Biznis
PROBLEMI?

Rusi gube posao zbog odlaska zapadnih kompanija

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

Aleksandar (ime promijenjeno) je do sredine siječnja radio u tvornici i mjesečno zarađivao oko 35.000 rubalja (oko 480 eura). 22-godišnji student iz Saratovske regije zapravo je želio… više »

COOL

Domaći Q razvio modernu aplikaciju za polaganje vozačkih ispita u Njemačkoj

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

Domaća IT tvrtka Q je u suradnji s njemačkim startupom Streamways razvila mobilnu i web aplikaciju koja će pomoći mladim generacijama i polaznicima njemačkih autoškola da lakše… više »

BIZNIS

UnaBiz prezeo Sigfox

objavljeno prije 19 dana i 3 sata

Trgovački sud u francuskom Toulouseu potvrdio je krajem travnja kako UnaBiz, masivni pružatelja IoT usluga i Sigfox operater za Singapur i Tajvan, postaje novi vlasnik Sigfoxa.… više »

ANALIZA

Globalna digitalizacija i budućnost fintecha

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Vrsta budućnosti koju nema nijedna druga zemlja na svijetu već je očita u Kazahstanu: digitalne hipoteke koje se mogu dogovoriti u samo dva sata bez ljudske intervencije, napredovanje… više »

DOĐITE

Job Fair na FER-u

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Nakon dvije godine pauze, Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata… više »

FININFO

Fininfo analiza Hrvatske ukratko...

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Financijski portal Fininfo (www.fininfo.hr) je u prvom dijelu svoje analize gospodarskih kretanja u Republici Hrvatskoj i najznačajnijim djelatnostima prikazao kretanje osnovnih odrednica… više »

EHHH...

Obrtnicu su dio grada, a grad bez obrtnika nema dušu

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Projekt Ilica: Q'ART bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj projekta je dugoročno promijeniti urbano… više »

ODLIČNO

Generali osiguranje pokreće SME EnterPRIZE

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Generali osiguranje d.d. u Hrvatskoj organizira natječaj SME EnterPRIZE usmjeren vlastitim klijentima u segmentu malog i srednjeg poduzetništva, s ciljem promoviranja usvajanja… više »

POKUŠAJI?

Europa u bijegu od ruskog plina

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Ako se ništa ne promijeni i Moskva bude ustrajala na plaćanju plina u rubljama - a to skoro sigurno hoće jer bi inače ruska valuta doživjela potpuni kolaps, onda se lako može… više »

BRAVO

Osječka Orqa ispisuje povijest FPV industrije

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Brzorastuća osječka tehnološka tvrtka Orqa d.o.o. ponovo je potvrdila status svjetskog lidera u području razvoja tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV) stjecanjem 100% udjela u… više »

BIZNIS

Globalni tržišni lider TaskUs preuzeo domaću tvrtku heloo

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

heloo, hrvatski pružatelj usluga outsourcinga korisničke podrške udružio je snage s tvrtkom TaskUs, vodećim američkim pružateljem specijaliziranih outsourcing usluga (Nasdaq: TASK).… više »

EU FONDOVI

I ove godine potpore vinarima

objavljeno prije 26 dana i 3 sata

U razdoblju od 18. do 23. veljače (samo pet dana) trajalo je  savjetovanje s javnošću za nacrt izmjena i dopuna Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do… više »

SVJETSKI DAN

Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Ukupan broj prijavljenih ozljeda na radu u 2020. je 14 424 osobe, na mjestu rada dogodila se 12 404 ozljeda, dok se na putu dogodila 2 020 ozljeda, prenosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo -… više »

KONFERENCIJE

Mike Walsh dolazi na Future Tense konferenciju

objavljeno prije 27 dana i 1 sat

On je CEO agencije za predviđanje trendova, jedan od vodećih svjetskih futurologa, globalni nomad, autor tri bestsellera, a prema pisanju Real Leaders, jedan od 50 najboljih govornika na… više »

BRAVO

Najveći private equity fond u regiji

objavljeno prije 27 dana i 3 sata

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, objavio je finalno zatvaranje svog fonda ASEF (Adriatic Structured Equity Fund)… više »

skrolaj na vrh