Ekosfera
PERFORMANS

STOP zlostavljanju, DA pravima životinja

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Na Međunarodni dan prava životinja, koji se diljem svijeta obilježava 10. 12., Prijatelji životinja održat će upečatljiv performans, kojim će poručiti „stop" zlostavljanju, mučenju i… više »

GREENPEACE INI

Nemoš bit i greben i pošten!

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Aktivisti Greenpeacea iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije jutros su ispred sjedišta Ine izrazili negodovanje nebrigom i odugovlačenjem s uklanjanjem potonule platforme Ivana D s dna… više »

ČESTITAMO

AOC i Philips monitori dobili EPEAT Climate+ certifikat

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

U značajnom koraku prema ekološkoj odgovornosti i inovacijama u elektroničkoj industriji, MMD, vodeća tehnološka tvrtka i partner za licenciranje brendova za monitore Philips, i… više »

EH, DA...

Zašto snijeg ne demantira klimatske promjene?

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Obilne snježne padaline proteklih dana su prouzročile prometni kaos u više zemalja, ne samo Njemačkoj - gdje je najteža situacija bila u Münchenu. Nekoliko stotina… više »

ZANIMLJIVO

Budućnost profitabilnosti kroz održive materijale

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Sirovine su ključne u proizvodnji odjeće, no istovremeno predstavljaju potencijalnu prijetnju, posebno u svjetlu globalnih klimatskih promjena i ekološke održivosti. One mogu imati… više »

SJAJNO

U Dubrovniku prvo registrirano skloniste

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Grad Dubrovnik napokon je dobio sklonište za napuštene životinje! Ta vijest razveselila je udrugu Prijatelji životinja, Udrugu Pobjede i sklonište Prijatelji iz Čakovca,… više »

KLIMA

Je li 1,5 stupnjeva Celzija još uvijek dostižno?

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Na dan početka 28. klimatske konferencije UN-a (COP28) u Dubaiju 30. studenoga obilježilo se osam godina od stupanja na snagu Pariškog sporazuma o klimi. Tada su većinu… više »

COP28

Svjetski vrh u 'naftnom' Dubaiju ponovno će pokušati spasiti klimu

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Konferencija se svake godine održava kako bi se utvrdile ambicije i odgovornosti za djelovanje u području klime te utvrdile i procijenile klimatske mjere. Ovogodišnju konferenciju… više »

EHHH...

Zašto je ova godina bila tako vruća?

objavljeno prije 5 mjeseci

Ljudi su brzo okrivili klimatske promjene - i u pravu su: globalno zagrijavanje izazvano ljudskom aktivnošću igra najveću ulogu. Višetjedni toplinski val koji je započeo u… više »

LEDENJACI

Najveći ledenjak se pomaknuo.. nakon 30 godina

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Ledenjak nazvan A23a, odvojio se 1986. od obale Antarktike te se vrlo brzo usidrio u Weddellovom moru Južnog oceana, postavši u stvari ledenim otokom. S površinom od gotovo 4000… više »

EH, DA...

Onečišćenje finim česticama ubija

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Najmanje 253.000 smrtnih slučajeva u EU-u 2021. može se pripisati izloženosti onečišćenju finim česticama (PM 2,5) većem od 5 g/m3 koliko preporuča Svjetska zdravstvena organizacija… više »

EH, DA...

Jesu li bogati opasnost za planetu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

U 2019. emisija ugljika od 1 posto najbogatijih porasla je na 16 posto ukupne svjetske emisije, što je jednako količini emisija koje proizvodi 5 milijardi najsiromašnijih ljudi.… više »

COOL

.GREENSaturday modni buvljak

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Bilo da imate višak odjeće koju više ne nosite - traperice koje ste prerasli ili haljinu koju ste jednom obukli i samo zauzima mjesto u ormaru, .GREENSaturday modni buvljak je… više »

CERTIFIKATI

Bajadera dobila V-Label

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

V-Label je licenca koja jamči pouzdanost sastava proizvoda te privlači kupce koji neovisno o načinu prehrane rado biraju certificirani veganski proizvod. U Europskoj uniji trenutačno je… više »

GREEN SAIL

Novi Green Sail panel

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Dana 21. listopada 2023.,neprofitna organizacija Green Sail posvećena promicanju održivih praksi u nautičkom turizmu, organizirala je u Šibeniku panel pod nazivom 'Može li Hrvatska… više »

skrolaj na vrh