Ekosfera
Veliki koraljni greben
STRAŠNO

Veliki koraljni greben neće se oporaviti

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Dijelovi australskoga Velikog koraljnog grebena doslovno su sprženi u zadnjem podmorskom toplinskom valu i neće se oporaviti, rezultati su nove studije australskih znanstvenika objavljeni u… više »

KREATIVNO, ALI ...

Energetska održivost Hrvatske

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Optimistično je sredinom veljače odjeknula vijest da se Hrvatska svrstala prilično visoko, sedmo mjesto u Europskoj uniji po instaliranoj snazi vjetroelektrana prošle godine. Ipak, već… više »

STVARNO?

Najviše otpada odlažemo - pod zemljom?!

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Komunalni otpad predstavlja manje od desetine od 2,5 milijardi tona otpada proizvedenog u EU-u svake godine, vidljiv je i složen problem, prvenstveno zbog sastava i izvora otpada te veze s… više »

EKOLOGIJA

Predstavljeni rezultati DRAVA LIFE projekta

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

U kongresnoj dvorani Park Boutique hotela u Varaždinu održana je prva konferencija za medije povodom predstavljanja dosadašnjih i najave nadolazećih aktivnosti prilikom… više »

NAPOKON?

Europa uspijeva smanjiti zagađenje mora plastikom

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Broj plastičnih vrećica u moru oko Britanije značajno se smanjio od 2010. kada su europske vlade počele uvoditi mjere protiv njihove upotrebe, objavili su u četvrtak znanstvenici. Postotak… više »

BRAVO

WWF proveo prvi proces reintrodukcije i repopulacije riječnih biljaka u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

U petak 30. ožujka 2018.  na 3 lokacije uz rijeku Dravu u Koprivničko-križevačkoj županiji proveden je prvi proces reintrodukcije i repopulacije riječnih biljaka na… više »

ISPROBAJTE!

Uskrs bez jaja i šunke itekako je moguć

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Mnogi građani i ove godine slavit će najveći kršćanski blagdan i obilježavati pobjedu života nad smrću te se istodobno gostiti tijelima mrtvih životinja. Za one koji ipak vide ironiju… više »

LOŠE STANJE

Jesu li velike životinje u opasnosti?

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Megafauna su mesožderi preko 15 kilograma težine i biljojedi preko 100 kilograma, a znate li koliko vrsta ih ima? Velike mačke, medvjedi, vukovi, bizoni, zebre, nosorozi, vodenkonji, slonovi,… više »

EARTH HOUR

Sat za planet Zemlju je večeras - ugasite svjetla u 20.30

objavljeno prije 11 mjeseci

Sat za planet Zemlju (Earth Hour), globalni je događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature), a održava se u subotu krajem ožujka svake godine.  Gradovi, općine,… više »

ODLIČNO!

Zelene klupe uklanjaju smog

objavljeno prije 11 mjeseci

Kvaliteta zraka u glavnome gradu Velike Britanije iznimno je loša, a zagađenost u posljednje vrijeme prelazi granice koje je postavio EU.  Nastojeći što… više »

EARTH HOUR

Sudjelujte sutra u Satu za planet Zemlju

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Najmanje 73 grada u Hrvatskoj će u subotu u 20:30 sati isključiti dekorativnu rasvjetu svojih najznačajnijih znamenitosti kao i javnu rasvjetu brojnih trgova i ulica. Bit će to hrvatski… više »

MEATOUT

Obiljezen Svjetski dan bez mesa

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Udruga Prijatelji životinja i građanska inicijativa Vegan Thugz častili su prolaznike veganskim delicijama i dali svima priliku da okuse i osjete dobrobiti suosjećajnog načina života i… više »

BRAVO

Furla i Versace odriču se krzna

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Furla, poznati proizvođač modnih torbica i poznata talijanska modna kuća Versace objavili su da prestaju koristiti krzno, pridruživši se tako sve većem broju luksuznih modnih brendova… više »

EARTH HOUR

Zbog brzog gubitka bioraznolikosti potrebna je hitna akcija za spas planeta

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

WWF-ova inicijativa Sat za planet Zemlju 24. ožujka ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu. Kako je naš zajednički dom suočen… više »

Plastični otpad
GROZNI SMO!

Dosad smo proizveli 9 milijardi tona plastike

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Prva globalna analiza proizvedene plastike ikad provedena pokazala je da smo, otkad je počela masovna proizvodnja plastičnih proizvoda 1950-tih, pa sve do 2015., na svjetskoj razini… više »

skrolaj na vrh