Ekosfera
STRAŠNO!!

Sve manje mladih koralja u Velikom koraljnom grebenu

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Razmnožavanje koralja značajno je smanjeno na australskom Velikom koraljnom grebenu nakon nedavnih epizoda njegova masovnog odumiranja zbog zatopljavanja i zakiseljavanja oceana, pokazalo je… više »

WWF

“Naš planet” ističe važnost globalne akcije za zaštitu prirode

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

U trenutku kada je dugo iščekivani dokumentarni serijal od osam nastavaka Naš planet (Our Planet), uz naraciju Sir Davida Attenborougha, dostupan diljem svijeta na… više »

STRAŠNO!!

Najzagađenija mjesta u Europi

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Veliki gradovi zagušeni prometom, područja u kojima se proizvodi ugljen, industrijske regije okružene planinama: crne točke jasno su vidljive na europskoj karti kvalitete zraka. I dok… više »

WWF

Budi i ti #PrvaGeneracija!

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

#PrvaGeneracija ime je inicijative koju je 2016. pokrenula švedska vlada. Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog… više »

DOĐITE

Marš za životinje 13. travnja u Zagrebu

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Marš za životinje održat će se 13. travnja u Zagrebu s porukom - ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje, najavila je u utorak udruga Prijatelji životinja koja Marš organizira s… više »

LOŠE...

Rekordno visoke temperature na Aljasci

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Aljaska je već tjednima u čudnoj situaciji, jer su prosječne temperature i do 15 stupnjeva više od prosječnih za ovo doba godine.  - Veljača i ožujak bili su izvanredno blagi. Na… više »

AKCIJA

Danas u 20:30 sati ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Danas u 20:30 sati ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju, poručuju iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF. Ova akcija, koja je krenula kao inicijativa jednoga grada (Sydney,… više »

BRAVO

Čistoća iz Varaždina čuva i okoliš i životinje

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Kampanja „Ljubav se ne kupuje" za cilj ima promociju udomljavanja životinja umjesto njihove kupnje. Mreža za zaštitu životinja, koja okuplja 50 hrvatskih udruga za… više »

MLJAC!

Projekt Zelena jela za plavo more

objavljeno prije 6 mjeseci

U sklopu kampanje „Poštujmo naše more", čiji je cilj obrazovati i informirati građane Hrvatske i turiste o poštovanju našeg mora i života u njemu, a koju su… više »

AHA!

Baterije za električna vozila su sve samo ne ekološki proizvedene

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Amnesty International osudio je industriju električnih vozila (EV) jer se predstavlja kao prijatelj okoliša dok proizvodi baterije upotrebom fosilnih goriva i neetično prikupljenim… više »

EKOLOŠKI

Proljetni spust za čistu i živu Dravu

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Nakon niza zimskih spustova, ove je subote Zaštitarsko-ekološka udruga „Senjar" organizirala prvi Proljetni spust rijekom Dravom, uz potporu WWF-a, Svjetske organizacije… više »

WWF

Rijeke su naš zalog za budućnost, zaštitimo ih

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Na Svjetski dan voda, koji se obilježava 22. ožujka, WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, poziva vlade Hrvatske i Slovenije da stanu na kraj štetnim projektima… više »

WWF

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu!“

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu", WWF-ova inicijativa Sat za planet Zemlju 30. ožujka ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju… više »

INICIJATIVE

Svjetski dan bez mesa: Mit out za Meatout

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Početak proljeća poznata je motivacija za pozitivne aktivnosti i promjene u našim životima, pa tako i izvrstan povod za upoznavanje biljne prehrane. „Možemo li biti vegani i… više »

ZMAG

Zero-waste predavanje i radionica uz obilazak Recikliranog imanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Anamarija Prgomet i Marina Varenina iz inicijative Zero waste Croatia održat će, u organizaciji ZMAG-a, u subotu 30. ožujka na Recikliranom imanju u… više »

skrolaj na vrh