Ekosfera nema prethodne stranice
STRAŠNO!!

Razina mora raste za dva metra?

objavljeno prije 7 sati i 57 minuta

Znanstvenici vjeruju da bi uslijed globalnog zatopljenja, odnosno zbog ubrzanog otapanja leda na Grenlandu i Antarktici razina mora mogla porasti i dvostruko više nego što se… više »

AKCIJA

Aktivno zalaganje za dobrobit životinja u EU

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

S obzirom na to da se način na koji tretiramo životinje i njihova budućnost značajno oblikuju europskim odlukama, koje donose i članovi Europskog parlamenta, udruga Prijatelji životinja… više »

DOĐITE

Svjetski dan biološke raznolikosti u zagrebačkom ZOOu

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, te Svjetski dan pčela obilježit će se u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kako bi se… više »

AKCIJA

Više od 40.000 ljudi traži zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Spomenici diljem zemlje osvanuli su ovih dana s aktivističkim porukama. Desetak statua slavnih, ali i neznanih ličnosti, u znak prosvjeda protiv masovne upotrebe plastičnih vrećica,… više »

BRRR

Oceani su leglo virusa

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Istraživači su otkrili viruse i na dubini od 4000 metara u oceanima od Sjevernoga do Južnog pola. I premda ih je većina bezopasna za ljude, oni mogu predstavljati opasnost za morski svijet te… više »

WWF

Temeljna uloga zaštićenih područja je zaštita prirode, a ne turizam

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

Temeljna uloga zaštićenih područja je zaštita prirode, a ne turizam - složni su predstavnici sektora zaštite prirode koji su se okupili u Zagrebu na dvodnevnoj radionici… više »

SUPER

Veganski obroci u menzama za sve

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Povodom Dana otvorenih vrata udruga, Prijatelji životinja organiziraju bogat i slastan program za sve koje zanima rad jedne od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj. U četvrtak 16. 5. 2019. s… više »

BAR NEŠTO...

Hrvatska značajno smanjila emisije CO2

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

Gotovo tri četvrtine zemalja Europske unije zabilježilo je prošle godine manju emisiju ugljičnog dioksida povezanu sa sagorijevanjem fosilnih goriva nego u godini ranije, a među… više »

NAJAVE

Pronađi na VegeSajamu rješenje za sebe i okoliš

objavljeno prije 12 dana i 9 sati

VegeSajam popularno je ekološko i edukativno događanje koje svim zainteresiranima nudi ponudu raznolikih veganskih proizvoda poput kobasica, ćevapa, biljnih namaza, popečaka od… više »

WWF

Od sutra Europljani žive na dug

objavljeno prije 13 dana i 11 sati

Prema najnovijem WWF-ovom izvješću „Danekološkog duga EU: Život iznad granica prirode", nastalom u suradnji s Global Footprint Networkom, dana 10. svibnja 2019.… više »

STVARNO?

Još nije kasno!

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Oni su neumorni kreatori našeg životnog prostora - zraka, vode i zemlje. No, sada su ugroženi. Izumiranje milijuna biljnih i životinjskih vrsta, do kojeg dolazi negativnim utjecajem… više »

WWF

Čudovište iz mora jede svu ribu koju pronađe

objavljeno prije 16 dana i 11 sati

Skriva se u mraku, priprema se za napad, vreba oceanom poput goleme morske zmije. Hoće li Nonoy uspjeti spasiti svjetska mora i oceane od čudovišta koje proždire svu ribu? Iako zvuči… više »

SAZNAJEMO

Prirodan proizvod za zdravlje vaših ljubimaca

objavljeno prije 18 dana i 11 sati

Znate li što je Anima - Strath i jeste li se imali priliku susresti s ovim prirodnim proizvodom?  Anima - Strath je prirodni preparat i najkompletniji dodatak prehrani na… više »

NOINA ARKA

Dan bez kaveza

objavljeno prije 22 dana i 8 sati

Noina Arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, poziva vas na DAN BEZ KAVEZA koji će se održati u subotu, 4. svibnja 2019. od 10 do 16 sati, Franjčevićeva ulica u Dumovcu.… više »

PROSVJEDI

Fridays for Future: politički neugodni bunt

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

"Nikad u životu nisam imao osjećaj da me politika stvarno predstavlja", kaže Max Vella, student biologije koji je već prije nekoliko godina postao punoljetan i stekao pravo glasa. Na… više »

skrolaj na vrh