« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NOVI POČETAK

Kako preživjeti kraj veze - II. dio

Premotajte film o svojoj vezi i uočite sve što je bilo pogrešno i kod vas i kod partnera. Neka uz vas budu prijatelji

Prekid je bolan, ali nije kraj svijeta
Prekid je bolan, ali nije kraj svijeta (Shutterstock)
Više o

ljubavni problemi

,

ljubavni odnosi

,

raskid

,

veze prekid

Portal Intimatemedicine u drugom dijelu priče o tome kako nastaviti sa životom nakon bolnog prekida opet daje korisne savjete.

Život ide dalje i vi s njim

Od perioda u kojem ste bili u okrilju majčinih skuta  pa do sada kad se prežderavate sladoledom i brišete suze trošeći obiteljski paket rupčića, u najmanje pet država dogodile su se smjene vlasti, dogodilo se nekoliko prirodnih katastrofa, pale su cijene nekretnina i moda je drugačija nego tada. Bar vam ova posljednja dva podatka mogu biti od koristi.

Ako je veza trajala dugo, vrlo je vjerojatno postala dio vašeg identiteta. Možda će biti teško sačuvati hobije, navike i prijatelje koji su bili zajednički. Sada je pravo vrijeme da utvrdite jesu li dotični hobiji doista ono što vas veseli i jesu li prijatelji doista pravi prijatelji. Ako utvrdite da jesu, s njima neće biti teško nastaviti - jer vas ispunjavaju i ubrzo vas više neće podsjećati na ... koga ono? A ako utvrdite da nisu, to je također vrlo dobra spoznaja - potražite nove hobije i s njima će se pojaviti i novi prijatelji, među njima možda i netko od one baš privlačne sorte.

Pogledajte bivšu vezu izvana 

Premotajte film o svojoj vezi, ali zaboravite na tipku za stanku, a također i na tipku za brzo premotavanje. Da, možete si napraviti kokice uz to, a možete pozvati i prijatelje. Međutim, ako ste imali samo jedan film, ali vrlo dobar - to je sasvim u redu. Dakle, otkrijte u čemu je bila pogreška, što ste mogli učiniti bolje? Kako vi tako i vaš partner! Naučite koje su vaše pogreške i razmislite kako biste ih mogli popraviti. Posebnu pozornost obratite na partnerove pogreške - sada bar znate što ne želite.

>> Kako preživjeti kraj veze - I. dio

kad uočite sve što nije valjalo, učite na tome. Ne krivite niti sebe niti partnera - za svađu je potrebno dvoje, a za raskid veze također. Ponekad bismo s veseljem okrivili treću osobu. Dobro, može, ali trebamo biti svjesni da je naš partner - po svoj prilici - zrela osoba koja mora preuzeti odgovornost za svoje postupke. Isto smo tako to i mi. I treća osoba, jasno.

Ego fitnes

Raspad veze predstavlja višekratni napad na vaš ego i samopouzdanje. Ako još niste odlučili da je vrijeme da ego ostavite po strani i postanete potpuno produhovljeni, morat ćete ga (ego) nekako obuzdati. Najbrže i najlakše ćemo to učiniti krpicama - lijepim komadima odjeće. Obucite se za seks iako ga nema nigdje na vidiku.

Zatim se možete prihvatiti ostvarivanja svojih želja - budite sami svoj kavalir. Putovanja, tečajevi, male ili velike ekscentričnosti - priuštite si ono što vas prožima veseljem, nadom i samopouzdanjem. Razumije se da ste nešto posebno. Pa što ako to ne vide svi?! Već će se pojaviti netko tko ima već ugrađen periskop za vas. U to ne može biti nikakve sumnje. Važno je da ste svjesni vlastite vrijednosti i da se prema sebi ponašate onako kako biste željeli da se ponaša vaša „bolja polovica".

Novi spojevi

Nemojte biti u ljubavnom opticaju prebrzo nakon raspada veze. Netko će u tom slučaju svakako ostati pogođen. Možda doista ne vi, ali želite li drugima ono što se dogodilo vama? Ne koristite ljude kao spužve za ispiranje boli. Nemojte dopustiti ni da vas netko iskoristi u trenutku slabosti.

Kada bol prođe, kada spoznamo svoje pogreške i svoje istinske želje i postanemo svjesni vlastite realne vrijednosti, vrijeme je za nove avanture.

24.03.2011. 07:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh