Ekosfera
NARAVNO

Poplave kao problemi klimatskih promjena

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

World Weather Attribution (WWA), skupina klimatskih znanstvenika iz Sjedinjenih Država, Britanije, Francuske, Indije i Nizozemske, objavila je svoja opažanja u utorak. Prema istraživačkoj… više »

ANKETE

Anketa za studente o veganskim obrocima

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Udruga Prijatelji životinja poziva sve studente da sudjeluju u anketi o uvođenju veganskih obroka u studentske menze i restorane u studentskim domovima. Anketa ima za cilj prikupiti… više »

STRAVA!

Ovo su razlozi zašto su tukli konja

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Nakon prošlotjednog uhićenja dvojice muškaraca koji su zlostavljali konja u okolici Karlovca, udruga Prijatelji životinja navodi da se ne stišavaju brojne reakcije… više »

UN

Čovječanstvo je “na vratima pakla”

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Govoreći o "strašnim vrućinama" i "povijesnim požarima" ove godine, potaknutima emisijama stakleničkih plinova, naglasio je da nije prekasno da bi se "ograničilo porast globalne… više »

HRVATSKA

Zadrugama do obnovljive energije

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Posjetitelje Cresa lokalno stanovništvo redovito će podsjećati na to da se opuste, jer, kako kaže moto otoka, "na Cresu nema stresa". Osim nedostatka stresa, postoji još jedna… više »

TREBA!

Obavijestili belgijsku javnost o silovatelju pasa

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Danas nastupa apsolutna zastara u slučaju zloglasnog Ivora Ivaniševića, koji je tijekom šest godina silovao svoja dva psa, od kojih je ženka umrla, a širenjem… više »

STVARNO?

Meteorološki tsunamiji uzrokuju 'pjevanje mora' i poremećaje u jonosferi

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Istraživanje koje su proveli znanstvenici s NASA Jet Propulsion Laboratorija u Pasadeni, SAD, a u kojem je sudjelovao i dr. sc. Ivica Vilibić s Instituta Ruđer Bošković (IRB), otkriva… više »

BRAVO

Tko je čistio grad? Čisteći Medvjedići i RokOtok

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Ovaj vikend započela je kampanja Čistećih medvjedića i RokOtoka protiv bacanja opušaka u okoliš. U subotu su na popularnom zagrebačkom "Tomislavcu" u samo dva sata skupljanja… više »

GREENPEACE

Greenpeace: ceste vs željeznica

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Prema najnovijem izvještaju međunarodne organizacije Greenpeace "Razvoj prometne infrastrukture u Europi: Istraživanje smanjenja i širenja željeznice, autocesta i zračnih luka",… više »

NAPOKON

Prijatelji zivotinja pozdravljaju najavljene izmjene Kaznenog zakona

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Prema dokumentima radne skupine Ministarstva pravosuđa i uprave, koja radi na izmjenama Kaznenog zakona, pojačat će se mjere zaštite životinja: napuštanje životinja postat će… više »

UPS!

Koliko se brzo topi led na Antarktici?

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Do sada se vjerovalo da je područje Antarktike otporno na globalno zagrijavanje klime, piše britanski BBC. "To je mnogo više od svega što smo vidjeli, gotovo je… više »

FEN

Zašto je fen, vruć vjetar, toliko opasan?

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Riječ "fen" točno opisuje ovu pojavu: vruć, suh vjetar koji se spušta niz planine i prži sve pred sobom. Ovaj neobičan, a ponekad i opasan, fenomen, dovoljno je moćan da dramatično… više »

MOLIM?!

Pisali Komori jer je veterinaru zlostavljani konj odlično?

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Ivanu Zemljaku, predsjedniku Hrvatske veterinarske komore, ukazujući na neprimjerene izjave i samog Zemljaka i veterinara Berislava… više »

EH, DA...

Počela je klimatska prekretnica

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Rast temperatura traži hitnu akciju. Državnici moraju naći rješenje za klimatske promjene. Još uvijek možemo izbjeći najgore, ali nemamo više vremena za gubljenje',… više »

BROJKE

Počela sedma UNICEF-ova utrka Mliječna staza!

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Započela je sedma UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza, koja se drugu godinu zaredom održava za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. Kako bi nastavio… više »

skrolaj na vrh