Ekosfera
LOŠE...

Baza na Antarktici izmjerila najvišu temperaturu u povijesti

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Istraživačka postaja na Antarktici izmjerila je najvišu temperaturu ikada na tom kontinentu, dok globalno zatopljenje izaziva sve veću bojazan od otapanja leda na južnome polu. Baza… više »

TUŽNO

"Klimatski kaos" i klimatske promjene doveli do nestanka pčela

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

"Klimatski kaos" izazvao je pad broj pčela širom svijeta, upozorili su znanstvenici. Novo istraživanje pokazuje da se vjerojatnost da se pronađe pčele na bilo kojem mjestu u Europi i… više »

BRAVO

MUP-u predano 60 000 potpisa za zabranu petardi

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

Predstavnici udruge Prijatelji životinja predali su u četvrtak 6. 2. 2020. ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću 60 000 prikupljenih potpisa za zabranu pirotehničkih sredstava… više »

STRAŠNO!!

Europa bez rješenja za tisuće tona nuklearnog otpada

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Više od 60 tisuća tona visokoradioaktivnog nuklearnog otpada uskladišteno je u privremenim objektima u Europi, skladišni kapaciteti gotovo su popunjeni, a dugoročno se… više »

GROZNO

Siječanj 2020. bio je najtopliji od početka mjerenja

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Nakon rekordnog desetljeća koje je završilo 2019. godinom, drugom najtoplijom od početka mjerenja temperatura na planetu, novo desetljeće počinje u jednakom trendu. Prosječna… više »

APEL

Globalni apel za spas mora i oceana

objavljeno prije 12 dana i 12 sati

U sklopu međunarodne kampanje za zaštitu oceana, jedne od najvećih u povijesti Greenpeacea, Zagreb će se pridružiti globalnoj akciji koja će se u idućih nekoliko dana održati u… više »

KATASTROFA?

Grenland bi nas mogao sve potopiti

objavljeno prije 13 dana i 12 sati

Znanstvenici odavno znaju da više temperature zraka pridonose otapanju ledenih površina na Grenlandu, a novo istraživanje otkrilo je novu prijetnju koja napada led odozdo. Tople… više »

SJAJNO!

Dojmljiva presica o zabrani petardi

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

Povodom javne rasprave o zabrani petardi i redenika kategorija F2 i F3 tijekom cijele godine, Prijatelji životinja održali su tiskovnu konferenciju u utorak 4. veljače 2020. u 11 sati u… više »

ZANIMLJIVO :)

Hrvatski vukovi u teorijama zavjere

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

„Vodio sam koze tako jedared, i okrenuo se za jednom koja je malo sporija. Kadli vuka dva joj prilaze, svaki s jedne strane! Na metar su bili došli. Uzgalamio sam se, a oni me… više »

APEL

Australija pozvana da poduzme mjere za zaštitu klime

objavljeno prije 14 dana i 14 sati

Više od 250 vodećih znanstvenika pozvalo je australsku vladu na poduzimanje hitnih mjera za zaštitu klime nakon ljeta koje su obilježili razorni požari koje su istraživanja… više »

LOŠE...

Izbjegavajte zagađene gradove

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Zagađenje zraka često se povezivalo s povećanim rizikom za srčane bolesti, no "prirodni eksperiment" koji obuhvaća putnike u gradove zagađenije od onih u kojima žive može dati odgovor na… više »

BRAVO

EIB financira projekte zaštite klime

objavljeno prije 15 dana i 13 sati

EIB je prošle godine povećao ulaganja 13 posto, na 72,22 milijarde eura."unatoč neizvjesnosti i kašnjenjima povezanim s Brexitom". Dodatna prepreka bili su i pregovori zemalja… više »

STRAŠNO!!

Što nam sve radi zagađenje u prometu

objavljeno prije 16 dana i 13 sati

Visoki stupanj izloženosti prometnom zagađenju zraka u ranoj dobi može rezultirati strukturnim promjenama mozga, pokazuje novo istraživanje. Snimke mozga 12-godišnje djece pokazalo je… više »

STRAŠNO!!

Zagađenje plastikom - 'skrivene' kemikalije talože se u morskim pticama

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

Plastično zagađenje može se taložiti u tijelima morskih ptica povećavajući prijetnje s kojima su suočene u divljini, pokazalo je novo istraživanje. Znanstvenici su morske ptiće hranili… više »

Očuvane močvare ključne za opstanak prirode i ljudi

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

Povodom Svjetskog dana močvara, koji ove godine u fokus stavlja očuvanje bioraznolikosti, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF Adrija želi skrenuti pozornost na njihov izniman… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh