Ekosfera
SVJETSKI DAN HRANE

U Hrvatskoj se godišnje baci 380.000 tona zdravstveno ispravne hrane

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Godine 1900. jedan je poljoprivrednik mogao hraniti četiri osobe. U 2012. jedan je poljoprivrednik već hranio 129 ljudi. Kako proizvesti dovoljno hrane globalno je pitanje koje se tiče svih… više »

pingvini ju
STRAŠNO

Pomor pingvina na Antarktici

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Antarktika je trenutno poprište prave katastrofe - uginulo je na tisuće mladunaca pingvina od gladi, jer su njihovi roditelji prisiljeni tražiti hranu na puno većim udaljenostima zbog… više »

PRIPAZITE!

NASA upozorava na CO2

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Podaci NASA-ina satelita pokazuju skokove u emisiji ugljikova dioksida širom svijeta, vezane uz godišnja doba te veliko povećanje 2015. u tropskom pojasu zahvaljujući El Ninu.… više »

WOW!

Vjetroparkovi na moru mogu proizvesti energije za sve

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Eolski parkovi nasred mora mogli bi proizvoditi više obnovljive energije od onih postavljenih na kopnu, a vrlo vjerojatno bi proizvodili sasvim dovoljnu količinu za opskrbu cijeloga… više »

BRAVO!

Gucci odbacuje krzno!

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA), čija su članica i Prijatelji životinja, sa… više »

SAZNAJEMO

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Čovjek svojim aktivnostima utječe na stanje okoliša, na čistoću zraka, vode i zemlje te postoje jednostavni načini na koje pojedinac može doprinijeti održivosti svoga grada, države i… više »

KOMENTAR

Plin za čišći Slavonski Brod ili za – profit?

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Slavonski Brod svrstava se gotovo puno desetljeće u neslavni vrh među hrvatskim gradovima po atmosferskom zagađenju. No, za razliku od npr. Siska, tome nije uzrok domaća industrija, nego -… više »

NAPOKON

Sabor izglasao novi Zakon o zaštiti životinja

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Saborski zastupnici poslušali su poruku s jednog od transparenata kojima su ih jutros na Markovu trgu dočekali aktivisti udruge Prijatelji životinja: „Dignite svoju ruku za… više »

DOĐITE

Vege piknik povodom Medunarodnog dana zastite zivotinja

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

Listopad se diljem svijeta obilježava kao mjesec vegetarijanstva, pa se i Međunarodni dan zaštite životinja vrlo prikladno smjestio u ovaj zeleni mjesec. Grad Zagreb već godinama… više »

PERFORMANS

Preko leševa do hrane na tanjuru - performans na Trgu

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Dojmljivim i potresnim performansom udruga Prijatelji životinja obilježila je u ponedjeljak 2. 10. 2017. u 11 sati na zagrebačkom glavnome trgu Svjetski dan životinja s farma. Dvadeset… više »

ZANIMLJIVO

Tsunami donio nove životinjske vrste u SAD

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

Znanstvenici su otkrili stotine japanskih morskih životinjskih vrsta na američkim obalama koje su stigle preko Tihog oceana zahvaljujući smrtonosnom cunamiju iz 2011., piše BBC. … više »

EHHH

Preko leševa do hrane na tanjuru

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Dojmljivim i potresnim performansom udruga Prijatelji životinja obilježit će u ponedjeljak 2. 10. 2017. u 11 sati na zagrebačkom glavnome trgu Svjetski dan životinja s farma. Više od… više »

WWF

Neprocjenjivo bogatstvo Sredozemnog mora je u vrtoglavom padu

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Duž 46.000 km obalne linije Sredozemno more je dom za otprilike 150 milijuna ljudi. Ono ima ključnu ulogu u gospodarstvu regije, stoji u danas objavljenom izvješću „Oživljavanje… više »

MA DA?

Vjerovali ili ne - ribe imaju karakter

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Ribe obično doživljavamo kao bića koja nemaju baš nešto soli u glavi, no to su demantirali znanstvenici sa Sveučilišta Exeter istraživanjem koje je pokazalo da ribe imaju… više »

LOŠE

Santa A-68 odvojila se od Larsena B i krenula u Atlantik

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Santa A-68, površine oko 6 tisuća četvornih kilometara odvojila se od ledene ploče Larsen na Antarktici i ušla u Weddellovo more, pokazuju najnovije satelitske snimke.… više »

skrolaj na vrh