Ekosfera
STRAŠNO!!

Pas s lanca koji je napao mladića ne zaslužuje smrt

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Javnost je zadovoljna odlukom veterinarske inspekcije da se psu Ottu, koji je nedavno napao petero ljudi na Ksaveru, prije konačne odluke o usmrćivanju omogući u zagrebačkom skloništu… više »

EKOLOŠKI

Uoči Dana planeta Zemlje: Imamo jedan planet, sačuvajmo ga

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, podsjetnik je o važnosti očuvanja našeg zajedničkog doma. WWF Adria poziva građanke i građane da se na ovogodišnji Dan… više »

PRIKLJUČITE SE!

Poziv na drukčiji Uskrs

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

68 milijuna tona u svijetu, sedam milijuna tona u Europskoj uniji, 750 milijuna u Hrvatskoj... broj je jaja koja se godišnje prodaju, od čega se u Hrvatskoj samo u vrijeme uskrsnih… više »

STRAŠNO!!

Plastika se nemilosrdno širi

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Čestice plastike zrakom mogu putovati i do stotinu kilometara od njihova izvora, ustanovili su znanstvenici pošto su ih otkrili na najvišim planinskim vrhovima, poput francuskih… više »

KOMENTAR

Licemjerje aktivizma za „zaštitu“ klime

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Zapravo Njemačka nikad nije bila predvodnica u zaštiti klime, kao što se uvijek ponavlja. A niti Angela Merkel nikad nije bila „klima-kancelarka". Vjerojatno slučajno je… više »

AKTIVIZAM

Održan treći Marš za životinje

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Ove subote, 13. travnja 2019., Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organizirali su treći, dosad najveći Marš za životinje! Transparentima sa snažnim porukama, zastavama,… više »

STRAŠNO!!

Alpe ostaju bez ledenjaka do kraja stoljeća?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Do kraja stoljeća globalno zatopljenje otopit će većinu leda koji oblikuje izgled i ekosistem današnjih Alpa, predviđaju švicarski znanstvenici.  Ako svijet i… više »

STRAŠNO!!

Sve manje mladih koralja u Velikom koraljnom grebenu

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Razmnožavanje koralja značajno je smanjeno na australskom Velikom koraljnom grebenu nakon nedavnih epizoda njegova masovnog odumiranja zbog zatopljavanja i zakiseljavanja oceana, pokazalo je… više »

WWF

“Naš planet” ističe važnost globalne akcije za zaštitu prirode

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

U trenutku kada je dugo iščekivani dokumentarni serijal od osam nastavaka Naš planet (Our Planet), uz naraciju Sir Davida Attenborougha, dostupan diljem svijeta na… više »

STRAŠNO!!

Najzagađenija mjesta u Europi

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Veliki gradovi zagušeni prometom, područja u kojima se proizvodi ugljen, industrijske regije okružene planinama: crne točke jasno su vidljive na europskoj karti kvalitete zraka. I dok… više »

WWF

Budi i ti #PrvaGeneracija!

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

#PrvaGeneracija ime je inicijative koju je 2016. pokrenula švedska vlada. Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog… više »

DOĐITE

Marš za životinje 13. travnja u Zagrebu

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Marš za životinje održat će se 13. travnja u Zagrebu s porukom - ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje, najavila je u utorak udruga Prijatelji životinja koja Marš organizira s… više »

LOŠE...

Rekordno visoke temperature na Aljasci

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Aljaska je već tjednima u čudnoj situaciji, jer su prosječne temperature i do 15 stupnjeva više od prosječnih za ovo doba godine.  - Veljača i ožujak bili su izvanredno blagi. Na… više »

AKCIJA

Danas u 20:30 sati ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Danas u 20:30 sati ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju, poručuju iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF. Ova akcija, koja je krenula kao inicijativa jednoga grada (Sydney,… više »

BRAVO

Čistoća iz Varaždina čuva i okoliš i životinje

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Kampanja „Ljubav se ne kupuje" za cilj ima promociju udomljavanja životinja umjesto njihove kupnje. Mreža za zaštitu životinja, koja okuplja 50 hrvatskih udruga za… više »

skrolaj na vrh