Ekosfera nema prethodne stranice
EHHH...

Borba za okoliš u doba korone

objavljeno prije 20 sati i 56 minuta

Brazilac Maxciel Pereira dos Santos, koji se godinama zalagao za prava na domorodačko zemljište i očuvanje prašume u regiji Amazone je ubijen. Isabel Hernández… više »

AKTIVIZAM

Svjetski dan za okončanje ribolova

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

U Švicarskoj je 2017. godine udruga PEA - Pour l'Égalité Animale pokrenula međunarodnu kampanju naziva „Svjetski dan za okončanje ribolova - WoDEF" čiji je cilj… više »

EARTH HOUR

Je li ovaj Sat za planet Zemlju važniji nego ikad?

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Globalna inicijativa Sat za planet Zemlju uz slogan „Okrenimo se prirodi" ove je godine, čini se, značajnija nego ikada ranije. Uz klimatske promjene koje neupitno utječu kako na ljude… više »

LOŠE...

Otkrivena prva ozonska rupa iznad Arktika

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

U posljednja dva tjedna debljina ozonskog omotača na Arktiku bila je ispod debljine ozonskog omotača na Antarktici gdje se nalazi ozonska rupa, izjavio je Markus Rex, voditelj odsjeka za… više »

BAR NEŠTO

Kvaliteta zraka se popravlja u zemljama gdje vlada koronavirus

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Kvaliteta zraka se popravlja u zemljama koje se nalaze pod karantenom zbog pandemije uzrokovane širenjem koronavirusa, kažu stručnjaci. Ali, još je rano govoriti o dugoročnim… više »

BLAGO

Svjetski dan voda uz moto: "Vode i klimatske promjene"

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

Svjesni prisutnosti klimatskih promjena - ekstremnih vremenskih uvjeta, sve češće pojave poplava i suša te topljenja ledenjaka ove godine je moto obilježavanja "Vode i klimatske… više »

EHHH...

Na klimatske promjene najviše utječu - bogataši

objavljeno prije 10 dana i 13 sati

Bogati su najveći krivci za klimatske promjene, rezultati su istraživanja Sveučilišta u Leedsu, po kojemu 10 posto najbogatijih ljudi svijeta prosječno troši 20 puta… više »

DAN ŠUMA

Briga i ulaganja u šumu smanjuju klimatske promjene!

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

Međunarodni dan šuma obilježava se 21.03. počevši od 2012. godine, a temeljem odluke Generalne skupštine UN-a. Do sada su se tijekom proslave organizirale različite… više »

INICIJATIVE

Prehranom bez mesa protiv koronavirusa

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Ptičja gripa, svinjska gripa, ebola, SARS, MERS, lažne kravlje boginje, zarazni ektim ovaca i koza, atipična kuga peradi i sada COVID-19 - sve su to virusne bolesti životinja kojima se mogu… više »

UPOZORENJE!

Ne napuštajte svoje kućne ljubimce zbog koronavirusa

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

52 udruge Mreže za zaštitu životinja koje se svakodnevno brinu o velikome broju napuštenih životinja napominju da je Svjetska zdravstvena organizacija jasno naglasila da psi i… više »

ONLINE

WWF poziva na virtualni Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

U subotu, 28. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedan od najvećih globalnih pokreta za okoliš, ponovno će okupiti ljude diljem svijeta kako bi pokazali… više »

PRIRODA

Medvjedi skratili zimski san

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

U Rusiji, Finskoj i Sjedinjenim Državama tijekom veljače i početkom ožujka zamijećen je veći broj medvjeda koji su se zbog neuobičajeno blage zima ranije probudili iz zimskoga sna. U ovo su… više »

BAR NEŠTO

Koronavirus rasčistio zrak nad Italijom

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

NASA je objavila snimke napravljene iznad Italije gdje se dogodilo isto što i u Kini - koronavirus je rasčistio zrak iznad najzagađenijih dijelova te zemlje. Na snimci koju su objavili… više »

MOLIM?!

Vlada ispod žita dala suglasnost za istraživanje ugljikovodika

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

 U dubokoj sjeni zabrinjavajućih događanja vezanih uz pandemiju COVID-19, Vlada je dala suglasnost na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na sedam istražnih… više »

UN

Klimatski ciljevi su nedostižni?

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres u utorak je upozorio da svijet nije na putu na kojemu bi trebao biti kako bi se ispunili klimatski ciljevi dogovoreni 2015.… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh