Ekosfera nema prethodne stranice
STVARNO?

Hrvatska firma radi za svijet

objavljeno prije 2 sata i 17 minuta

Hrvatski Q radi na razvoju nove platforme za WaterBear, streaming rješenju nalik Netflixu koje korisnicima omogućuje besplatno uživanje u dokumentarnim filmovima posvećenima… više »

WWF

Poziv sve gradove i mjesta da se uključe u akciju Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 22 sata i 16 minuta

U subotu, 23. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i okoliša, ponovno će okupiti ljude… više »

GOSPODARSTVO

Što je cirkularna ekonomija?

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Kako funkcionira cirkularna ekonomija? Trenutno diljem svijeta dominira model takozvane linearne ekonomije. Što to znači? Sirovine se koristi za proizvodnju raznih stvari koje se… više »

BRAVO

Strujni krug za više punionica

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Udruženi u misiji za čišći i zeleniji okoliš, hrvatska nacionalna udruga za e-mobilnost Strujni krug, zajedno s predanim partnerima za distribuciju i ugradnju punjača, pokreće… više »

NAPOKON

Sabor izglasao povijesne promjene za životinje

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Saborski zastupnici u zadnjem danu ovog saziva su izglasali konačni prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona, kojim se, između ostaloga, uvodi novo kazneno djelo - napuštanje… više »

COOL

Zamjena za pesticide: ptice i kukci

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Štetočine su odgovorne za oko deset posto gubitaka usjeva svake godine, no njihovo suzbijanje provodi se raširenom upotrebom kemijskih pesticida. Mogu li… više »

HMMM...

Europski zeleni plan je problematičan?

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Prosvjedi poljoprivrednika, zabrinutost potrošača zbog troškova života i oklijevanje nekih zemalja već potkopavaju ambiciozni plan Europske unije da postane ugljično… više »

EH, DA...

Europa nije spremna za klimatske promjene

objavljeno prije 7 dana i 2 sata

Opasnosti klimatskih prijetnji "rastu brže od naše društvene spremnosti", rekla je direktorica Europske agencije za okoliš (EEA) Leena Ylä-Mononen u… više »

MOLIM?!

Arktik bez leda već u rujnu?

objavljeno prije 8 dana i 1 sat

Između 2035. i 2067., Arktik bi u rujnu mogao u pravilu stalno biti bez leda, doznaje se iz istraživanja koje je provelo Sveučilište Colorado u Boulderu, predvođeno… više »

EH, DA...

Kaznili prodavačicu kolača a ignoriraju milijunsku prodaju pasa

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Proteklih dana Državni inspektorat kaznio je prodavačicu kolača na tržnici zato što nije imala registriranu djelatnost. Istodobno, udruga Prijatelji životinja godinama upozorava da se… više »

EHHH...

Veljača - najtoplija u povijesti

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Protekla veljača je za 0.81 Celzijevih stupnjeva toplija od prosjeka za veljaču u posljednjih trideset godina i 1.77°C toplija od procjene prosjeka veljače u drugoj polovici 19.… više »

DAN ŽENA

Žene kao nevidljiva pokretačka snaga ribarstva

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Žene obavljaju oko trećinu poslova povezanih s ribarstvom u Mediteranu i Crnom moru. To su podaci koje je otkrila nova studija „Žene u ribarstvu Mediterana i Crnog mora: uloge,… više »

COOL

PIRYA - čista voda

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Ususret Međunarodnom danu žena donosimo inspirativnu priču mlade poduzetnice Dore Maroš koja paralelno razvija vlastiti hardverski startup, radi na puno radno vrijeme u… više »

SJAJNO

Napuštanje kao kazneno djelo prošlo drugo čitanje

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Na jučerašnjem drugom čitanju konačnog prijedloga izmjena i dopuna Kaznenog zakona saborski zastupnici podržali su uvođenje napuštanja životinja kao kaznenog djela! Udruga… više »

EHHH... ;)

Brojne tužbe širom svijeta zbog nafte

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

Dok se planet i dalje zagrijava, prosvjedi protiv fosilnih goriva posljednju se dekadu prelijevaju s ulica u sudnice. Od 2017. godine, diljem svijeta, podneseno je 2341 tužbi protiv raznih… više »

skrolaj na vrh