Ekosfera
PROBLEMI?

Tisuće novih tužbi protiv Bayera

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Tisuće novih tužbi mogućih žrtava glifosata i loše poslovanje s farmerima u SAD-u: nakon što je preuzeo Monsanto, koncern Bayer ima sve više problema. U protekla tri… više »

GROZNO

WWF pomaže hotelima da smanje količine otpada od hrane

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Otpad od hrane veliki je izazov današnjice. Zbog njegove ogromne količine, ali i iskorištavanja tla, vode i energije u svrhu proizvodnje prekomjerne količine hrane, naš… više »

ZAUVIJEK

Okončajmo doba kaveza!

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

U rujnu 2018. godine više od stotinu organizacija za zaštitu životinja i okoliša diljem Europe udružilo je snage i lansiralo Europsku građansku inicijativu (ECI)… više »

COOL

Pivo za čišćenje plaže od opušaka

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Nanese li vas put ovo ljeto u Esteponu, primorsko mjesto na jugu Španjolske, donesite čašu punu opušaka na bilo koji štand na plaži i zauzvrat ćete dobiti… više »

LOŠE...

Potrošeni prirodni resursi Zemlje za ovu godinu

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Global Footprint Network svake godine izračuna dan nakon kojeg Zemlja počinje biti preopterećena, također i Dan iscrpljenosti Zemlje. Prema navodima ove organizacije taj dan svake godine… više »

UŽAS

Zlostavljanje životinja na tržnicama

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od grozomornih slika primitivizma na tržnicama.… više »

DILEMA

Mlijeko boci - bolje od tetrapaka ili ipak ne?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Ako ste ekološki osviješten potrošač, možda ste se zapitali jesu li sve te kutije u koje se pakira mlijeko loše za okoliš i bi li se trebalo 'prebaciti' na… više »

OPASNO...

Prijeti rekordno otapanje leda na Grenlandu

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Visoke temperature u petak polako jenjaju širom Europe, nakon što su dan prije zbog toplinskog vala dosegle rekordne visine, no vrući zrak premješta se prema Grenlandu i… više »

ANALIZA

Podzemne vode u Njemačkoj među najzagađenijima

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

U prijeporu oko pretjeranog gnojenja poljoprivrednih površina Europska unija je Njemačkoj zaprijetila novom tužbom. Dala joj je posljednji rok od dva mjeseca za predstavljanje… više »

STVARNO?

Gorile stvaraju složene zajednice poput ljudi

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Gorile većinu vremena u divljini provode u dubokim i gustim šumama što znanstvenicima otežava nastojanja da ih bihevioralno proučavaju. Uglavnom se smatralo da žive u malim… više »

Globalno zatopljenje
STVARNO?

Ovo je prvo globalno zatopljenje nove ere

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Brzina i obuhvat sadašnjeg globalnog zatopljenja premašuje slične događaje u proteklih 2000 godina, navode znanstvenici i njihovi radovi trebaju razuvjeriti i najtvrdokornije… više »

SAZNAJEMO

Turisti sve više traže hrvatske ekoproizvode

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Zdrava, organska plant-based prehrana rastući je trend u svijetu, stoga ne čudi da gosti sve više tražeeko ponudu kada posjete i lijepu našu. Osim što traže izvorno… više »

TUŽNO

Spomenik za prvi nestali islandski ledenjak

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Prvi islandski ledenjak koji je nestao zbog porasta temperature bit će obilježen spomenikom i snažnim upozorenjem o štetnim posljedicama klimatskih promjena ako svijet ne bude na… više »

BRAVO

Rundekovo NE plastici za svakodnevno bacanje!

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Greenpeaceovoj kampanji nedavno se pridružio i Darko Rundek. Autorsku pjesmu „Reci NE!" snimio je u suradnji sa školskim zborom iz Velike Gorice. „Drago mi je što… više »

LOŠE...

Rossova ledena ploča otapa se 10 puta brže

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Dijelovi najveće ledene ploče na svijetu, antarktičke Rossove ledene ploče otapaju se deset puta brže od očekivanja zbog zagrijavanja površinskog dijela… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh