Život
okrugli stol kralj artur camelot
CAMELOT REVEALED

Povjesničari pronašli okrugli stol kralja Artura?

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Je li nedavno otkrivena lokacija rimskog amfiteatra u Chesteru ujedno bila i mjesto legendarnog Camelota kralja Artura? Istraživači vjeruju upravo to - da su pronašli okrugli stol.… više »

FRT

Tehnologija prepoznavanja lica vas ne treba plašiti - zasad

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Nije lako 'naučiti' stroj prepoznavanju ljudskih lica. Brojni su slučajevi u kojima današnja tehnologija usprkos svoj svojoj naprednosti nije uvijek učinkovita - na primjer, događalo… više »

S VRHA JE SAMO JEDAN PUT

Facebook stagnira - jesmo li ga se zasitili?

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Dakle, jesmo li se zasitili Facebooka? Potvrdan odgovor na to pitanje je vrlo moguć ako je suditi po činjenici da je u SAD-u u lipnju broj članova porastao samo za 320,000 što je jako… više »

NEVIDLJIVO OKU

Jeste li debeli iznutra?

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

To što ste vitki i imate savršenu liniju ne znači da ne nakupljate znatnu količinu unutarnjih masnoća i da ste sjajnoga zdravlja. Nije rijetkost da ljudi koji izgledaju sjajno i… više »

ISTRAŽIVANJE

TV u spavaćoj sobi može uzrokovati rak

objavljeno prije 14 godina

Novo istraživanje Instituta Karolinska pokazuje da gledanje televizije u spavaćoj sobi može uzrokovati rak, piše časopis Pathophysiology. Metalni federi u madracu navodno apsorbiraju… više »

ONLINE IGRE

Google uvodi Google Games?

objavljeno prije 14 godina

Google navodno planira proširiti svoje usluge te bi s poduzećem Zynga, koje je osmislilo popularne igrice FarmVille i Mafia Wars, trebao lansirati Google Games, piše blog… više »

NOVA ZEMLJA

5 planeta na kojima je moguć život

objavljeno prije 14 godina

Znanstvenici su otkrili oko 453 planeta izvan Sunčevog sustava. Na nekima od njih je pronađena voda, a mogli bi imati uvjete povoljne za život. Pitanje je samo kako stići do njih s obzirom da… više »

PET AMBALAŽA

Voda iz plastičnih boca opasna je za zdravlje

objavljeno prije 14 godina

Oko 89 milijardi litara vode godišnje završi u plastičnim bocama, odnosno popularnoj PET ambalaži. Unatoč brojnim upozorenjima stručnjaka, flaširana voda već je nekoliko… više »

IDEALAN ZA GAMING

iPad postaje sve popularniji za igranje video igara

objavljeno prije 14 godina

Nedavno provedeno istraživanje Resolve Market Researcha pokazuje kako popularni tablet iz Applea, iPad, polako uzima sve veći komad udjela na tržištu handheld konzola. Prema… više »

OTKRIVANJE TAJNI

Sonda Rosetta putuje dalje prema kometu

objavljeno prije 14 godina

Lansirana 2004., Rosettina prava "misija je arheološko istraživanje svemira", prema riječima Marcella Coradinija, šefa za robotsko istraživanje Europske svemirske agencije… više »

SLIČAN OBLIK

Južnoafrički cvijet nazvan vuvuzela u čast nogometnog prvenstva

objavljeno prije 14 godina

Cvijet oblikom podsjeća na zaglušujuće glazbalo koje je postalo simbolom Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. Vidjevši oblik cvijeta, umirovljeni zaposlenik Južnoafričkog… više »

ZBOGOM SIJEDE

Pomoću pilule do prirodne boje kose

objavljeno prije 14 godina

Naime, kako starimo naše tijelo proizvodi sve manje enzima katalaze. Bez njega se stvara više hidrogen peroksida, koji izbjeljuje kosu te ju čini sijedom. Američka znanstvenica… više »

METEORI GOVORE

Zemlja je mnogo mlađa nego što se pretpostavljalo

objavljeno prije 14 godina

Istraživači su izračunali kako je planetu trebalo mnogo duže da se formira, nakon rođenja Sunčevog sustava prije 4,5 milijardi godina. Uspoređujući kemijske izotope iz Zemljine kore s onima… više »

AROMATERAPIJA

Patite od stresa i depresije? Samo pomirišite jasmin

objavljeno prije 14 godina

Naime, laboratorijski testovi pokazali su da miris i njegovi kemijski sastojci dramatično smiruju miševe kada im se pusti u kavez, uzrokujući prekid bilo kakve aktivnosti. Skeniranje… više »

POSTOJI LI PRIJETNJA?

Sonda Rosetta stigla do asteroida Lutetie

objavljeno prije 14 godina

Lutetia je najveći asteroid kojeg je posjetila neka svemirska sonda. Znanstvenici iz ESA-e čekaju detaljne informacije, a prve slike već su stigle na Zemlju. Opservatoriji koji koriste… više »

skrolaj na vrh