Biznis
REZULTATI

Optima Telekom pohvalila se rezultatima

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Optima Telekom Grupa je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki nakon najmova za 10,6 posto na 91,4 milijuna kuna te je, u odnosu… više »

NOVA ŠEFICA

Christine Lagarde preuzela dužnost od Marija Draghija

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Christine Lagarde preuzela je u petak dužnost predsjednice Europske središnje banke (ECB) od Marija Draghija. Francuskinja Lagarde, izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog… više »

HMMM...

Trećina poduzetnika u Hrvatskoj nema zaposlenih

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i dr. potrebe, u RH je u 2018. godini poslovalo 131.117 poduzetnika, od čega je 39.711… više »

KONFERENCIJE

Završila b.creative konferencija

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

b.creative konferencija koja se u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, održavala 24. i 25. listopada, okupila je veliki broj kreativaca i kulturnjaka koji su sudjelujući u panelima i… više »

WOW!

Hrvati potrošili gotovo 9 milijardi kuna na putovanja

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Na barem jednom privatnom višednevnom putovanju prošle godine je bilo 1,7 milijuna ili 46,5 posto hrvatskih građana u dobi od 15 i više godina, pri čemu su ukupno… više »

KOMENTAR

Libra ili je li nam jasno, koliko je novac doista moćan?

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Taksisti čitavog svijeta se uzbuđuju jer im prijevozna služba Uber ugrožava posao. Još uvijek sudovi presuđuju u korist starog modela prijevoza i protiv Ubera, ali koliko… više »

LOVA

Teške milijarde s ilegalnim cigaretama

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Na sajmu duhanskih proizvoda u Dubaiu je živo. U velikoj dvorani u blizini blještavog nebodera Burj Khalifa kupci ispituju cigarete, listove duhana i kvalitetu ponuđenog prije nego… više »

BRAVO

Viber i Mastercard u susjedstvu pokreću uslugu trenutačnog prijenosa novca

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Korisnici aplikacije Viber uskoro će moći međusobno lako slati novac koristeći novu značajku Moneytou. Ova je usluga razvijena u Mađarskoj i najprije će raditi s karticama izdanim ondje, ali… više »

ANALIZA

Koliko će i koga koštati Brexit?

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Hoće li uskoro doći do novog dogovora oko Brexita? Možda da, a možda i ne. "Iako ponašanje Velike Britanije ekstremno živcira, za europsku stranu vrijedi: stisni zube i ne gubi… više »

EU FONDOVI

U sklopu mjere 4, čak pet natječaja u najavi

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

U sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu", u najavi je čak 5 natječaja  za mjesec studeni. U nastavku se nalaze dodatne pojedinosti kako… više »

MMF

Globalni investitori više riskiraju radi većih prinosa

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Međunarodni monetarni fond upozorio je da veliki rizici i dalje prijete globalnoj financijskoj stabilnosti, posebno izdvajajući niske kamatne stope koje potiču investitore na rizičnija… više »

ZNATE LI?

Što je najveći rizik za svjetsku privredu?

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Ako je novac gorivo ekonomije, onda su brodovi središnje transportno sredstvo svjetske trgovine. Prema navodima Međunarodne organizacije za pomorsku plovidbu (IMO), tijelu UN-a koje je… više »

EU FONDOVI

Bespovratna sredstva za pčelare

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Obavještavamo Vas da je 12. rujna 2019.g. usvojen Nacionalni pčelarski program za razdoblje od 2020. do 2022. godine kako bi se ostvarili sljedeći ciljevi:poboljšanje tehničkih… više »

TRIKOVI

EU će nastojati izbjeći nove američke carine na europski uvoz

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Europska unija nastojat će do posljednjeg trena postići dogovor s Washingtonom u sporu oko subvencija kako bi izbjegla nove američke carine na europski uvoz, poručila je u ponedjeljak… više »

NAGRADE

Nobelova nagrada za ekonomiju 2019.

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Ekonomisti Abhijit Banerjee, Esther Duflo i Michael Kremer dobitnici su Nobelove nagrade za ekonomske znanosti za 2019. godinu za kreiranje eksperimentalnog pristupa problemu ublažavanja… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh