Ekosfera
DAN ŠUMA

Briga i ulaganja u šumu smanjuju klimatske promjene!

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Međunarodni dan šuma obilježava se 21.03. počevši od 2012. godine, a temeljem odluke Generalne skupštine UN-a. Do sada su se tijekom proslave organizirale različite… više »

INICIJATIVE

Prehranom bez mesa protiv koronavirusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Ptičja gripa, svinjska gripa, ebola, SARS, MERS, lažne kravlje boginje, zarazni ektim ovaca i koza, atipična kuga peradi i sada COVID-19 - sve su to virusne bolesti životinja kojima se mogu… više »

UPOZORENJE!

Ne napuštajte svoje kućne ljubimce zbog koronavirusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

52 udruge Mreže za zaštitu životinja koje se svakodnevno brinu o velikome broju napuštenih životinja napominju da je Svjetska zdravstvena organizacija jasno naglasila da psi i… više »

ONLINE

WWF poziva na virtualni Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

U subotu, 28. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedan od najvećih globalnih pokreta za okoliš, ponovno će okupiti ljude diljem svijeta kako bi pokazali… više »

PRIRODA

Medvjedi skratili zimski san

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

U Rusiji, Finskoj i Sjedinjenim Državama tijekom veljače i početkom ožujka zamijećen je veći broj medvjeda koji su se zbog neuobičajeno blage zima ranije probudili iz zimskoga sna. U ovo su… više »

BAR NEŠTO

Koronavirus rasčistio zrak nad Italijom

objavljeno prije 5 mjeseci

NASA je objavila snimke napravljene iznad Italije gdje se dogodilo isto što i u Kini - koronavirus je rasčistio zrak iznad najzagađenijih dijelova te zemlje. Na snimci koju su objavili… više »

MOLIM?!

Vlada ispod žita dala suglasnost za istraživanje ugljikovodika

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

 U dubokoj sjeni zabrinjavajućih događanja vezanih uz pandemiju COVID-19, Vlada je dala suglasnost na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na sedam istražnih… više »

UN

Klimatski ciljevi su nedostižni?

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres u utorak je upozorio da svijet nije na putu na kojemu bi trebao biti kako bi se ispunili klimatski ciljevi dogovoreni 2015.… više »

LOŠE...

Ubrzava se nestanak leda na Antarktici i Grenlandu

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Ledene ploče na Grenlandu i Antarktici gube masu šest puta brže u odnosu na 1990-e zahvaljujući toplijim uvjetima, prenosi BBC. Sveobuhvatna analiza satelitskih podataka s oba pola… više »

NOVA PARADIGMA

Novim pravilima protiv 'kulture odbacivanja' predmeta

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Uskoro ćemo možda biti prisiljeni prekinuti "kulturu odbacivanja" predmeta i odustati od navike da mobitele, tekstil ili elektroniku kupimo, potom kratko koristimo i na kraju odbacimo jer bi… više »

DOĐITE

Velika ZMAG-ova razmjena sjemena u Uraniji

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Ovogodišnje izdanje ZMAG-ove velike razmjene sjemena održat će se u nedjelju, 15. ožujka od 10 do 14 sati u prostoru kreacije - URANIA, Trg E. Kvaternika 3/3. Razmjena… više »

PROJEKCIJA

Ribe se vole, a ne love

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Na večernjem štandu koji udruga Prijatelji životinja organizira u srijedu 11. 3. 2020. s početkom u 18 sati, na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava, prikazivat će se animirani filmovi o… više »

LOŠE...

Amazonija emitira više CO2 nego što ga apsorbira

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Tropske šume globalno sve brže gube sposobnost apsorpcije ugljičnog dioksida koji nastaje emisijom stakleničkih plinova, a Amazonija bi za petnaestak godina iz najvećega svjetskog… više »

DOĐITE

3. SC Znanstveni kafić na temu klimatskih promjena

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Treći SC Znanstveni kafić na temu Uzroci klimatskih promjena održat će se u četvrtak, 12. ožujka u kafiću Teatra &TD s početkom u 18:00. Ulaz besplatan. O… više »

ŽENE

Sigurnost opskrbe proizvodima iz ribarstva uvelike ovisi o ženama

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Prevladavajuće je mišljenje da je ribarstvo muški posao pa bi nas mogla začuditi činjenica da gotovo 50% radne snage u ribarskom sektoru, uključujući ribarstvo i akvakulturu,… više »

skrolaj na vrh