Ekosfera nema prethodne stranice
MLJAC :)

Veganuary se zahuktava

objavljeno prije 9 sati i 9 minuta

Svjetski popularna organizacija Veganuary od 2014. godine u siječnju poziva na promjenu životnih navika okretanjem suosjećajnijem načinu života kroz vegansku prehranu. Ideja… više »

BRAVO

Njemačka pripremila skoro 5 milijardi eura za kompenzacije zbog ukidanja ugljena

objavljeno prije 11 sati i 12 minuta

Njemačka vlada izdvojit će 4,81 milijardu eura kako bi podržala radnike koji se bliže mirovini, a koji će izgubiti posao zbog plana da zemlja prekine koristiti smeđi ugljen do 2038. godine.… više »

DILEME

Grijanje bez ugljena, nafte i plina - kako je to moguće?

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Grijanje na ugljen, naftu i plin uzrokuju oko četvrtine svih ispušnih plinova koji globalno dovode do efekta staklenika. To se može promijeniti, kaže Wolfgang Feist, osnivač… više »

UKLJUČITE SE

Petarde: nepobitni razlozi za zabranu i poziv na javnu raspravu

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Udruga Prijatelji životinja ostavila je svoje komentare za zabranu petardi na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim… više »

LOŠE...

Hidroelektrane uništavaju bioraznolikost

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Izgradnja sve većeg broja hidroelektrana u jugoistočnoj Europi mogla bi izazvati neprocjenjive štete po globalno važne točke biološke raznolikosti, upozoravaju stručnjaci u… više »

TUŽNO

Čudnovati kljunaš na rubu izumiranja

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Čudnovati kljunaš na rubu je izumiranja, pokazala je studija znanstvenika sa Sveučilišta Novi Južni Wales. Čudnovati kljunaš ili platipus jedinstvena je vrsta sisavca… više »

MOJA EUROPA

Ekološka Željezna zavjesa

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

U Bugarskoj su ljudi nekad rado prepričavali sljedeći vic: postoje pet neprijatelja komunizma - kapitalizam i četiri godišnja doba. Čini se da se povijest ponavlja jer najveći izazov… više »

IZVEDIVO?

Microsoft obećao da će do 2030. postati "ugljično negativan"

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Microsoft je obećao da će postati "ugljično negativan" do 2030. te da će iskoristiti svoju tehnologiju, moć i utjecaj kako bi smanjio emisiju ugljikovog dioksida u cjelokupnom gospodarstvu.… više »

EKOLOŠKI

Globalna ulaganja u obnovljive izvore lani 282 milijarde dolara

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Globalna ulaganja u kapacitete za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora iznosila su prošle godine 282 milijarde dolara, a velik poticaj dobila su od ulagačkih projekata u… više »

APEL

David Attenborough o klimatskim promjenama

objavljeno prije 6 dana i 11 sati

Slavni britanski dokumentarist i prirodoslovac David Attenborough uputio je u četvrtak apel kojim upozorava na klimatske promjene ocijenivši da je planet "u krizi" i da se više… više »

TMURNA SLIKA

Ekstremne temperature i požari postat će normalni

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

Britanski znanstvenici vjeruju da su nedavni požari u Australiji naznaka onoga što bi u svijetu ubuduće moglo postati uobičajeno ako se temperatura poveća za 3 Celzijeva stupnja. I… više »

LOŠE...

Prošla je godina druga najtoplija u povijesti mjerenja

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

Prošla godina bila je druga najtoplija od industrijske revolucije, iza 2016., objavila je u srijedu Svjetska meteorološka organizacija (WMO). Prosječna globalna temperatura bila… više »

ALARMANTNO

Oceani nikad nisu bili topliji

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

Temperatura oceana u 2019. dosegnula je rekordnu temperaturu, a tempo kojim se oni zagrijavaju ubrzava se, što upućuje na to da se ubrzano zagrijava i planet na kojemu živimo,… više »

MOLIM?!

Oko Mt. Everesta raste - trava

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Proučavajući fotografije koje su snimili NASA-ini sateliti Landsat između 1993. i 2018., znanstvenici su otkrili malen, ali značajan porast vegetacije na četirima područjima oko Mount… više »

AKTIVIZAM

Spasimo Australiju nožem i vilicom

objavljeno prije 10 dana i 9 sati

Udruga Prijatelji životinja objavila je da je duboko uznemirena zbog razornih požara u Australiji koji su, prema procjenama, dosad progutali više od 10,3 milijuna hektara zemlje i… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh