Ekosfera
HMMM...

Vruće je, ali zašto?

objavljeno prije 13 dana i 16 sati

Klimatolog i direktor NASA-inog Goddard instituta za svemirske studije u New Yorku Gavin Schmidt, objavio je u časopisu Nature kolumnu u kojoj pokušava pojasniti kombinaciju… više »

SKLONIŠTA

Grad Split treba hitno graditi sklonište

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Ne jenjava alarmantna situacija s više od 60 pasa koje je na skrivenoj lokaciji u Splitu zatočio psihijatar iz KBC-a Split. Udruga Prijatelji životinja podnijela je protiv… više »

WWF ADRIA

Planiraju li vodeće stranke provoditi zelenu politiku

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

Uoči parlamentarnih izbora, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF analizirala je programe najjačih političkih stranaka i koalicija u Hrvatskoj i njihove planove za… više »

ZANIMLJIVO

Brodovi koji čiste oceane? To je novo...

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

Skladištenje ugljika već je neko vrijeme kompromisno klimatsko rješenje za spas planete Zemlje. Znanstveni konsenzus o imperativu uklanjanja stakleničkih plinova iz zraka temelj… više »

IDEMO!

Goran Višnjić poziva na Marš za životinje

objavljeno prije 15 dana i 13 sati

Marš za životinje, u organizaciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede, kreće 13. 4. 2024. u 11 sati sa zagrebačkog Trga kralja Tomislava. Sudionici Marša za životinje bit će… više »

EH, DA...

Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Na taj način prekinut je 10-mjesečni niz u kojemu je svaki uzastopni mjesec postavljao novi temperaturni rekord, pri čemu je i temperatura površine mora dosegnula novi apsolutni… više »

GROZNO

Polarni medvjedi gladuju

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Polarni medvjedi koriste led koji se proteže diljem ocenske površine na Arktiku tijekom hladnijih mjeseci kako bi domogli glavnog plijena - debeljuškastih prstenastih i brkatih… više »

UPS!

Austrije ostaje bez ledenjaka?!

objavljeno prije 17 dana i 10 sati

"Za 40 do 45 godina Austrija će uglavnom biti bez leda", rekao je Andreas Kellerer-Pirklbauer s Instituta za geografiju i prostorna istraživanja Sveučilišta u Grazu. Od 93 promatrana… više »

ZAKLJUČENO

Tko će graditi lunarna vozila?

objavljeno prije 18 dana i 10 sati

Tri privatne svemirske tvrtke odabrane su za ugovor vrijedan ukupno 4,6 milijardi dolara, objavila je NASA na tiskovnoj konferenciji. Svaka od tri tvrtke sada će raditi na prototipu… više »

STVARNO?

Ništa od antropocena

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Premda je neporeciv utjecaj ljudskih aktivnosti, poput vrtoglava porasta stakleničkih plinova, širenja mikroplastike i ostalih onečišćenja svih vrsta te masovnog izumiranja… više »

STRAVA!

Prijava DIRH-u psihijatra koji drži pse za borbe

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

Udruga Prijatelji životinja ukazala je prošloga tjedna da se 67 pasa i dva vuka, zatočena na lokaciji u središtu Splita, uzgajaju i drže radi korištenja za… više »

NAPOKON

Zatvor za napuštanje životinja od danas

objavljeno prije 22 dana i 16 sati

Danas su stupile na snagu izmjene i dopune Kaznenog zakona, a s njima i dugoočekivane pozitivne promjene u zaštiti životinja! Napuštanje kućnog ljubimca, domaće ili divlje… više »

IDEMO?

35 razloga za Marš za zivotinje 13. 4.

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

13. travnja 2024. u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava okupit će se gomila istomišljenika sa stavom da životinje zaslužuju svoja prava te da one nisu ovdje kako bismo ih… više »

EH, DA...

Klimatske promjene usporavaju toplinske valove

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

Dok su prethodna istraživanja otkrila da klimatske promjene uzrokuju da toplinski valovi postanu dulji, češći i intenzivniji, nova se studija razlikuje po tome što je… više »

BRAVO

Traže se da kitovi dobiju ljudska prava

objavljeno prije 24 dana i 12 sati

Kralj Tuheitia Paki rekao je da bi veličanstveni morski sisavci trebali imati temeljna ljudska prava kao što je pravo na zdrav okoliš kako bi se omogućila obnova… više »

skrolaj na vrh