Ekosfera
SAVJETI

Humboldtovi pingvini izumiru

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Znanstvenici su prošle godine istražili dva otoka uz čileansku obalu i detektirali 842 parova pingvina u procesu razmnožavanja ili gnijezda. Ove godine su pronašli samo jedan… više »

HMMM...

Agrosolari - viša pitanja nego odgovora

objavljeno prije 12 dana

Agrosolari su solarne ploče koje se postavljaju na poljoprivredna zemljišta ili pored usjeva. Sunčevu energiju pretvaraju u struju, koja se zatim koristi u poljoprivrednoj djelatnosti.… više »

COOL

Dabrovi su se vratili... i rade probleme

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Stanovnici uz potok Koprivnica, koji teče kroz sam grad, već neko vrijeme negoduju zbog šteta koje im po vrtovima i dvorištima uzrokuje dabar. Njegova dužina može doseći do… više »

SAVJETI

Koliko su ljudi opasni za Zemlju?

objavljeno prije 13 dana i 6 sati

"Čovječanstvo je samo jedna mala mrlja na radaru. Ali poput meteora koji je zbrisao dinosaure, imamo ogroman utjecaj. U slučaju klime, mi nismo dinosauri. Mi smo meteor. Ne samo da smo u… više »

GREENPEACE

Greenpeace opet upozorava ribare

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Kako bi se suprotstavili ovoj "oceanskoj krizi", organizacija za obranu okoliša poziva države da ratificiraju Ugovor o zaštiti otvorenog mora i morske biološke… više »

UPS!

Zagađena voda kao glavni problem

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

"To znači da se ta voda ne može piti izravno, bez oklijevanja, već se mora prokuhati", objašnjava Sussane Benz s Instituta za tehnologiju u njemačkom Karlsruheu.  … više »

STVARNO?

WWF i Valamar zajedno s hrvatskim ribarima štite Jadransko more

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i Valamar, predstavili su postignuća zajedničke inicijative za očuvanje Jadranskog mora i poticanje održivog ribarstva koja je započela u… više »

COOL

13. VegeSajam u tijeku

objavljeno prije 16 dana i 4 sata

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenio je i zamirisao zagrebački Europski trg. Brojni izlagači danas do 21 sat predstavljat će svoje u potpunosti biljne prehrambene proizvode… više »

SAVJETI

Kako treba paziti na zemlju?

objavljeno prije 18 dana

Intenzivna, monokulturna poljoprivreda "ključni je pokretač globalnog gubitka bioraznolikosti" počinju Cozim-Melges, Ripoll-Bosch i Veen u tekstu "Farming practices… više »

EH, DA...

Svjetski dan zaštite okoliša bio je jučer

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Zelena akcija traži od novog Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije da se konačno, nakon četiri godine, donese Akcijski plan za provedbu Strategije prilagodbe… više »

ŠTRAPARIJADA

Poslali Plenkoviću pravno tumačenje

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

Unatoč višestrukim prijavama i nedavnom prosvjedu ispred Državnog inspektorata, protekloga vikenda održana je još jedna štraparijada, na imanju lokalnog OPG-a u… više »

GLASAJ!

Glasaj 9. lipnja za bolju zaštitu životinja

objavljeno prije 19 dana

Uoči europskih parlamentarnih izbora 9. lipnja, udruga Prijatelji životinja, ujedno članica međunarodne organizacije Eurogroup for Animals, uputila je dopise svim kandidatima za Europski… više »

VEGESAJAM

Ovaj tjedan najveci dosad 13. VegeSajam

objavljeno prije 21 dan i 2 sata

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenit će i zamirisati zagrebački Europski trg u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do 21 sat. Brojni izlagači predstavit će svoje u potpunosti biljne… više »

SAVJETI

Čišće gorivo grije ocean

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Pravila Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za borbu protiv onečišćenja mora prisilila su brodare da smanje sadržaj sumpora u gorivu s 3,5 posto na 0,5 posto, zahvaljujući… više »

EHHH...

Kasni financiranje za borbu protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Godine 2009. razvijene zemlje obećale su da će od 2020. godišnje transferirati 100 milijardi dolara siromašnijim nacijama koje muče troškovi povezani sa sve većim… više »

skrolaj na vrh