 2023 - Expanded Cinema

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

U petak 29. rujna u 22:30 očekuje nas 40-minutni performans multimedijalnog španjolskog umjetnika Enriquea del Castilla naziva Umbráfono. U njemu umjetnik optičkim čitačem… više »

ODLIČNO!

PROFilm Days na ADU

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Peto izdanje regionalnog filmskog susreta PROFilm Days posvećenog filmskoj, TV i gaming industriji, održat će se 28. rujna u Akademiji dramske umjetnosti (ADU) te je… više »

FESTIVALI

9. Visualia Festival u Puli

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Svi svjetlosni putevi vode u Pulu! Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je bogat program Visualia Festivala u Puli. O ovoj temi govorili su Sanja Cinkopan Korotaj direktorica… više »

ZFF

Što ne smijete propustiti na 21. ZFFu

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Popratni program Zagreb Film Festivala Mreža festivala Jadranske regije i ove godine predstavlja niz intrigantnih europskih ostvarenja. Među šest filmova u programu nalazi se… više »

VIJESTI

Nova sezona kina Kinoteka

objavljeno prije 11 mjeseci

Nova sezona kina Kinoteka otvara se projekcijom filma Slatkorječivost, atmosferičnom psihološkom dramom redateljice Joyce Chopra nagrađenom Velikom nagradom žirija na Sundanceu. Priča… više »

FILMOVI

Analogni film u digitalnom dobu

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

Drugo izdanje simpozija Analogni film u digitalnom dobu, filmsko-diskurzivnog programa posvećenog aktualnim temama u području analognog filma, očekuje nas na 19. izdanju festivala 25 FPS, a… više »

KINO

Ciklus 'Portreti: Brian De Palma' u kinu Tuškanac

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Od sredine rujna, na programu kina Tuškanac moguće je uživati u novom 'portretu', to jest ciklusu posvećenom opusu plodonosnih filmaša kultnog statusa. Na redu je retrospektiva… više »

MOSTRA

'Poor Things' najbolji film Mostre

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Titulu najbolje ženske i muške uloge ponijeli su američki glumci. Cailee Spaeny osvojila je Copa Volpi za ulogu bivše žene kralja rocka Elvisa Presleya u filmu "Priscilla".… više »

FILMOVI

Kriminalistički film 'Smrt djevojčice sa žigicama' od 14. rujna u kinima

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama" redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata od 14. rujna kreće s prikazivanjem u hrvatskim kinima i… više »

FILMOVI

Dosje Labudović ide u kina

objavljeno prije 11 mjeseci i 10 dana

U suradnji s Kulturno-informativnim centrom (KIC) u Restartovom specijaliziranom kinu, DOKUKINU, održat će se kinopremijere dva nova filma renomirane regionalne… više »

25 FPS

25 FPS 2023 - Natjecateljski program i Refleksi

objavljeno prije 11 mjeseci i 10 dana

Od 27. do 30. rujna 2023. u zagrebačkom kinu Kinoteka te 4. i 5. listopada u riječkom Art-kinu održat će se 19. izdanje Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. U četiri festivalska… više »

ZFF

Bliži se 21. Zagreb Film Festival

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Pred nama je još jedna uzbudljiva jesen u Zagrebu i razlog zbog kojeg joj se posebno veselimo - Zagreb Film Festival. Najveća zagrebačka igranofilmska avantura održat će se 21. put od… više »

MOSTRA

U utrci za Zlatnog lava 23 filma

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Promjenom politike i približavanjem streaming platformama i Hollywoodu - to se promijenilo. Mostra je postala svojevrsna revija filmova koji će se natjecati za Oscara. Za glavne nagrade… više »

skrolaj na vrh