Život
NATJEČAJ

Epsonov nagradni natječaj: Roboti idu obrazovnim i znanstvenim institucijama

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

Industrija 4.0 je realnost i Epson, vodeća svjetska tvrtka na području proizvodnje SCARA robota i pružanja rješenja za automatizaciju od 1980., spremna je biti predvodnik u promjenama.… više »

VRATITE GA!

Pluton treba opet biti planet?

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Pluton je službeno prestao biti planet pred 2 godine, a rasprava je li to bila ispravna odluka traje od toga dana. Sada skupina stručnjaka tvrdi da razlog zbog kojeg je Pluton degradiran nije… više »

NOVOSTI

Samsung šalje 8K QLED TV u utrku

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

Sharp već prodaje 8K televizore u Europi, LG samo izlaže model na IFA 2018, a Samsung objavljuje cijene i vrijeme izlaska na tržište svog prvog 8K QLED TV-a. Samsung 8K QLED TV ima… više »

OPA!

Prvi seks - kad prosječno gubimo nevinost

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Prosječna dob kad gubimo nevinost navodno je 17.4 godina, prema podacima iz nove studije. U anketi provedenoj na 1000 ljudi u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, online… više »

STVARNO?

Je li ipak bolje biti samac?

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Biti samac nije lako, barem tako kažu... no izgleda da to nije istina niti u tragovima. Naime, istraživanje je pokazalo da, ako ste samac, vjerojatno imate jače društvene… više »

ZA KLINCE

Besplatne STEM radionice u Bioteki!

objavljeno prije 9 dana i 9 sati

Uz novu sezonu STEM radionica u Bioteki, započela je i nova školska godina koju proslavljamo besplatnim radionicama za sve osnovnoškolce.   Dođite na radionicu,… više »

PRIJAVITE SE :)

Otvorene prijave za startup inkubatorski program Algebra LABa i ZIPa

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Algebra LAB poziva startupe da se prijave za intenzivni, četveromjesečni edukativni program inkubatorskog tipa, namijenjen svim tehnološkim startupima koji žele dobiti potrebnu… više »

SPAS?

Kombinacije antibiotika spašavaju svijet?

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

Superbakterije polako dobivaju bitku protiv klasičnih antibiotika i stručnjaci već godinama panično traže nove, jer postoji realna mogućnost da ostanemo bez ikakvog saveznika u borbi protiv… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

Snaga psihe - put do samopouzdanja

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Da, jaka sam, neosvojiva tvrđava, stabilna, čvrsta, nepokolebljiva. Ne baš kao nekada, ali neslomljiva, prepuna ožiljaka, mudrija, s ciljem ispred. Samoća svakog koraka je učinila… više »

RECENZIJA

Samsung Galaxy Tab A 6 10.1 " (Wi-Fi) recenzija - odličan za školarce

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Prodaja tableta diljem svijeta pada. I to je na neki način razumljivo. Trebamo li pronaći neke informacije puno je lakše koristiti pametni telefon, dok ćemo određene zadatke odraditi… više »

ZNAKOVI

Kako prepoznati da se nekome NE sviđate

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Nije toliko teško pogoditi sviđamo se nekome ili ne - postoji cijeli niz vrlo jasnih znakova koji ukazuju na to. No, to se ipak odnosi na manji dio ljudi, one ekspresivne koji se ne… više »

Koliko imamo pravih Facebook prijatelja? / Pexels
ZNATE LI?

Kako Facebook utječe na vašu vezu?

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

Facebook, nažalost, ima jako veliku ulogu u ljubavnim vezama mladih, potiče i olakšava nadzor nad partnerima te vodi pojačanoj ljubomori i nepovjerenju što može… više »

ZANIMLJIVO

Gledate li sugovornika u oči kad razgovarate? Ne uvijek, izgleda...

objavljeno prije 10 dana i 9 sati

Gledanje sugovornika u oči jedno je od prvih pravila pristojnosti koje učimo kao mali, pa nije čudo da se osjećamo zbunjeno i neugodno kad našem sugovorniku oči bježe na sve strane… više »

SAZNAJEMO

HT ulaže u infrastrukturu - svima internet s minimalno 20Mbit/s!

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Na konferenciji za medije održanoj u Splitu, Uprava Hrvatskog Telekoma predstavila je planove ulaganja u mrežnu infrastrukturu i razvoja novih inovativnih telekomunikacijskih i ICT usluga u… više »

NOVOSTI

Objavljena 69-verzija Chrome s kojom Google slavi 10 godina web preglednika

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Chrome web preglednik izgleda bolje nego ikada prije. U dizajnu prevladavaju bijele i svijetlo sive boje, a cijelo sučelje je više mekih glatkih linija i zaobljeno. Oblik kartica s… više »

skrolaj na vrh