Život
IZBOR

Marie Curie je najutjecajnija žena 20. stoljeća

objavljeno prije 10 dana i 18 sati

Marie Sklodowska Curie, poljsko-francuska znanstvenica najutjecajnija je žena stoljeća, odlučili su sudionici ankete BBC-ja. Čitatelji BBC-jeva časopisa History svrstali su Curie na prvo… više »

ZAPAMTITE!

4 savjeta za prestanak odugovlačenja

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Odugovlačenje je sasvim prirodna ljudska pojava, ali je i jednako štetna i loša za nas. Vjerovali ili ne, toliko je česta da su se znanstvenici odlučili ozbiljno pozabaviti… više »

NASA šalje sondu na Sunce

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Nakon što je spustila robota na Mars i poslala sonde u prelete pokraj drugih planeta, NASA je spremna lansirati svemirsku letjelicu do zvijezde s kojom svi živimo - Sunca. Solarna… više »

ZAPAMTITE :)

5 savjeta za preživljavanje na moru

objavljeno prije 11 dana

Vrijeme je godišnjih odmora i morskih radosti, kada se svi opuste i kada svima popuste kočnice. Ipak treba biti oprezan jer more lako bezazlenu situaciju pretvori u borbu za… više »

BRAVO

Razjašnjena priroda Jupiterovih obojenih prstenova

objavljeno prije 11 dana i 1 sat

Tajna Jupiterovih obojenih pojaseva riješena je u studiji o međudjelovanju između atmosfere i magnetskih polja, objavili su australski znanstvenici. Jupiter, najveći planet u Sunčevom… više »

ZANIMLJIVO

Popustljivije prema nacističkim simbolima u igricama

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Računalne igre koje sadrže neustavne simbole poput nacističkih mogle bi ubuduće biti dopuštene, objavilo je njemačko regularno tijelo USK. Odredba njemačkog kaznenog zakona… više »

ZANIMLJIVO!

Zašto je toliko muškaraca samaca?

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Muškarci samci obično se doživljavaju na dva potpuno oprečna načina - ili kao nepopravljivi zavodnici (manjina) ili kao ogorčeni ženomrsci (većina). Trećih, onih koji jednostavno nisu… više »

ZNATE LI?

Ključan preduvjet uspješne veze

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Uspješna veza može se definirati na mali milijun načina, zavisi od toga što očekujete od nje, no uglavnom kad mislimo na to u glavi nam je sreća i međusobno razumijevanje… više »

ZAPAMTITE :)

5 savjeta za putovanja s djecom

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Putovanja s djecom ili bez njih nisu ista stvar - neke od najljepših uspomena možete stvoriti upravo s njima na odmoru. Mnoge obitelji jedino tako i putuju kako bi svi… više »

WOW!

Ribolov mrežom počeo je prije gotovo 30.000 godina

objavljeno prije 11 dana i 20 sati

Arheolozi su otkrili u južnokorejskoj špilji tragove koji daju naslutiti da su sofisticirane tehnike ribolova ribarskom mrežom korištene prije 29.000 godina, puno ranije nego… više »

INVESTICIJA

Samsung ulaže milijarde u nove tehnologije

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Samsung  je najavio u srijedu da će u naredne tri godine uložiti 22 milijarde dolara u najsuvremenije tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju, visokoautomatizirana vozila i… više »

SAVJETI :)

Par koraka do boljeg seksa

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

Seks je jedan od ključnih dijelova veze ili braka, a ponekad je uz užurbani tempo i stresan način života teško održati strast pod plahtama. Srećom, stručnjaci za seks otkrili su za… više »

EHHH...

Brije li i vaš dragi na satove i jurilice?

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Stereotip muškarca često je onaj da su opsjednuti automobilma i novcem. Nije cijeli muški rod takav, ali doista postoje pojedinci koji gledaju sve upravo kroz prizmu ta dva… više »

GAMING

Zašto je baš GeForce partner najvećeg DOTA 2 turnira na svijetu

objavljeno prije 12 dana i 18 sati

Nakon prošlogodišnjeg epskog DOTA 2 turnira, Valve je predstavio Pro Circuit koji je donio značajne promjene u sustavu natjecanja. Najbolje DOTA 2 ekipe morale su kroz 11 major… više »

STVARNO?

Žene trebaju liječiti - žene.. uvijek!

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Kad govorimo o liječnicima, gotovo uvijek tu riječ koristimo u muškom rodu - a kad pročitate ove rezultate istraživanja i žena ste, poželjet ćete da vas liječe isključivo žene.… više »

skrolaj na vrh