Ekosfera
SVI NA TRG!

Počinje 11. ZeGeVege festival

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Ovog petka i subote, 7. rujna 2018. (8 - 21 sat) i 8. rujna 2018. (8 - 19 sati) glavni zagrebački trg zazelenit će već 11. godinu zaredom brojni izlagači, predavači i gosti najvećeg veganskog… više »

EKOLOGIJA

Green Sail potiče pozitivne prakse u nautičkom turizmu

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Green Sail, inicijativa koja potiče ekološke prakse unutar nautičkog sektora, s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, snimila je video o pozitivnoj praksi… više »

BANGKOK

Počela konferencija UN-a o klimatskim promjenama

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

U Bangkoku je u utorak započela konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama uslijed poziva razvijenim zemljama na veći napredak i povećanu odgovornost u zaštiti klime.… više »

KATASTROFA

Globalno zagrijavanje natjerat će gladne kukce na uništavanje usjeva

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Apokaliptičnih scenarija sve je više - američki znanstvenici upozoravaju da će globalno zagrijavanje rezultirati još jednom lošom posljedicom za naš planet i… više »

BRAVO

Francuska zabranila pesticide koji ubijaju pčele

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Francuska je preuzela vodeće mjesto u borbi protiv kemikalija koje se smatraju odgovornima za dramatično smanjenje broja pčela - u subotu na snagu stupa zabrana pet vrsta neonikotinoidnih… više »

SRAMOTA!

Pitka voda nije dostupna u - polovici škola u svijetu

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Gotovo polovica škola na svijetu nema pitku vodu, toalete i umivaonike za pranje ruku, stavljajući tako milijune djece u opasnost od raznih bolesti, priopćili su stručnjaci iz Svjetske… više »

PRIPAZITE

Kontakte leće - opasni zagađivači oceana

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Kontaktne leće bačene u zahodsku školjku ili u umivaonik značajno pridonose zagađenju oceana plastičnim česticama, upozorili su u američki znanstvenici. Svake godine u Sjedinjenim… više »

25. 8.

Svjetski dan za ukidanje specizma

objavljeno prije 8 mjeseci

Jeste li se ikada susreli s pojmom specizam? Milijuni ljudi diljem svijeta već znaju da je specizam „propust da se, s obzirom na pripadnost vrsti ili karakteristike tipične za neku… više »

24. 8.

Dan roda - 24. kolovoza

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Dan roda u Hrvatskoj se obilježava 24. kolovoza kako bi se upozorilo na opadanje broja roda zbog nestanka njihovog prirodnih staništa. Bijela roda je dio identitet hrvatskog sela i… više »

ZEGEVEGE

Igor Barberic muti veganske kolace na ZeGeVegeu

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Ako ste među onima koji se pronalaze u izreci: „Na možeš kupiti sreću, ali možeš kupiti sastojke za cupcake, a to je gotovo ista stvar" i među onima kojima savršeni… više »

ZEGEVEGE

Kada kažem dobrota, mislim na veganstvo

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu 7. i 8. rujna 2018. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića sudjelovat će i poseban gost - Dan Richardson, britanski glumac i producent, vegan, zagovornik… više »

STVARNO?

Paklene temperature do 2022. godine?

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Visoke temperature nas sve manje iznenađuju, a trend koji se najavljuje nije nimalo simpatičan - naime, znanstvenici su putem novog sustava prognoze predvidjeli kako će period između 2018. i… više »

DOKAZANO

Vlasnički psi jedini su uzrok problema napuštanja

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

„U skloništu se trenutačno skrbe o 107 štenaca, karantena je puna, a dojave o novopronađenim psima stižu svakih nekoliko sati." (Zagreb, gradsko sklonište u… više »

STRAŠNO

Zašto su požari sve gori

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Šumski požari sve su razorniji svakoga ljeta, a zadnjih tjedana naročito pustoše prostranstva Grčke, Portugala, Španjolske i sjeverne Kalifornije. Znanstvenici… više »

COOL

Vrane - čistači zabavnog parka

objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana

Šest ptica iz porodice vrana, istreniranih da skupljaju opuške i smeće, idući tjedan kreću na posao u francuskom zabavnom parku, objavio je ovih dana njegov direktor. "Cilj nije… više »

skrolaj na vrh