Ekosfera
DILEMA

Zaštita klime: letjeti ili ne letjeti?

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Klimatska aktivistica Greta Thunberg iz Švedske nikada ne leti. Čak ni na summit Ujedinjenih naroda o klimi u New Yorku ona ne želi preko Atlantika zrakoplovom - umjesto toga ona će… više »

WOW!

Vrućine i požari poharali Europu

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

totine vatrogasaca u subotu se borilo protiv požara u južnoj Francuskoj, što je povezano s toplinskim valom koji je prouzročio rekordne temperature u dijelovima Europe, zbog čega je… više »

WOW!

Pronađeni ostaci najveće ptice

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Ruski znanstvenici su u pećini blizu obale Crnog mora našli ostatke divovske prethistorijske ptice koja je moguće živjela pored prvih ljudi na tom području. Procjenjuje se da je ptica… više »

NAJAVE

Slavko Sobin i udomljene njuske na Cvjetnom

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Već 17. godinu zaredom, udruga Prijatelji životinja predstavlja svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!", ove godine pod geslom „Odgovornost kroz sva… više »

GOTOVI SMO?

Klimatske promjene su stigle

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Toplinski val koji je pogodio Europu s temperaturama do 40 stupnjeva Celzija jasan je dokaz klimatskih promjena, poručila je čileanska ministrica zaštite okoliša Carolina… više »

SJAJNO!

Slavko Sobin u kampanji Odgovornost kroz sva godišnja doba

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Dok mnogi planiraju godišnje odmore i odlaze na ljetovanje, udruga Prijatelji životinja 17. godinu zaredom, kroz svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na… više »

EHHH...

Španjolska, turizam i promjena klime

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Za Nicolasa Sterna nema dvojbe: „Ako temperatura poraste iznad granice onoga što je zacrtano Pariškim dogovorom onda se veliki dijelovi Španjolske pretvaraju u… više »

MLJAC

Degustacija veganskih burgera u centru Zagreba

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, bio je idealan za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širio se primamljiv miris veganskog… više »

COOL

U središtu Zagreba veganski burger koji krvari

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, idealan je za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širit će se primamljiv miris veganskog… više »

MA DA?

Kinezi su uživali u kanabisu još pred 2500 godina

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Istražujući drevno groblje u planinama Pamir na zapadu Kine znanstvenici su pronašli dosad najstarije dokaze da se kanabis zbog svojih psihoaktivnih svojstava uživao prije 2500 godina,… više »

WWF

UNESCO dao zeleno svjetlo za austrijski rezervat biosfere na Muri

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Vrijedni riječni krajolik Mure, koji se proteže na 13.000 ha u Austriji, službeno je proglašen rezervatom biosfere od strane UNESCO-a te tom prilikom WWF Adria čestita na iznimnom… više »

GROZNO

Biljke nestaju dvostruko brže od životinja

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Gotovo 600 vrsta biljaka nestalo je iz divljine u posljednjih 250 godina, pokazala su istraživanja znanstvenika koji su analizirali populaciju od 330.000 vrsta biljaka iz cijelog svijeta. Oni… više »

BAREM NEŠTO

G20 smanjuje zagađenje plastikom?

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Zemlje G20 su se u nedjelju u Japanu uspjele dogovoriti o smanjenju onečišćenja mora plastikom, a razgovarale su i o napadu na naftne tankere u Omanskom zaljevu. Po tom dogovoru,… više »

STRAŠNO!!

Koliko Bitcoin ugrožava prirodu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Bitcoin je odgovoran za proizvodnju više ugljičnog dioksida (CO2) od cijelog Jordana na godišnjoj razini, pokazalo je u srijedu objavljeno istraživanje njemačkih znanstvenika.… više »

AKCIJA

U središtu Zagreba, udruge i psi poručuju: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Ljubav se ne može kupiti - poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje i koje su se u to nebrojeno puta uvjerile. 15. 6. 2019. na… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh