Ekosfera
MLJAC

Degustacija povodom Dana biljnog mesa

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

10. listopada 2023. godine od 11 sati zagrebačkim Trgom bana Jelačića širit će se miris roštilja. Iako će mnogi zbog primamljivog mirisa i izgleda mesa pomisliti da je riječ o… više »

VRELINA

Ova je godina na putu da postane najtoplija u povijesti

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Najtopliji rujan zabilježen na globalnoj razini uslijedio je nakon ljeta s rekordnim temperaturama ove godine, objavio je Copernicus, prenosi agencija dpa. Temperature u rujnu ove godine… više »

PETICIJA

Međunarodni dan zaštite životinja je danas, 4. listopada

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, koji se diljem svijeta obilježava 4. listopada, udruga Prijatelji životinja i više od 50 udruga članica Mreže za zaštitu… više »

KATASTROFA

Ključaju i kopno i more

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Kolovoz ove godine bio je najtopliji kolovoz zabilježen na planetu, a sjeverna hemisfera doživjela je najtoplije meteorološko ljeto, objavila je američka Nacionalna uprava za oceane i… više »

ZANIMLJIVO

Vukovi u Europi: blagoslov za prirodu ili opasnost?

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

„Crvenkapica", „Tri praščića", „Vuk i sedam kozlića"... brojne bajke govore o zlom vuku i uče djecu da ga se treba bojati. Vuk je od davnina simbol lukavstva i zlobe.… više »

WWF ADRIA

Problemi u lastovskom podmorju

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Preliminarni rezultati istraživanja stanja populacija riba u lastovskom podmorju, koje je ovog tjedna provela svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF, ukazuju na nepovoljan… više »

UPS!

Švicarski ledenjaci se tope nevjerojatnom brzinom

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

"Jedna ekstremna godina slijedi drugu. Ledenjaci u Švicarskoj izgubili su šest posto svojeg volumena u 2022. godini. Međutim, 2023. je zabilježeno četiri posto uništenja,… više »

WWF ADRIA

Ne smijemo dozvoliti da ribari postanu konobari ili ugostitelji

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Bez učinkovitog upravljanja zaštićenim područjima i bez suradnje svih dionika na provedbi buduće Uredbe o zaštiti okoliša, Hrvatska će teško odgovoriti na UN-ovu… više »

RADIONICE

Nestlé u Hrvatskoj ulaže u edukaciju građana na temu otpada od hrane

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Nestlé je simbolično obilježio Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane prvom u nizu besplatnih radionica za građane, koje organizira u okviru četvrte sezone edukativne… više »

INOVACIJE

BASF Innovation Hub 2023. produžuje rok za prijave

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Rok prijave za BASF Innovation Hub 2023 produžen je za 14 dana. Zbog velikog interesa startup zajednice i individualnih inovatora prijave su moguće do 13. listopada (u ponoć). BASF ističe… više »

GROZNO

Pisali DIRH-u da ne izdaje suglasnost za štraparijade

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Potaknuta nedavnim slučajem zlostavljanja konja u okolici Karlovca, udruga Prijatelji životinja prijavila je zlostavljače i istaknula da batinanje konja nije bio izoliran slučaj,… više »

CWW 2023

Završila konferencija CWW 2023 o vjetroelektranama

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Pronalazak rješenja održivog razvoja vjetroelektrana glavni je cilj međunarodne konferencije „7th Conference on Wind energy and Wildlife impacts - CWW 2023" koja se prošli… više »

EH, DA...

Ljudi su najveći problem Zemlje

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

U analizi "zdravstvenog stanja" cijelog planeta, objavljenoj u časopisu Science Advances, međunarodni tim od 29 stručnjaka zaključio je da je Zemlja sada "daleko izvan sigurnog operativnog… više »

NARAVNO

Poplave kao problemi klimatskih promjena

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

World Weather Attribution (WWA), skupina klimatskih znanstvenika iz Sjedinjenih Država, Britanije, Francuske, Indije i Nizozemske, objavila je svoja opažanja u utorak. Prema istraživačkoj… više »

ANKETE

Anketa za studente o veganskim obrocima

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Udruga Prijatelji životinja poziva sve studente da sudjeluju u anketi o uvođenju veganskih obroka u studentske menze i restorane u studentskim domovima. Anketa ima za cilj prikupiti… više »

skrolaj na vrh