Biznis
FRKA?

Američko-kineski „rat“ za mirkočipove

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

SAD već mjesecima pokušava sankcijama spriječiti Kinu u uvozu i proizvodnji najsuvremenijih mikročipova. Oni su, primjerice, potrebni za razvoj umjetne inteligencije, u… više »

EU

Dogovoren 11. paket sankcija protiv Rusije

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

"Danas su veleposlanici država članica dogovorili 11. paket sankcija protiv Rusije", objavilo je na Twitteru švedsko predsjedništvo, dodajući da paket uključuje mjere čiji je… više »

EH, DA...

Treba vratiti industriju u EU

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Reindustrijalizacija, zelena tranzicija, jačanje socijalne pravde i jedinstva EU-a četiri su prioriteta programa rotirajućeg predsjedništva Španjolske, koja 1. srpnja preuzima… više »

UPS?

Umjetna inteligencija i burze

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Jednog ponedjeljka u svibnju ove godine na američkim burzama su odjednom vrijednosti dionica pale. To se poklopilo s viješću i fotografijom objavljenom preko… više »

EK

Napokon nova zelena pravila?

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Europska komisija je u petak predložila nova pravila po kojima će mobilni telefoni i tableti koji se prodaju na tržištu EU-a morati imati priložene podatke o svojoj energetskoj… više »

BOLT

Bolt rezervira vožnje

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Bolt, superaplikacija za mobilnost, najavljuje uvođenje funkcije koja korisnicima omogućava rezerviranje vožnje do 72 sata unaprijed. Nova značajka Boltovih vožnji na zahtjev korisnicima će… više »

BRAVO

Freedom Finance Europe donira

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Freedom Finance Europe, dio Freedom Holding Corp., donirao je 3 milijuna eura za pokretanje projekta Freedom Space, u suradnji s dobrotvornom zakladom „Pomozimo zajedno" Andriya… više »

CHATGPT

EU parlament o AI

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Po prvi put Europska unija namjera regulirati primjenu umjetne inteligencije, dakle kompjutorskih programa koji imaju sposobnost učiti. Europski parlament 14. lipnja počinje u… više »

PROBLEMI?

Hrvatska vlada htjela prisiliti Allianz na kršenje sankcija?

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

DW: Gospodine Storbeck, Financial Times je vodeći svjetski poslovni list. Zbog čega FT zanima što se događa u jednoj maloj zemlji kao što je Hrvatska?… više »

HMMM...

Eurozona ušla u recesiju, kaže Guardian

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

BDP u cijelom europodručju smanjio se za 0,1 posto u prvom kvartalu ove godine, što je manje od prethodne procjene prema kojoj je gospodarstvo stagniralo, javlja Guardian. To je… više »

STIPENDIJE

White Shark dodjeljuje punu stipendiju

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Domaći gaming brend White Shark dodjeljuje punu stipendiju za sve četiri godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara na Algebri. Kriteriji za osvajanje stipendije su ispunjena… više »

LOVICA

Fil Rouge Capital investirao u 150 tvrtki

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog… više »

COOL

Na akcelerator Labena Ventures prijavljeno 120 projekata

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Akcelerator Labena Ventures zatvorio je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes.… više »

NOVOSTI

BASF nagrađuje startupove i inovatorska rješenja u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske. Sudjelovanje je besplatno, a prijavljene… više »

AUTI

Automobilska industrija s istoka sve veća konkurencija europskim brendovima

objavljeno prije 11 mjeseci

Prodaja automobila u EU porasla je u ožujku najsnažnije u gotovo dvije godine, odražavajući oporavak proizvođača od problema u opskrbi, pokazalo je izvješće Europskog udruženja… više »

skrolaj na vrh