Ekosfera
GROZNO

Magarci skapavaju zbog poticaja

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Udruga Prijatelji životinja zgrožena je bešćutnim postupanjem ljudi koji ostavljaju magarce na nenaseljenim i teško dostupnim dalmatinskim otocima prepuštajući ih sporoj… više »

EHHH...

Kvaliteta zraka opasnija je od covida-19

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Životni indeks kvalitete zraka (AQLI) saopćio je da, dok se svijet utrkuje da pronađe cjepivo kako bi stavio pandemiju COVID-19 pod kontrolu, zagađenost zraka nastavlja kod milijardi ljudi… više »

VEGANI

Veganstvom protiv debljine i Covida-19

objavljeno prije 13 dana i 4 sata

Nakon što su stručnjaci upozorili da pretile osobe imaju povećan rizik od smrti ili teškog oblika Covida-19, Prijatelji životinja poručuju da se lijek za obje pandemije nalazi u… više »

Globalno zatopljenje
STANJE

Globalno zatopljenje neće uništiti čovječanstvo, ali...

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Najnovija studija gotovo je odbacila najoptimističniju prognozu, ali i najgori scenariji vezano uz globalno zatopljenje. Povećenje ugljikovog dioksida Iz međunarodnog tima znanstvenika… više »

APEL

NE pecanju na plažama

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

U sklopu kampanje „Poštujmo naše more", koju su Prijatelji životinja pokrenuli 2018. godine u suradnji s europskom krovnom organizacijom za dobrobit životinja Eurogroup… više »

APET

Spasimo žabe iz jezera Titicaca

objavljeno prije 15 dana

U okviru koordiniranog napora, formirana je međunarodna ekipa kako bi se zaštitila i bolje upoznala  golema žaba iz jezera Titicaca i kako bi joj se osigurala dugoročna budućnost,… više »

PREVIŠE...

Rekordnih 22 stupnjeva na Svalbardu

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

S 21,7 stupnjeva izmjerenih u 18 sati po mjesnom vremenu blizu mjesta Longyearbyen, arhipelag je imao najtopliji dan od početka mjerenja. Prethodni rekord dogodio se 16. srpnja 1979., kada je… više »

ZNANSTVENICI

Moguće je ponavljanje scenarija zadnjeg ledenog doba

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

Na kraju zadnjega ledenog doba, ledene ploče Antaktike povlačile su se brzinom od 50 metara dnevno, što je za oko 10 puta brže nego danas, ustanovili su britanski… više »

NESTAJU...

Smanjen broj morskih pasa blizu koraljnih grebena

objavljeno prije 18 dana i 1 sat

Ovi morski grabežljivci igraju ključnu ulogu u morskim ekosustavima, osobito kad je riječ o opstanku koraljniih grebena, jer eliminiraju druge grabežljivce koji se hrane manjim ribama… više »

ŠOKANTNO

U šibenskom skloništu umire svaki peti pas

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

Više od 50 udruga Mreže za zaštitu životinja, koju vodi udruga Prijatelji životinja, zabrinuto je za životinje u nekim skloništima i ogorčeno nedjelovanjem veterinarske… više »

ODLIČNO

Rastao udjel obnovljivih izvora

objavljeno prije 19 dana i 22 sata

Podaci finske tvrtke za energetsku tehnologiju Wartsila prikupljeni od europskih operatera elektroenergetskih mreža, pokazuju da su obnovljivi izvori energije od travnja do lipnja u 27-članom… više »

COOL

Ingrid i Luka posjetili skloniste

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Ingrid Divković i Luka Budak, par koji je pronašao ljubav zahvaljujući popularnom showu „Brak na prvu", posjetili su Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u… više »

STRAŠNO!!

Polarni medvjedi na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 22 dana i 2 sata

Polarni medvjedi mogli bi nestati s lica zemlje do kraja stoljeća ukoliko se ne učini neki značajan pomak u borbi protiv klimatskih promjena. Naime, polarnom medvjedu je za uspješan… više »

SAVJETI

Top ten knjiga i filmova o veganstvu

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Kako je zdrava prehrana preduvjet za dobar imunitet, koji je pak najvažniji za obranu od bolesti i pandemija, udruga Prijatelji životinja predlaže da ljetne godišnje odmore iskoristimo… više »

GROZNO

Djeca vegani gladuju u vrtićima i školama

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Prijatelji životinja pozivaju na edukativno i zanimljivo predavanje koje će se održati na njihovoj Facebook-stranici u petak 17. srpnja 2020. s početkom u 19 sati. Predavač će biti instruktor… više »

skrolaj na vrh