« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
"JER JA TO ZASLUŽUJEM"

Zašto privlačne žene očekuju da partner plati račun prvog izlaska

Ljepotice uopće ne brinu o trošku pića, večere i izlaska općenito jer su uvjerene da bi njihovi pratioci sve to trebali podmiriti jer su one vrijedne toga

Lijepe žene očekuju da pratilac plati račun prvog izlaska
Lijepe žene očekuju da pratilac plati račun prvog izlaska (Deviantart)
Više o

prvi spoj

,

privlačne žene

,

ljubavni odnosi

,

račun

,

izlazak

Lijepe i privlačne žene sigurno neće platiti ni pola računa, a kamoli čitav na prvom spoju - one očekuju da će to učiniti partner i to iz jednog jedinog razloga- misle da su i više nego vrijedne toga. Istraživači sa Sveučilišta St. Andrews zaključili su da ljepotice uopće ne brinu o trošku pića, večere i izlaska općenito jer su uvjerene da bi njihovi pratioci sve to trebali podmiriti i to zbog časti i zadovoljstva koje im one daju time što su im dopustile da budu u njihovom društvu.

Istraživanje je započelo tako što je 416 muškaraca i žena prvo ocjenjivalo samo sebe u smislu privlačnosti, a zatim išlo na fiktivne spojeve. Sudionici su imali tri opcije - pustiti pratioca da plati čitav račun, platiti pola računa ili jednostavno sve platiti. Privlačne i zgodne žene najčešće su se odlučivale za prvu opciju, dakle, da pratilac podmiri trošak izlaska. Zanimljivo, slično su se ponašali i privlačni muškarci. Detalji istraživanja objavljeni su u časopisu Evolucijska psihologija (Evolutionary Psychology).

23.03.2011. 20:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh