Ekosfera
KAMPANJA

Čarli za zivotinje

objavljeno prije 3 mjeseca

Nakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg… više »

ODLIČNO

Ekološka poljoprivreda raste u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Hrvatska je u samom vrhu Europske unije po rastu ekološke poljoprivredne proizvodnje, ali i dalje zaostaje po potrošnji ekološke hrane koja je u EU-u tri puta veća nego u… više »

TOČNO

Bjeloglave supove spašava samo edukacija ljudi

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Edukacija građana o vrijednosti bjeloglavih supova ključna je za njihov opstanak, istaknuto je u subotu, na obilježavanju Međunarodnog dana strvinara u Centru za posjetitelje i… više »

NAPOKON

Zemlje Amazonije udružile se protiv uništenja prašuma

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Zemlje južnoameričke regije Amazonije u petak su objavile mjere zaštite najveće svjetske prašume nakon razornih šumskih požara koji su izazvali zabrinutost svijeta. Sedam… više »

PITANJE

Zašto Hrvatsku ne zanima Krško?

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Nuklearna elektrana Krško u Sloveniji mogla bi u dogledno vrijeme biti nadograđena još jednim blokom. Barem ako je suditi po nedavnoj najavi slovenskog premijera Marjana… više »

GROZNO

I dalje uništavamo zaštićena područja u Europi

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Ljudski utjecaji na promjene okoliša u Europi i dalje su veliki, a što je posebno opasno, prisutni su u zaštićenim područjima, rezultat je to nedavno objavljenog… više »

DIVNO!

Grbavi kitovi pjevaju oko otočja Kermadec

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Grbavi kitovi okupljaju se jednom godišnje u vodama oko sjevernog dijela Novog Zelanda na 'pjevačkoj smotri' na kojoj razmjenjuju napjeve i uče jedni od drugih nove melodije, pokazalo… više »

DOĐITE

Počinje ZeGeVege!

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

U petak 6. rujna od 8 do 21 sat i subotu 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati Trg bana Jelačića u Zagrebu već dvanaesti put zaredom ugostit će najveću vegansku manifestaciju u ovome dijelu Europe -… više »

INICIJATIVE

Jedan pojas, jedan put - održivo?

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Kineska inicijativa Jedan pojas, jedan put mora pri ulaganjima u zemlje u razvoju koristiti ekonomične nove tehnologije s niskim udjelom ugljika, a izbjegavati zastarjelu 'zagađujuću'… više »

GROZNO

Veliki koraljni greben neumitno nestaje?

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Veliki koraljni greben nema svjetlu budućnost ukoliko se odmah ne poduzmu koraci za borbu protiv klimatskih promjena, objavila je u petak agencija koja upravlja tim grebenom. Agencija je… više »

DOĐITE

Degustacija povodom Svjetskog dana biljnih mlijeka

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

22. kolovoza diljem planeta, pa i u Hrvatskoj, obilježava se Dan biljnih mlijeka (World Plant Milk Day). Tim povodom, udruga Prijatelji životinja, u suradnji s organizacijom ProVeg, poziva… više »

Globalno zatopljenje
UPOZORENJE!

Stotine milijuna ljudi bježat će s obala

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Po predviđanju UN-ove međunarodne organizacije za migracije, zbog posljedica suša, poplava, požara i gladi povezanih s klimatskim promjenama do 2050. godine će između 25 milijuna i… više »

STRAŠNO!!

Što sve ugrožava i uništava požar u Amazonskoj prašumi?

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Oborine Amazonska prašuma proizvodi goleme količine vode, ne samo za Brazil, već za čitavu Južnu Ameriku. Takozvane "leteće rijeke" transportiraju vlažnost u velike dijelove Brazila.… više »

EH, DA...

Amazoni ne pomažu ljutiti tvitovi

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Amazona - pluća svijeta koja proizvode petinu kisika na našem planetu. Ta pluća gore u razmjerima kakvi nisu viđeni godinama. Brazilski predsjednik je u centru međunarodne… više »

STVARNO?

Ekološki letovi - utopija ili realni cilj?

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Budućnost civilnog zrakoplovstva je prozirna i djeluje poput gela. Zove se „E-crude" i u budućnosti bi on trebao zamijeniti sirovu naftu. Tvrtka Sunfire iz Dresdena je svoj proizvod… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh