Biznis
SIGURNO?

Boeing vraća 737 MAX

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Proizvođač zrakoplova Boeing priopćio je u ponedjeljak da početkom sljedeće godine planira nastaviti komercijalne letove 737 MAX-a, koji su prizemljeni od sredine ožujka nakon dvije nesreće u… više »

POLITIKA?!

Adidas zatvara robotizirane tvornice u EU i SAD

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je u ponedjeljak zatvaranje dvije robotizirane tvornice u Njemačkoj i SAD-u, uz obrazloženje da će korištenje suvremene proizvodne… više »

KOMENTAR

Gdje je ta prokleta recesija?

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

U četvrtak u osam sati ujutro, Njemačka će službeno upasti u recesiju. Jer, tada će vrhovni njemački statističari objaviti brojke o gospodarskom rastu u trećem tromjesečju. I tada će, po… više »

LOVA

Naknade od autorskih prava gotovo 10 milijardi eura

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Globalna naplata autorskih naknada za autore glazbenih, audiovizualnih, likovnih te književnih djela dosegla je rekordnih €9.65 milijardi u 2018. godini, prema Globalnom izvješću… više »

SJAJNO!

Huawei objavio listu tehnologija koje će uz 5G mrežu transformirati svijet

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Na jubilarnom desetom Global Mobile Broadband forumu koji se prije nekoliko dana održao u švicarskom gradu Zürichu, Huawei Wireless X Labs objavio je dokument o osam ključnih… više »

SPAJANJA

Studenac preuzima Sonik

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem… više »

OPREZ?

Eurozona u listopadu na korak od stagnacije

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Gospodarstvo eurozone balansiralo je u listopadu na rubu stagnacije, a posustala potražnja signalizira mogući pad aktivnosti u četvrtom tromjesečju u cjelini, pokazuje u srijedu objavljeno… više »

PITANJE

Koliko novca će mi sjesti na račun ako u Njemačkoj zaradim prosječnu mjesečnu plaću?

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Brojke ne lažu - ali ih valja znati pravilno "čitati". Tako, recimo, treba znati da ćete, kada u Njemačkoj pitate ljude kolika im je mjesečna plaća, dobiti odgovor o bruto, a ne neto iznosu.… više »

BRAVO

Suradnja Kauflanda i UNICEF-a za bolje uvjete u hrvatskim rodilištima

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

U sklopu višegodišnje suradnje između trgovačkog lanca Kaufland Hrvatska k. d. i UNICEF-a, ove je godine dogovorena još jedna akcija kojom Kaufland želi doprinijeti… više »

HUAWEI

5G će u idućem desetljeću stvoriti 1,4 trilijuna dolara globalnog BDP-a

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Implementacija i korištenje novih 5G tehnologija u kojima trenutno prednjači Huawei, trebalo bi u sljedećem desetljeću kreirati 1,4 trilijuna američkih dolara dodatno bruto domaćeg… više »

AMBICIOZNO

Merkel želi milijun stanica za napajanje električnih vozila

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

ngela Merkel je, uoči sastanka u ponedjeljak s predstavnicima moćne automobilske industrije, kazala da do 2030. u zemlji želi milijun stanica za napajanje električnih vozila. Mobilnost bi u… više »

SRAMOTA

U Hrvatskoj muškarci zarađuju 16 posto više u odnosu na žene

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Na inicijativu Europske komisije danas se, s ciljem ujednačavanja iznosa mjesečnih primanja muškaraca i žena koji se bave istim poslovima, obilježava Dan jednakih plaća. Potreba za… više »

LOVA

Žene u EU od danas rade - besplatno

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Dan ravnopravnosti u plaćama služi kako bi se ukazalo na činjenicu da žene i dalje zarađuju manje od muškaraca na istim poslovima. Širom Europske unije žene zarađuju prosječno… više »

REZULTATI

Optima Telekom pohvalila se rezultatima

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Optima Telekom Grupa je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki nakon najmova za 10,6 posto na 91,4 milijuna kuna te je, u odnosu… više »

NOVA ŠEFICA

Christine Lagarde preuzela dužnost od Marija Draghija

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Christine Lagarde preuzela je u petak dužnost predsjednice Europske središnje banke (ECB) od Marija Draghija. Francuskinja Lagarde, izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog… više »

skrolaj na vrh