Ekosfera nema prethodne stranice
LOŠE...

Koralji u Sredozemlju su ugroženi

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Držeći u ruci gole grane gorgonskog koralja, Tristan Estaque iz grupe za očuvanje mora 'Septentrion Environnement', vraća se očajan nakon ronjenja uz obalu Marseillea te AFP-u sa žaljenjem… više »

VEGE

Danas je Svjetski dan vegetarijanstva

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Listopad je poznat kao mjesec u kojemu se slavi ljubav prema životinjama! Počinje Svjetskim danom vegetarijanstva (1. listopada) kada brojni slave izbacivanje životinja sa svojih tanjura.… više »

LOŠE...

Kako istjecanje metana ubrzava globalno zatopljenje?

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Metan je glavni sastojak prirodnog plina. Može istjecati u atmosferu iz plinovoda i bušotina, a za njegove emisije u atmosferu 'krivci' su i poljoprivreda te bacanje hrane.… više »

OTPAD

Nestlé poziva Hrvate da otpad od hrane pretvore u ljubav

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Nestlé Adriatic na Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane pokreće treću sezonu edukativne kampanje Biraj Zeleno koja ove godine dobiva ekstenziju… više »

ŠOKANTNO!

150 000 mrtvih zbog ljudske pohlepe

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Nakon što je u jajima s farme Lukač pronađena salmonela te zbog najave da će vlasnici farme morati ubiti čak 150 000 kokoši, oglasili su se i Prijatelji životinja. U svojem… više »

COOL

Zeleni vodik se traži sve više

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Dogovor uključuje Sjedinjene Države, Australiju i Njemačku, a postignut je na ministarskom sastanku o vodikovoj energiji u Tokiju. Mnoge zemlje, uključujući resursima siromašni… više »

COOL

Studenac misli na mlade

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Studenac, vodeći maloprodajni lanac prema broju prodavaonica u Hrvatskoj, u kojem kupci mogu pronaći „i sitno i bitno", osjeća obavezu integracije i potpore lokalnoj zajednici te svoje… više »

STRAŠNO!!

Najgori požari u Amazoniji od 2010.

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

U Amazoniji je od početka mjeseca zabilježeno 36.850 upozorenja o požarima, više nego dvostruko više nego u cijelom prošlogodišnjem rujnu i najviše od rujna… više »

KATASTROFA

Što otkriva izvješće "Pesticide Paradise"

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Na 60. obljetnicu objave knjige Tiho proljeće autorice Rachel Carson, koja je inicirala moderni ekološki pokret, opterećenost pesticidima veća je nego ikada! Stopa neuspjeha EU zakona… više »

BRAVO

Najbolji ekološki poljoprivrednik u Europi

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

David Pejić, direktor Zrna, najstarijeg ekološkog imanja u Hrvatskoj, proglašen je najboljim ekološkim poljoprivrednikom u EU. U petak 23. rujna u Bruxellesu primio je… više »

ANALIZA

Ozonska rupa se smanjuje, ali…

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

Ozonski sloj ili omotač je sve ono što se nalazi između nas i UV zračenja. A taj sloj i nije baš tako velik. Ili kako bi to formulirali Ujedinjeni narodi (UN): „Kad bi… više »

BRAVO

Baltičke zemlje se dogovorile za offshore vjetroelektrane

objavljeno prije 7 dana i 8 sati

Zemlje Baltičkoga mora žele do 2030. godine proizvoditi 20 gigavata električne energije offshore vjetroelektranama, što je sedam puta više nego sada, rekao je u četvrtak danski… više »

UPS!

Vrijeme je isteklo

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Na godišnjem okupljanju svjetskih čelnika u Ujedinjenim narodima ovog tjedna, nizinska otočna država Vanuatu pozvala je svijet da se usredotoči na borbu protiv globalnog… više »

KATASTROFA

U Jadranu 60 vrsta morskih pasa i raža

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Rad su u jednom od najprestižnijih svjetskih znanstvenih časopisa za morsku biologiju "Fishes" objavili stručnjaci za morske pse i raže Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta… više »

NARAVNO!

Ekolozi protiv nuklearki

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Ekolozi planiraju pravne korake protiv novih pravila Europske unije koja buduće investicije u nuklearne elektrane i plinsku infrastrukturu prozivaju ekološki prihvatljivima, stoji… više »

skrolaj na vrh