Život
KOLESTEROL

Statini ne utječu na gubitak pamćenja ni na kognitivne probleme

objavljeno prije 17 dana i 4 sata

Statini ne utječu na gubitak pamćenja ni na kognitivne probleme, zaključili su australski znanstvenici pošto su procijenili učinak ovog lijeka za sniženje razine kolesterola tijekom… više »

ra?unalo laptop
NAUČITE

10 tech vještina za 2020.

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

Prema izvještaju iCIMS-a za 2019. godinu, koji je pružatelj softvera za zapošljavanje, tvrtkama je trebalo prosječno 55 dana da popune nova tehnološka radna mjesta u… više »

ZAPAMTITE!

5 razloga zašto patite za bivšim

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Prekidi bilo koje vrste mogu biti teški i bolni. U idealnom slučaju, okrenuti novi list i izliječiti se od emocionalnih rana koje dolaze iz romantične veze dobro i zdravo za… više »

LOŠE...

Život blizu prometnica utječe na sporiji razvoj dječjih pluća

objavljeno prije 18 dana

Britanski su znanstvenici uočili da život djece svakodnevno izložene onečišćenom zraku s obližnjih prometnica rezultira sporijim razvojem pluća za 14 posto. Studija je pokazala da… više »

COOL

HGSPOT lansirao brend Wiip koji predstavlja alternativu pušenju

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

HGSPOT, jedan od vodećih hrvatskih trgovaca informatičkom opremom, predstavio je prvu domaću elektroničku cigaretu. Wiip, kako glasi ime HGSPOT-ovog brenda e-cigareta, predstavljen je… više »

APLIKACIJE

Vrijeme je za digital - aplikacija za glazbenu industriju

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

Hrvatska diskografska udruga predstavila je aplikaciju "Vrijeme je za digital", koja dionicima glazbene industrije omogućuje trenutačni pristup svim relevantnim podacima u svim segmentima… više »

SVAŠTA :)

Što možemo naučiti od negativnih ljudi?

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Negativne osobe nisu najbolje društvo nikome, pa ni sebi samima, no u današnje doba sve su češći i jednostavno ih se ne može izbjeći... pa što ne biste naučili… više »

ZNATE LI?

Tko bira mačke, a tko pse kao kućne ljubimce

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

Odabir kućnog ljubimca nekima je jednostavan - uzet će psa ili mačku, zavisno od toga koju od tih životinja više vole. No, zapravo je taj odabir puno kompliciraniji i ima puno veze s… više »

APLIKACIJE

TikTok prešao brojku od 1.5 milijardi downloada

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

TikTok je jako popularan kod Generacije Z, što znači da ga vrlo vjerojatno nisu primjetili korisnici društvenih mreža koji su stariji od 24 godine. Slogan TikToka je 'Pravi… više »

Foto: Pexels
EH, DA... :)

Najčešće brige u seksu

objavljeno prije 19 dana i 18 sati

Seks je sjajan i divan, no kako je pritisak sve veći - treba biti ovakav ili onakav, raditi ove ili one stvari u krevetu - seks postaje vrlo komplicirana stvar. Dakle, ako vas zanima jeste li… više »

AHA!

5 znakova da ste skladan par

objavljeno prije 19 dana i 20 sati

Ljubav prema partneru prerasla iz tinejdžerske zaluđenosti u pravu, čvrstu povezanost. Naravno, nikome u svakom trenutku ne cvjetaju ruže, no vi lako pronalazite zajednički jezik sa svojim… više »

EHHH...

Hrvati obožavaju žesticu

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Više od polovice Hrvata konzumira jaka alkoholna pića, od toga trećina i nekoliko puta mjesečno, pri čemu su najpopularniji likeri, rakija, viski i džin, izvijestio je u petak magazin… više »

NAPOKON

Google regulira predizborno oglašavanje

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Google je odlučio da više neće pružati oglašivačima mogućnost da predizbornim oglasima ciljaju određenu publiku koristeći podatke iz popisa birača i njihove općenite političke… više »

HE HE

Par trikova za češće orgazme

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

Samo 25 posto žena redovito tijekom penetracije doživi orgazam, odnosno pri svakom seksualnom donosu, pokazalo je istraživanje koje je seksualna terapeutkinja Elisabeth A. Lloyd provela za… više »

OTKRIĆE

Znanstvenici u zapadnoj Norveškoj otkrili brod iz doba Vikinga

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Norveški znanstvenici otkrili su plovilo iz vremena Vikinga na grobnome humku u zapadnoj Norveškoj te procjenjuju da bi ono moglo biti staro više od 1000 godina. "Ovaj je… više »

skrolaj na vrh