Biznis
EU

Ukratko, EK nije zadovoljna Hrvatskom... kako to?

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Hrvatska, Mađarska i Rumunjska dobile su obrazloženo mišljenje jer nisu ispoštovale rok do kojeg su morale izvijestiti o postizanju svojih ciljeva u pogledu… više »

BRAVO

Uručena prva nagrada za etičko poslovanje

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Prigodom obilježavanja 167. rođendana Nikole Tesle i ujedno Nacionalnog dana znanosti, tehnologije i inovacija, Transparency International Hrvatska i Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost… više »

OPA :)

Bolt uvodi AI sustav ocjenjivanja

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

 Tandemska vožnja, naglo kočenje i nepravilno parkiranje samo su neki od prekršaja koje detektiraju nove pametne značajke Boltovih električnih romobila. Zahvaljujući AI sustavu… više »

PROBLEMI

Automobilska industrija: dobavljači gube povjerenje

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Vijest od prošlog tjedna privukla je posebnu pažnju u automobilskoj industriji. U Boschu, točnije u odjelu za proizvodnju dijelova u sektoru međunarodne tehnologije i uslužne… više »

ANALIZA

Poduzetnici u Hrvatskoj svoje poslovanje ocjenjuju četvorkom

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Poduzetnici u Hrvatskoj zadovoljni su svojim poslovanjem, baš kao što i optimistično dočekuju budućnost. Unatoč izazovnim godinama ponajviše zbog ekonomsko-geopolitičke… više »

FREEDOM

Virtualni svijet je i dalje itekako živ

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Uzbuđenje oko virtualnog svijeta se s vremenom smirilo, ali to ne znači kako su mu odbrojani dani. Naprotiv, postoji mnogo razloga zašto mislimo da će njegovo vrijeme tek doći.… više »

BRAVO

Pobjednici Digitalnog inovacijskog inkubatora

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Studenac, lanac s najvećom prodajnom mrežom u Hrvatskoj, kao jedan od aktivnih partnera Digitalnog inovacijskog inkubatora proglasio je ekipu „Amateri" pobjednikom u finalu… više »

BOLT

Online galeriju fotografija „Gradovi za ljude“

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Europska superaplikacija Bolt objavila je svoju online galeriju fotografija „Gradovi za ljude" koja prikazuje kako su europski gradovi postali sigurnija, zelenija i ugodnija mjesta… više »

KAMPOVI

Kampovi u Hrvatskoj su izuzetno kvalitetni

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Hrvatski kamping sektor, s 833 kampova prihvatnog kapaciteta većeg od 255 tisuća gostiju koji ostvaruje čak 24% svih noćenja turista u RH, u dosadašnjoj je sezoni ostvario odlične… više »

EU

EU želi surađivati s Kinom

objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan

"Europska unija i Kina i dalje su važni trgovinski i gospodarski partneri i EU će nastojati osigurati jednake tržišne uvjete, kako bi trgovina i ekonomski odnosi bili uravnoteženi,… više »

SAVJETI

Trenutna globalna gospodarska kretanja u SAD-u i Kini

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Tijekom nekoliko turbulentnih tjedana početkom ove godine propale su brojne američke banke s ukupnom imovinom većom od 500 milijardi dolara. Njihov brzi pad potaknuo je strahove od… više »

FRKA?

Američko-kineski „rat“ za mirkočipove

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

SAD već mjesecima pokušava sankcijama spriječiti Kinu u uvozu i proizvodnji najsuvremenijih mikročipova. Oni su, primjerice, potrebni za razvoj umjetne inteligencije, u… više »

EU

Dogovoren 11. paket sankcija protiv Rusije

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

"Danas su veleposlanici država članica dogovorili 11. paket sankcija protiv Rusije", objavilo je na Twitteru švedsko predsjedništvo, dodajući da paket uključuje mjere čiji je… više »

EH, DA...

Treba vratiti industriju u EU

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Reindustrijalizacija, zelena tranzicija, jačanje socijalne pravde i jedinstva EU-a četiri su prioriteta programa rotirajućeg predsjedništva Španjolske, koja 1. srpnja preuzima… više »

UPS?

Umjetna inteligencija i burze

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Jednog ponedjeljka u svibnju ove godine na američkim burzama su odjednom vrijednosti dionica pale. To se poklopilo s viješću i fotografijom objavljenom preko… više »

skrolaj na vrh