Ekosfera
EKO

Svjetska konferencija o klimi: veća, zelenija, bolja?

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Kada čitav svijet jednom godišnje govori o zaštiti klime, potrebno je mnogo vremena, novca i mjesta - više nego inače. Na ovogodišnjoj klimatskoj konferenciji… više »

BRAVO

Stijena Uluru bez penjača za godinu dana

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Stijena Uluru, jednu od najvećih znamenitosti Australije i svetinju njenih domorodaca, bit će od listopada 2019. godine slobodna od penjača jer će to biti - zabranjeno. Odbor Nacionalnog… više »

STRAŠNO

Europa je najveći ubojica ptica

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Svake godine oko 25 milijuna ptica strada na putovima migracije preko Sredozemlja bilo da ih se uhvati žive ili ubije. Uz to, oko dva milijuna ptica je ilegalno ubijeno u sjevernoj i… više »

INICIJATIVA

Velegradovi za čišći zrak

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Gradonačelnici 12 velikih gradova uključujući Pariz, Los Angeles, Ciudad de Mexico i London, potpisali su u Parizu deklaraciju kojom se obvezuju bolje čuvati okoliš i težiti "nultim… više »

GROZNO

Australija je najgora po uništavanju bioraznolikosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Australija je jedna od najgorih zemalja u svijetu kada je posrijedi ugroženost životinjskih i biljnih vrsta kojima prijeti izumiranje, pokazala je nova studija. Rezultati istraživanja… više »

ODLIČNO!

Stupio na snagu novi Zakon o zaštiti životinja

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

26. listopada 2017. na snagu je stupio novi Zakon o zaštiti životinja koji donosi mnoge pozitivne novosti, ali propisuje i rokove za pojedine odredbe, kao i veće kazne za neodgovorne… više »

ZAŠTITA

WWF zajedno s ribarima za očuvanje vrsta

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

WWF je zajedno s partnerima pokrenuo projekt „FishMPABlue2", kojim žele u morskim zaštićenim područjima, riznicama morske biološke raznolikosti, uvesti prakse održivog… više »

LOŠE...

Gdje su nestale bube?

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

U istraživanju objavljenom u internetskom znanstvenom časopisu Plos One ovog tjedna, nema nikakvih sumnji da se nešto dramatično događa u našem okolišu. Istraživanje… više »

EHHH

Mora i oceani su sve kiseliji

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Zbog emisije ugljičnog dioksida razina stakleničkih plinova sve je viša. Oceani, koji tu emisiju apsorbiraju sve su kiseliji, što sve pogubnije utječe na morske ekosustave i… više »

ZADNJI ČAS

Traži se zaštita najugroženijih azijskih vrsta

objavljeno prije 10 mjeseci

Dvije najrjeđe životinjske vrste u srednjoj Aziji, konj Przewalski i medvjed Gobi trebalo bi zaštititi oštrijim mjerama, izjavili su stručnjaci uoči međunarodne konferencije u… više »

LOŠE!

Zagađenost ubija više od ratova i AIDS-a

objavljeno prije 10 mjeseci

Od posljedica zagađenosti 2015. u svijetu je umrlo devet milijuna ljudi, triput više nego od AIDS-a, tuberkuloze i malarije zajedno te 15 puta više nego od posljedica ratova i… više »

WOW!

Švedska će imati najveću tvornicu baterija za elekromobile u Europi

objavljeno prije 10 mjeseci

Northvolt, švedska inovativna kompanija objavila je da je izabrala matičnu Švedsku za lokaciju na kojoj će graditi najveću tvornicu baterija za električne automobile u Europi.… više »

NAJAVE

Razmjena vještina i održiva moda

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

U petak 27.10. u Frankopanskoj 1, od 18-21h volonteri iz više europskih zemalja organiziraju događanje posvećeno slobodnoj razmjeni vještina i održivoj modi. To će biti… više »

SUPER!

Zeleni bicikl koji čuva prirodu i čisti zrak

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Jeste li znali da bi se na tržištu uskoro mogao pojaviti bicikl koji čisti zrak?! S Tajlanda dolazi ideja o biciklu koji čisti zagađeni gradski zrak za vrijeme vožnje. Takav bicik… više »

INICIJATIVA

INA počela prikupljati otpadno jestivo ulje

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

INA je u ponedjeljak predstavila svoj pilot projekt prikupljanja otpadnog jestivog ulja, koji je pokrenut na 30 odabranih Ininih maloprodajnih mjesta u središnjoj Hrvatskoj. "U… više »

skrolaj na vrh