« Film
objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana
FESTIVALI

Festival 25 FPS u Kinoteci

U goste stiže festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, a u Novitetima i dalje se može pogledati Kolibrića, Smrt djevojčice sa žigicama, Dosje Labudović: Nesvrstani i Asteroid City.

Opet smo tu ;)
Opet smo tu ;) (Arhiva)
Više o

Festival 25 FPS

,

kino Kinoteka

Od srijede u kinu Kinoteka gostuje 19. izdanje Festivala 25 FPS, internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa koji će domaćoj publici kroz nekoliko programa ponuditi ono najzanimljivije od suvremene eksperimentalne filmske produkcije.

Otvaranje festivala održat će se u srijedu 27. rujna u 20 sati s predstavljanjem prvog natjecateljskog programa u čijem fokusu se nalaze filmovi koji propituju odnos rada i dokolice, a u sklopu njega premijerno će biti prikazan i izvrstan novi film Mire Manojlovića Pravilo br. 5: Pomno pratite svog čovjeka.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznice na blagajni, a više informacija o programu potražite na službenoj stranici festivala www.25fps.hr

Noviteti: Književne adaptacije

Na repertoaru i dalje možete pogledati crnohumorni krimić Smrt djevojčice sa žigicama, adaptaciju popularnog romana Zorana Ferića čiju šaroliku glumačku ekipu predvodi uvijek izvrsni Ozren Grabarić.

Veliku glumačku ekipu ima još jedna književna adaptacija - Kolibrić Francesce Archibugi. Inspirirana nagrađivani romanom Sandra Veronesea, priča je to o nekoliko generacija jedne talijanske obitelji, čiju impresivnu glumačku ekipu predvodi Pierfrancesco Favino. Na projekciji u utorak još imate priliku osvojiti jedan primjerak Veronesijeva romana, a uz predočenje ulaznice u Knjižari Ljevak na Trgu ostvarujete pravo na 30 % popusta na kupnju ovoga romana.

Dosje Labudović: Nesvrstani nagrađivani je dokumentarni film Mile Turajlić u kojem se kroz portret osobnog snimatelja Josipa Broza Tita pripovijeda i kompleksna priča o jednom specifičnom trenutku, ali i o ulozi filma u stvaranju i pamćenju povijesti.

Ako ste raspoloženi za nešto opuštenije, svakako pogledajte Asterod City, novu komediju Wesa Andersona koja će vas zabaviti svojom vizualnom razigranošću i prepoznatljivim humorom.

Praktične informacije

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr i www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka www.kinokinoteka.hr

26.09.2023. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh