Biznis
POČINJE!?

Facebook zatražio dozvolu korištenja libre u Švicarskoj

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Pokretači libre, Facebook i njegovi partneri, zatražili su dozvolu za korištenje te kriptovalute u švicarskom sustavu plaćanja, priopćio je u srijedu financijski regulator… više »

EU FONDOVI

Natječaj za razvoj OPG-ova u slabije razvijenim područjima

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je otvoreni javni poziv u okviru  „Programa za financiranje projekta lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na  područjima naseljenima… više »

BRAVO

Kaufland i ove godine podržao humanitarnu utrku UNICEF-a Mliječna staza

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

U nedjelju, 8. rujna u središtu Zagreba održana je UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza koju već 3. godinu zaredom kao glavni sponzor podržava Kaufland Hrvatska. U ovom velikom… više »

Facebook
OPA :)

Facebook pod istragom zbog kršenja zakona o monopolu

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Tužitelji nekoliko američkih saveznih država pokreću istragu o tome je li Facebook gušio konkurenciju i korisnike izlagao riziku, objavila je u petak državna odvjetnica New Yorka… više »

EU FONDOVI

Natječaj za razvoj poduzetništva u slabije razvijenim područjima

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 29. kolovoza 2019. godine otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na… više »

KONFERENCIJE

COMELEON, prva hrvatska konferencija o organizacijskoj kulturi

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom COMELEON koja će okupiti međunarodne stručnjake na temu… više »

EU FONDOVI

Pojedinačna potpora do 200.000 eura

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

S ciljem poticanja održivog razvoja ruralnog područja te njegove demografske obnove održavanjem postojećih ili kreiranjem novih radnih mjesta, uskoro očekujemo novi natječaj za operaciju… više »

LOVA

Novi Pravilnik o porezu na dohodak stupa na snagu sutra

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Od nedjelje, 1. rujna neoporezivi iznos dnevnice za službena putovanja u Hrvatskoj iznosi 200 kuna, što je 30 kuna više nego do tada, utvrđeno je izmjenama Pravilnika o… više »

ISTRAŽIVANJE

Tko ima najbolju uslugu u regiji i kakva je usluga u Hrvatskoj?

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

 U vremenskom periodu od 3. do 30. lipnja 2019., Heraklea je već jedanaesti put za redom u suradnji s agencijama za tajnu kupnju iz regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija,… više »

NERAVNOPRAVNA BITKA

Youtuberi protiv YouTubea

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

U petak je isticao rok koji su njemačka Unija YouTubera i sindikat IG Metal postavili divovskoj video-platformi tražeći bolje uvjete rada za producente videa. „Ako ne bude odgovora,… više »

HMMM...

Jesu li šefovi američkih koncerna postali - revolucionari?

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Šef Applea Tim Cook, osnivač Amazona Jeff Bezos, predsjednici uprava čitavog niza banaka i fondova - svi su oni članovi Business Roundtable, organizacije za širenje… više »

ANALIZA

Zemlje istoka EU smanjuju razliku u blagostanju – ali je put još dug

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Najprije dobra vijest: prema najnovijem mjesečnom izvješću Bundesbanka o napretku u procesu konvergencije „novih" zemalja istoka i jugoistoka prema „starim" državama… više »

BIT ĆE POSLA...

Njemačka treba stručnjake - novi zakon o useljavanju

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Deutsche Welle: Koje su glavne osobine novog zakona o useljavanju? Stephan Mayer: U središtu zakona o useljavanju stručne radne snage stoje stručnjaci iz zemalja koje… više »

STVARNO?

Brexit bez dogovora je katastrofa za Veliku Britaniju

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako… više »

MALO?

U prosjeku, imamo pravo na 23 dana godišnjeg odmora

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

 Koliko dana godišnjeg odmora je potrebno kako bismo se doista odmorili? U kojim tvrtkama i institucijama zaposlenici uzimaju najduži 'predah' od posla? Uspijevamo li… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh