Ekosfera
STVARNO?

E-romobili i nisu tako zeleni

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Električni romobili koji su se razmnožili po ulicama gradova malo pridonose ekološkom prijevozu u gradovima, ocijenila je Njemačka agencija za zaštitu okoliša (UBA) za… više »

BRAVO

Head&Shoulders i RokOtok u jedinstvenom otočnom izazovu

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Ovoga ljeta najljepše otočne plaže će biti one na koje će doplivati hrvatski bloger, novinar i putopisac Domagoj Jakopović Ribafish u sklopu projekta RokOtok. Posebnost… više »

APEL

Ne otvarajte zoološki vrt!

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Dok napredne zapadne zemlje, potaknute sve učestalijim i brojnijim kritikama, napuštaju koncept zooloških vrtova, gradonačelnik grada Varaždina najavio je gradnju mini… više »

SJAJNO!

Kitovi i dupini iz zatočeništva dobivaju novi dom u divljini

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Dobrotvorna organizacija koja djeluje pod nazivom 'Utočište za kitove', predložila je da zaljev na istočnoj obali Kanade postane mjesto na kojemu će se nastaniti dvije vrste kitova -… više »

ANTARKTIKA

U 9 dana toplinski val otopio 20 posto snijega na otoku Eagle

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Sjeverni vrh Antarktike ranije tijekom veljače pogodio je devetodnevni toplinski val, a najnovije NASA-ine fotografije otkrivaju da se za to vrijeme na otoku Eagle, dijelu Antarktičkog… više »

STVARNO?

Klimatske promjene jače pogađaju žene

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Ntoyi Sande je bilo 13 godina kada je bila prisiljena na udaju. "Morala sam se udati jer moji roditelji više nisu mogli prehranjivati obitelj. Nekada smo imali malo zemlje ali poplave… više »

NIJE DOBRO

Europska prometna infrastruktura izrazito osjetljiva na klimatske promjene

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Europske zemlje trebale bi investirati sredstva u pripremu svoje prometne infrastrukture na utjecaj klimatskih promjena te se suočiti s troškovima popravka vrijednima i stotine… više »

KASNO JE?

Strašni razmjeri otapanja leda na Antarktici

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Antarktika trpi klimatske promjene i led se otapa sve brže. Primjerice, 6. veljače meteorološka postaja baze Esperanza koja se nalazi na Antarktičkom poluotoku registrirala je… više »

STRAŠNO!!

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene na Zemlji, pokazalo je američko znanstveno istraživanje. Očekuje se da će od 70 do 90 posto svih koraljnih grebena nestati… više »

INICIJATIVA

Svjetski dan kastracije za spas pasa i mačaka

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Prizori štenaca ostavljenih u kutijama pokraj skloništa, ranjene, bolesne i pothranjene životinje, mačići bez očiju ono su s čime se često susrećemo putem objava na portalima i… više »

MOJA EUROPA

Kako je biti smetlište Europe?

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Riječ koju ćete ovih dana najčešće čuti u Rumunjskoj i Bugarskoj je "smeće". U siječnju je Europska komisija Bukureštu zaprijetila kaznenim postupkom zbog kršenja… više »

BRAVO

Britanija ulaže u smanjenje emisija CO2

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Velika Britanija će uložiti 90 milijuna funti u mjere smanjenja emisija ugljičnog dioksida iz kućanstava i industrije, uključujući gradnju postrojenja za dobivanje vodika, priopćila je… više »

NAPOKON

EU zabranila uvoz voća prskanog štetnim pesticidom

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Zemlje članice Europske unije dogovorile  su se zabraniti uvoz voća koje sadrži tragove klorpirifosa, pesticida za koji se smatra štetnim za ljudsko zdravlje, izvijestili su… više »

HMMM...

Tesla ruši 90 hektara šume da izgradi Gigafactory

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dobio je u četvrtak bitku protiv aktivista za zaštitu okoliša u Njemačkoj, ishodivši od suda zeleno svjetlo za krčenje… više »

TUŽNO

Macolini medvjedi u pismu europarlamentaraca

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Zastupnici u Europskom parlamentu, okupljeni u Međugrupi za dobrobit i očuvanje životinja (Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals) koja djeluje unutar vodeće organizacije za… više »

skrolaj na vrh