Ekosfera
UŽAS

Zlostavljanje životinja na tržnicama

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od grozomornih slika primitivizma na tržnicama.… više »

DILEMA

Mlijeko boci - bolje od tetrapaka ili ipak ne?

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Ako ste ekološki osviješten potrošač, možda ste se zapitali jesu li sve te kutije u koje se pakira mlijeko loše za okoliš i bi li se trebalo 'prebaciti' na… više »

OPASNO...

Prijeti rekordno otapanje leda na Grenlandu

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Visoke temperature u petak polako jenjaju širom Europe, nakon što su dan prije zbog toplinskog vala dosegle rekordne visine, no vrući zrak premješta se prema Grenlandu i… više »

ANALIZA

Podzemne vode u Njemačkoj među najzagađenijima

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

U prijeporu oko pretjeranog gnojenja poljoprivrednih površina Europska unija je Njemačkoj zaprijetila novom tužbom. Dala joj je posljednji rok od dva mjeseca za predstavljanje… više »

STVARNO?

Gorile stvaraju složene zajednice poput ljudi

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Gorile većinu vremena u divljini provode u dubokim i gustim šumama što znanstvenicima otežava nastojanja da ih bihevioralno proučavaju. Uglavnom se smatralo da žive u malim… više »

Globalno zatopljenje
STVARNO?

Ovo je prvo globalno zatopljenje nove ere

objavljeno prije 4 mjeseca

Brzina i obuhvat sadašnjeg globalnog zatopljenja premašuje slične događaje u proteklih 2000 godina, navode znanstvenici i njihovi radovi trebaju razuvjeriti i najtvrdokornije… više »

SAZNAJEMO

Turisti sve više traže hrvatske ekoproizvode

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Zdrava, organska plant-based prehrana rastući je trend u svijetu, stoga ne čudi da gosti sve više tražeeko ponudu kada posjete i lijepu našu. Osim što traže izvorno… više »

TUŽNO

Spomenik za prvi nestali islandski ledenjak

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Prvi islandski ledenjak koji je nestao zbog porasta temperature bit će obilježen spomenikom i snažnim upozorenjem o štetnim posljedicama klimatskih promjena ako svijet ne bude na… više »

BRAVO

Rundekovo NE plastici za svakodnevno bacanje!

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Greenpeaceovoj kampanji nedavno se pridružio i Darko Rundek. Autorsku pjesmu „Reci NE!" snimio je u suradnji sa školskim zborom iz Velike Gorice. „Drago mi je što… više »

LOŠE...

Rossova ledena ploča otapa se 10 puta brže

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Dijelovi najveće ledene ploče na svijetu, antarktičke Rossove ledene ploče otapaju se deset puta brže od očekivanja zbog zagrijavanja površinskog dijela… više »

BRAVO

WWF Adria i Art park ponovno okupili brojne posjetitelje Za more puno ribe

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

U petak, 19. srpnja, u Art parku na Ribnjaku održano je popodnevno druženje pod imenom Za more puno ribe! Već treću godinu zaredom u sklopu projekta Fish Forward koji provodi WWF Adria, Art… više »

OPASNO?

Najtopliji lipanj u svijetu od početka mjerenja

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Podaci koje su u četvrtak objavili američki znanstvenici za lipanj pokazuju ono što ljudi u Europi, te u dijelovima Afrike i Južne Amerike već znaju: Temperature širom svijeta… više »

STRAŠNO!!

Proizvodnja palmina ulja uništava orangutane

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Broj orangutana na malezijskom otoku Borneu na područjima na kojima se krče šume zbog sadnje palmi radi proizvodnje palmina ulja u proteklih 15 godina smanjio se 30 posto za razliku od… više »

STVARNO?

Udruge na udaru veterinarske inspekcije

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Udruge za zaštitu životinja koje volonterski brinu o napuštenim, ranjenim životinjama ovih su se dana našle na udaru veterinarske inspekcije koja ih prekršajno… više »

PROMJENE

Porezi na potrošnju energije trebaju se mijenjati

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Njemačka bi trebala sveobuhvatno izmijeniti poreze na potrošnju energije, preporučuju savjetnici ministru gospodarstva Peteru Altmaieru, u jeku javne rasprave o naplati ugljičnih… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh