Život
NOVOSTI

IBM kupuje Red Hat i vraća se na velika vrata

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

IBM, američki tehnološki div koji je još donedavno proživljavao teške dane vraća se u fokus javnosti - postigao je dogovor o kupnji softverske tvrtke Red Hat za 34… više »

MA DA?

Znate li da su cigarete pune - šećera?

objavljeno prije 18 dana

Malo je pušača koji znaju da se u cigarete dodaje i šećer, pokazalo je novo američko istraživanje, a još manje ih je svjesno toga da dodavanje šećera duhanu… više »

DUGOVJEČnOST

Koliko dugo stvarno možemo živjeti?

objavljeno prije 18 dana i 1 sat

Dugovječnost i vječna mladost opsesija je ljudskog roda od davnina - pogotovo kad čitate Bibliju punu Metuzalema i slične ekipe kojima je par sto godina trebalo da uđu u pubertet... a u… više »

NAPREDAK

Istraživanje alga za spas vodenih ekosustava

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) u suradnji s kolegama iz triju država u regiji - Češkom, Mađarskom i Slovačkom, zahvaljujući projektu financiranom od strane… više »

NAJAVE

MediaTek Helio P70 na 12nm donosi naprednu AI tehnologiju za srednju klasu

objavljeno prije 18 dana i 5 sati

MediaTek Inc je najavio Helio P70 sustav na čipu (SoC), Ovaj SoC je u razini iznad mid-range i ispod njihovih vodećih čipseta. Helio P70 koristi TSMC FinFET tehnologiju od 12 nm. Procesor ima… više »

MA DA?

10 stvari koje žene u vezama prihvaćaju bolje od muškaraca

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Žene se najčešće optužuje da su komplicirane i da stalno nešto zahtijevaju u vezama, no to baš i nije tako - zapravo su tolerantnije od muškaraca u mnogim… više »

HE HE

Brada ili bradica, pitanje je sad...

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Muška dilema oko brijanja nije laka - postoje dvije krajnosti, bradonje i uvijek glatko izbrijani, a ima i ona manjina kojoj se baš ne da pretjerano brijati pa uvijek kad ih… više »

POTREBE

Kulinarska baština kao adut turističke ponude

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

Kruh ispod peke, pršut, kozji sir, inćuni, maslinovo ulje, hrapočuša (bračka torta), lešo pivac s purom, meso ispod peke, soparnik, crni rižot, brujet od jegulje, pohane… više »

PRIJAVITE SE :)

Škola nepušenja - počinje novi ciklus

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Škola nepušenja zasniva se na primjeni psihoterapijsko-edukativnog modela odvikavanja od pušenja. Temeljni program škole traje pet dana, a u okviru uvodnog… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

Samoća i put bez povratka

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Gledam u bijeli ekran, prazni word dokument, tek načrčkanih nekoliko redova koji čekaju da dovršim misao i oblikujem u smislene rečenice s glavom i repom. Muk već danima, tjednima,… više »

DOKAZI

Središte Zemlje je - čvrsto?

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

Hrvoje Tkalčić, australski znanstvenik hrvatskog podrijetla potvrdio je 80 godina staru hipotezu da je unutarnja jezgra Zemlje izgrađena od čvrstog materijala, a za metodu korelacijskog polja… više »

MA DA?

Strah se može izmjeriti

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

Znanstvenici mogu izmjeriti razinu straha i stresa u kino dvoranama, što filmska industrija može iskoristiti kao objektivnu metodu određivanja u kojoj je film prikladan za mlađu… više »

NOVOSTI

Meizu Note 8 za one plićeg džepa: FHD zaslon, tri kamere i Snapdragon 632

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

Nema dana da netko od kineskih proizvođača pametnih telefona ne lansira novi proizvod. Poznati nam Meizu upotpunio je brojne svoje proizvode novim modelom pristupačne cijene - Meizu Note 8 na… više »

Možda bismo trebali biti malo oprezniji / ISTOCK
MA DA?

Kakav seks vole muškarci?

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Moderni muškarci postaje sve različitiji od starijih generacija i svojim se ponašanjem približavaju ženskom idealu, vjerovali vi to ili ne. Naime, rezultati studije sa… više »

EH, DA... :)

5 karakteristika uspješnih zavodnika

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Zavođenje spada u kategoriju umjetnosti, ako pitamo muškarce kojima to ide od ruke i koji ni u ludilu ne žele odati svoje tajne, a ostatak jačeg spola smatra ga - magijom.… više »

skrolaj na vrh