Ekosfera nema prethodne stranice
EKO

Mastercard pokreće laboratorij za inovacije

objavljeno prije 21 sat i 53 minute

Mastercard je najavio pokretanje novog laboratorija za inovacije u području održivog razvoja (Sustainability Innovation Lab), koji će biti glavni nositelj daljnjeg razvoja portfelja… više »

SRAMOTNO

Doživotni zatočenici na plakatima diljem RH

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

U Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Slavonskome Brodu, Poreču, Omišlju, Splitu, Šibeniku i drugim gradovima diljem Hrvatske na jumbo plakatima mogu se vidjeti poruke koje povezuju… više »

WHO

Stroža ograničenja za zagađenje zraka?

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Nove Globalne smjernice za kvalitetu zraka strože su, primjerice, od pravila Europske unije. WHO ističe da su istraživanja pokazala da je loša kvaliteta zraka puno štetnija za… više »

EKO

Nestlé Biraj Zeleno!

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Građani iz svih krajeva Hrvatske, svojim su savjetima za održiviju svakodnevicu sudjelovali u Nestlé inicijativi Biraj Zeleno. Najkorisnije od njih, poznata ilustratorica Maja… više »

BOLNO...

Strava u Istri, mjesecima umirao na lancu

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Užasan prizor mrtvoga psa vezanog za lanac u selu Turčinovići nedaleko Svetog Petra u Šumi u središnjoj Istri slomio je srce volontera Udruge SNOOPY iz Pule, koji su na dojavu… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Cjepivo njima neće pomoći

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Udruga Prijatelji životinja tijekom dva mjeseca skupljala je sredstva za kampanju čije će se poruke od ovoga tjedna moći vidjeti na jumbo plakatima u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Slavonskom… više »

UPS?

U krevetu s pesticidima

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Do 23 različita pesticida pronađena su u prašini spavaćih soba, u uzorcima uzetim u 21 zemlji Europske unije, među kojima su i oni kancerogeni, mutageni, inhibitori kolinesteraze i… više »

PROBLEMI

Nove hrvatske spalionice smeća i – novca

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Negodovanje građana Siska i Kutine proteklih tjedana povodom najava gradnje spalionica smeća, te pozivi ekološko-aktivističkih udruga na protestne akcije, tek su najnovije reakcije na… više »

UPS?

Ozonska rupa ipak se smanjuje?

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Nakon prilično standardnog početka, ozonska rupa iz 2021. značajno je narasla u posljednjih tjedan dana i sada je veća od 75 % ozonskih rupa u toj fazi sezone od 1979. godine.  Tijekom… više »

EHHH...

Zabrana vrećica samo je prvi korak

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

U srpnju je časopis Science objavio studiju sa zaključkom da svijet u globalnom zagađenju plastikom ide prema točki s koje nema povratka, a do 2050. u svjetskim oceanima bit će… više »

COOL

Znanstvenici žele oživjeti izumrlog vunastog mamuta

objavljeno prije 6 dana i 16 sati

Svi smo gledali Jurrasic park, tako da vraćanje izumrlih stvorenja u život tema je i mnogih znanstveno-fantastičnih filmova. No, napredak u genetici mogao bi taj scenarij pretvoriti u… više »

ODLIČNO

RH vec 15 godina zabranjuje tuljanovo krzno

objavljeno prije 7 dana i 18 sati

Još prije 15 godina, na inicijativu udruge Prijatelji životinja i zahvaljujući velikoj podršci javnosti, tadašnja Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture… više »

ŠTRAJK

Klimatski aktivisti već tjednima štrajkuju glađu

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Grupa mladih klimatskih aktivista najavljuje nastavak štrajka glađu u Berlinu, unatoč tome što je jedan od njih u utorak kolabirao. Mladić́ je hospitaliziran i u srijedu se… više »

MA DAJ...

Znanstvenici treniraju krave na toalet

objavljeno prije 8 dana i 21 sat

Istraživači sa Sveučilišta u Aucklandu Lindsay Matthews i Douglas Elliffe radili su sa 16 teladi na farmi koju vodi Istraživački institut za biologiju životinja u Njemačkoj.… više »

greenpeace esperanza brod arktik kiselost ocean
ČESTITAMO

Greenpeace slavi 50 godina

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Osnovan 15. rujna 1971., kada je istoimeni brod pokušao zaustaviti američki nuklearni test, Greenpeace je postao jedna od najpoznatijih aktivističkih skupina na svijetu zahvaljujući… više »

skrolaj na vrh