Ekosfera
zlato, srebro, bakar

Stari mobiteli vrijede 15 tisuća dolara po toni

objavljeno prije 15 godina

Tona starih mobitela sadrži metale u vrijednosti 15.000 dolara i svijetu trebaju bolji zakoni kako bi se uspješno uhvatio u koštac s problemom sve većih količina elektroničkog… više »

ekološki kriminal

Mafija zarađuje "spremanjem" radioaktivnog otpada na morsko dno

objavljeno prije 15 godina

Sakupljanje i obrada smeća mogu biti vrlo unosni poslovi. To je davno nanjušila talijanska mafija, a sad je odlučila i proširiti opseg djelovanja pronašavši novi… više »

ujedinjeni u dobroj atmosferi

16. rujna - Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja

objavljeno prije 15 godina

U priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ističe se da se ove godine obilježava 22. godišnjica Montrealskog protokola o poduzimanju… više »

CRNE PROCJENE

Šestina mediteranskih sisavaca pred istrebljenjem

objavljeno prije 15 godina

Međunarodna unija za očuvanje prirode (IUCN) u utorak je objavila kako šestini sredozemnih sisavaca prijeti izumiranje. U studiji objavljenoj u Malagi procjenjuje se stanje 320… više »

rat nije gotov

Pjesmom protiv globalnog zatopljenja

objavljeno prije 15 godina

Britanski rokeri iz grupe Duran Duran i heavy metal bend Scorpions samo su neki od 55 svjetskih glazbenih zvijezda koje su se pridružile snimanju pjesme koja bi trebala privući pozornost na… više »

obnovljivi izvori

Čista energija može potaknuti novi val zapošljavanja

objavljeno prije 15 godina

Studija grupacije za zaštitu okoliša Greenpeace i Europskog vijeća obnovljivih izvora energije (EREC) poziva vlade na potpisivanje obvezujućeg novog UN-ovog sporazuma o… više »

Slingshot je riješenje

Izumljen uređaj koji će spasiti čovječanstvo

objavljeno prije 15 godina

Iako voda čini većinu našeg planeta, samo jedan posto dostupno je za piće. Nedostatak pitke i čiste vode je veći problem zemalja u razvoju. ˝Već u ovom stoljeću uvidjet… više »

Zeleni generatori

Revolucionarno rješenje za električnu energiju iz Volkswagena

objavljeno prije 15 godina

Kako bi realizirao svoj plan, Njemački automobilski div planira se udružiti s malom elektroenergetskom tvrtkom Lichtblick, specijaliziranom za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.… više »

jednostavna računica

Kontracepcijom protiv klimaskih promjena

objavljeno prije 15 godina

Daily Telegraph prenio je izvješće prestižnog britanskog fakulteta London School of Economics u kojem se navodi kako bi se za svake 4 funte potrošene na kontracepciju tijekom… više »

Ugrožena flora i fanua

Zeleni pozvali na zaustavljanje uništavanja Drave

objavljeno prije 15 godina

Na današnjoj konferenciji za novinare Zeleni su, pozivajući se na ocjene europskih ekoloških stručnjaka, pozvali mjerodavne da zaustave uništavanje Drave. Prema stručnom… više »

Rast nove industrije

Velika Britanija pohranjivat će štetni CO2

objavljeno prije 15 godina

Sjeverno more omogućit će Velikoj Britaniji prirodni izvor vrijedan čak 10 milijardi godišnje ukoliko ga vlada počne iskorištavati kao spremište ugljičnog dioksida… više »

hot and green

Zgodne djevojke peru aute u bikiniju

objavljeno prije 15 godina

Brojni su danas pokušaji da se ljudi osvjeste i počnu razmišljati „zeleno". No, ideja da se u te svrhe pozovu „vrući komadi" relativno je nova. Tako je na primjer… više »

Zelena mašina

Automobil-formula izrađen od povrća koju pokreće čokolada

objavljeno prije 15 godina

Vozilo po imenu ˝The Worldfirst˝, koje njegovi tvorci nazivaju i najzelenijim automobilom svoje vrste, može doseći brzinu od 220 km/h. Izrađeno od recikliranih dijelova automobila, plastičnih… više »

ledenjak u suzama

Majka priroda plače zbog nas

objavljeno prije 15 godina

Ovo tužno lice, jezovito urezano u arktički led koji se postepeno topi, zapanjeni stručnjaci za okoliš su slikovito nazvali: „Majka priroda u suzama". Ova plačuća slika… više »

eko rat

Novi japanski premijer obećava smanjenje stakleničkih plinova

objavljeno prije 15 godina

Budući japanski vođa obećava veliko smanjivanje stakleničkh plinova, uz napomenu da će ciljati na razinu redukcije od čak 25 posto do 2020. u usporedbi s onom  iz 1990-ih. Yukio Hatoyama… više »

skrolaj na vrh