Biznis nema prethodne stranice
ZVIJEZDA

Zvijezda donirala 100.000 kuna Hrvatskoj zajednici za sindrom Down

objavljeno prije 22 sata i 59 minuta

Uz pomoć svojih vjernih potrošača Zvijezda je Hrvatskoj zajednici za sindrom Down donirala 100.000 kuna. Toliko je, naime, prikupljeno tijekom blagdanske akcije u kojoj je od svake… više »

UPS! ;)

Meta želi proširenje u EU

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Kompanija je javila da će najveći broj novozaposlenih u idućih nekoliko godina, koji će sudjelovati u izgradnji mreže Metaverzuma, raditi na daljinu iz osam zemalja Europe. Meta se nada da će… više »

COOL

IRB radi za farmaciju

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) Mateja Matišić i Matija Gredičak razvili su protokol za pripravu jedne vrste optički čistih struktura, sastavnih podjedinica niza… više »

COOL

Svjetski futurolozi govorit će o budućnosti poslovanja

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Zagrebačka Lauba u lipnju 2022. godine ugostit će vodeće svjetske futurologe koji će iznijeti svoja predviđanja o budućnosti poslovanja. Višegodišnji savjetnik britanske vlade,… više »

WOW!

Kina zaključila 2021. s rekordnim trgovinskim viškom

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Višak u trgovinskoj razmjeni Kine sa svijetom u prošloj je godini tako dosegnuo 676.43 milijarde dolara, najvišu razinu od početka prikupljanja podataka sredinom… više »

UPS! ;)

Inflacijska spirala se vrti i dalje

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

Po mišljenju mnogih ekonomista inflacija je ovih dana dosegla svoj vrhunac i od sada se može očekivati pad. No temeljna stopa inflacije će i dalje ostati na razini… više »

BROJKE

Huawei je drugi najveći investitor u EU

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

Europska komisija objavila je službeni pregled ulaganja u industrijsko istraživanje i tehnološki razvoj EU-a za 2021. godinu, a Huawei je zauzeo visoko drugo mjesto na tablici i tako… više »

OČEKIVANO

Maersk i dalje očekuje probleme u opskrbi

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Pandemija je izazvala nestašicu kontejnerskih brodova i zastoje u lukama u razdoblju naglog oporavka potrošnje, sa stotinama brodova koji čekaju istovar. "Nažalost, 2022. nije… više »

ZNATE LI?

Gdje su najveće plaće u Hrvatskoj?

objavljeno prije 7 dana i 23 sata

Prema podacima servisa MojaPlaća, u 2021. godini prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.188 kuna, što je 7% više nego prethodne… više »

KAUFLAND

Studenti: mislite zeleno?

objavljeno prije 8 dana i 1 sat

Društveno odgovorno poslovanje više nije samo trend, već je u poduzećima diljem svijeta postalo glavna odrednica poslovanja, a kod nas je jedan od predvodnika svakako Kaufland.… više »

BRAVO

HR startupovi zanimljivi na CES-u

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se nakon godine pauze fizički održava u Las Vegasu, predstavila su se četiri pobjednika Idea Knockouta: Sportreact, Codelab,… više »

NAJAVE

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Bolt, prva europska superaplikacija, objavila je dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih… više »

BIZNIS

Kaufland top izbor milenijalaca

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Prema anketi koju je švicarska nezavisna međunarodna organizacija ICERTIAS provela s milenijalcima u Hrvatskoj, Kaufland je prepoznat kao trgovački lanac s najvišom razinom… više »

HR EKONOMIJA

EU-pomoć i vječni turizam

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

Izvan okolnosti zadanih globalnom pandemijom i specifičnom dinamikom Europske unije, hrvatsku je ekonomiju 2021. godine presudno obilježila uspješna turistička sezona. Netko bi tome,… više »

BRAVO

Studenac otvorio novi krug donacija

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, po završetku uspješnog prvog kruga i uručenja donacija, otvorio je novi krug prijava za neprofitne organizacije i udruge u sklopu… više »

skrolaj na vrh