Biznis
FUTURE TENSE

Digitalna revolucija omogućuje zelenu revoluciju

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

Suprotno uvriježenom mišljenju kako je ulaganje u održivost i ekologiju skupo, a koje je desetljećima dominiralo javnim prostorom, sve su glasniji argumenti suprotne strane. O održivoj… više »

MOŽDA...

Dobre vijesti za štediše?

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

Od srpnja prošle godine Europska središnja banka (ESB) se uhvatila u koštac s inflacijom. Od srpnja 2022. ESB je šest puta zaredom povećavao referentnu kamatnu… više »

SUMMIT

LEAP Summit na Velesajmu

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Inovativnost i poduzetništvo u poveznici s novim tehnologijama teme su koje godinama privlače publiku na najveću multidisciplinarnu konferenciju namijenjenu mladima LEAP Summit, koji… više »

EK

Više vremena državama za smanjenje duga

objavljeno prije 1 godinu

Povjerenik EU-a za gospodarstvo Paolo Gentiloni bio je premijer Italije od 2016. do 2018. godine. On zna o čemu je riječ kada se govori o visokom državnom dugu, slabom gospodarskom rastu i… više »

ANALIZA

Hrvatska može biti predvodnik energetske tranzicije

objavljeno prije 1 godinu

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti danas je održana PowerUp konferencija o energetskoj učinkovitosti i zelenoj tranziciji. Okupljeni domaći i europski stručnjaci iz poslovnog i… više »

HAKOM

Kvalitete mreža pokretnih komunikacija u RH

objavljeno prije 1 godinu

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) dala je izmjeriti kvalitetu usluga u pokretnim javnim elektroničkim komunikacijskim mrežama na području Republike Hrvatske za 2023.… više »

G7

Kina mora prestati s agresivnim aspiracijama

objavljeno prije 1 godinu

Zemlje G7 gospodarski jakih demokracija su Kinu nedvosmisleno pozvale da se pridržava međunarodnih pravila. „Podsjećamo Kinu na nužnost pridržavanja ciljeva i načela Povelje Ujedinjenih… više »

STVARNO?

Ruski uranij je i dalje dobrodošao u EU

objavljeno prije 1 godinu

Europska unija je od početka napada Rusije na Ukrajinu pa do ovog travnja proglasila već deset paketa gospodarskih sankcija s ukupno 1242 pojedine mjere, od uvoza određenih… više »

NOVOSTI

AGON by AOC i Red Bull nastavili s gaming partnerstvom

objavljeno prije 1 godinu

AGON by AOC, jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora1 i IT dodataka, i Red Bull ponovno su se udružili kako bi i u 2023. osvojili svijet esporta. Partnerstvo je počelo 2019.… više »

SPONZORI

Freedom Finance Europe sponzorira najbolje

objavljeno prije 1 godinu

Freedom Finance Europe, europski odjel Freedom Holding Corp., sponzorirat će četvrtu i odlučujuću fazu FIDE Women's Grand Prixa, koja će se održati na Cipru pod pokroviteljstvom Ciparske… više »

UPS!

Google opet na sudu u SAD

objavljeno prije 1 godinu

Gotovo od samog početka, Google je na sudu - u svim državama svijeta imaju nešto protiv njih, a sada je tužba postala stvarno ozbiljna. Naime, tužbu je podiglo Ministarstvo pravosuđa… više »

SJETITE SE!

FINA upozorava - godišnja izvješća se predaju do 30. travnja

objavljeno prije 1 godinu

Hrvati vole raditi stvari u zadnji čas - što se tiče predavanja godišnjih izvješća, do danas taj izvještaj predalo manje od trećine obveznika. "S obzirom na to da… više »

HEH

MMF prepolovio prognozu rasta RH

objavljeno prije 1 godinu

Jednostavno rečeno - naši ministri pričaju gluposti i izmišljaju brojke iz glave, to je jedino što bi mogli reći nakon svega što smo se naslušali zadnjih… više »

LNG

Povećanje kapaciteta LNG terminala

objavljeno prije 1 godinu

Dodatni modul za uplinjavanje je maksimalnog kapaciteta 250.000 kubika na sat, a ugovor su potpisali direktor LNG-a Hrvatska Hrvoje Krhen i Kjell Ove Ulstein iz Wartsila Gas Solutionsa. Vlada… više »

REJTING

Fitch zadovoljan Hrvatskom

objavljeno prije 1 godinu

Fitch je sredinom srpnja podigao ocjenu dužničkih papira Hrvatske za jednu razinu, na 'BBB+', uz stabilne izglede, nakon zaključenja postupka prijema u eurozonu. U listopadu potvrdio je… više »

skrolaj na vrh