« Film
objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana
NAJAVE

25 FPS 2023 - Expanded Cinema

Na 19. izdanju festivala 25 FPS poseban program performansa proširenog filma Expanded Cinema donosi dva izvrsna performansa s očaravajućim manipulacijama analogne slike i zvuka, uz uplive digitalnih formata

25 FPS
25 FPS (Arhiva)
Više o

Expanded Cinema

,

25 FPS 2023

U petak 29. rujna u 22:30 očekuje nas 40-minutni performans multimedijalnog španjolskog umjetnika Enriquea del Castilla naziva Umbráfono. U njemu umjetnik optičkim čitačem kreira zvuk iz svjetlosnih podražaja koji se projiciraju na fotoosjetljivu ćeliju. Oni nastaju prolaskom svjetlosti kroz filmske vrpce oblikovane u skladu s načinom na koji frekvencije zvuka koreliraju s ponavljajućim geometrijskim oblicima. Projekt se temelji na optičko-analognom sustavu očitavanja koji se od 1919. koristi u kinu za izvođenje filmskih zvučnih zapisa.

Subota 30. rujna u 22:30 donosi Aiomenu, pokušaj rekonstrukcije nepostojećeg mjesta iz skupa medijskih materijala, uključujući topografske podatke, fotogrametriju, analogni film, radioastronomske opservacije i terenske snimke. Audiovizualnu izvedbu za 16 mm film, digitalni video i elektronički zvuk potpisuje trio umjetnika, sound umjetnik Tin Dožić, grafički dizajner i multimedijalni umjetnik Andro Giunio i umjetnik Hrvoje Spudić.

23.09.2023. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh