Život
OPREZ!

Facebookom hara virus koji se širi chatom

objavljeno prije 12 godina

Stručnjaci upozoravaju sve korisnike Facebooka da je najvećom i najpopularnijom društvenom mrežom počeo kružiti novi virus, imena Steckt.Evl, koji se širi chatom, a mogućnost… više »

NEDOSTATAK KISIKA

Hrkanje povećava rizik od raka

objavljeno prije 12 godina

Hrkanje i ostali poremećaji disanja za vrijeme spavanja smanjuju opskrbu tijela s kisikom, a znanstvenici su ustanovili da to može potaknuti razvoj opakih malignih tumora. Naime liječnici sa… više »

SRETAN ROĐENDAN!

eZadar slavi peti rođendan

objavljeno prije 12 godina

Zadarski internetski portal eZadar.hr danas slavi 5. rođendan. Pokrenut 21. svibnja 2007. godine, u to doba bio je jedan od prvih takvih lokalnih projekata u Hrvatskoj, a vrlo brzo je svojim… više »

POZDRAV ZEMLJANIMA

Život na planetu Facebook

objavljeno prije 12 godina

Tjedan iza nas bio je jedan od najuzbudljivijih u životu mladog poduzetnika Marka Zuckerberga. Njegova je kompanija konačno izlistana na burzi, čime je sebe i hrpetinu svojih kolega… više »

TOP LISTA

Izumi koji su najviše pomogli ženama

objavljeno prije 12 godina

Doba napretka u svim granama tehnologije i znanosti svakodnevno iznjedruje nove spravice i izume koji bi nam trebali okrenuti život naglavačke, no uvijek ima onih malih stvari bez kojih se… više »

LEFT SWING

Matematika rješava uspješnost ljevaka

objavljeno prije 12 godina

Novi matematički model može predvidjeti udio ljevaka u sportovima kao što su boks i golf. Matematičar Mark Panaggio i doktor u superviziji projekta dr. Daniel Abrams… više »

FORNICATORS

Žene su sklonije prevari od muškaraca

objavljeno prije 12 godina

Fama o muškom mozgu koji jednostavno tjera na prevaru je samo fama, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na 4000 ispitanika oba spola. Prema rezultatima, žene imaju… više »

SORRY ...

Liječnik koji je tvrdio da liječi homoseksualnost se ispričao gay populaciji

objavljeno prije 12 godina

Pred jedanaest godina Dr. Robert Spitzer je po drugi puta izazvao gužvu u psihoterapijskoj zajednici. Prvi puta je to napravio 1973., kad je bio jedan od ključnih zagovaratelja uklanjanja… više »

WTF?!

Krpelj vas može pretvoriti u vegetarijanca

objavljeno prije 12 godina

Krpelji su bića koja nam obično idu na živce, za kojima tragamo po tijelima djece i pasa nakon provoda u prirodi, bojeći se borelioze ili meningoencefalitisa. No, postoji još jedna… više »

ZZZZZ....

Mršaviji ljudi spavaju dulje

objavljeno prije 12 godina

Volite li dugo spavati? Ja se ponekad obožavam izležavati u krevetu. Ležite, niste aktivni, a vaš indeks tjelesne mase se, suprotno onome što možda mislite, zbog toga ne… više »

FALCON 9

Odgođeno lansiranje privatne svemirske rakete

objavljeno prije 12 godina

Lasiranje privatne svemirske rakete Falcon 9 iz baze američkog ratnog zrakoplovstva u Cape Canaveralu odgođeno je u subotu kada je uočen problem sa jednim od raketnih motora, priopćio je… više »

GLOBALNO SELO

Pametni telefoni mijenjaju koncept privatnosti u stvarnom svijetu

objavljeno prije 12 godina

S bezbroj aplikacija, brzim i bežičnim pristupom internetu, uslugama s besplatnim porukama, pametni telefoni su revolucionirali način na koji komuniciramo. Ali po kojoj cijeni? Prema… više »

ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ

Što vaš pas misli o vama

objavljeno prije 12 godina

Veseli li se i vaš pas svaki put kad dođete kući s posla? Ili je to možda manje zbog vas, a više zbog toga što očekuje kakvu poslasticu? Istraživači sa Sveučilišta… više »

FINANCIJSKA KRIZA

Sve više razvedenih parova nastavlja živjeti zajedno

objavljeno prije 12 godina

Unatoč tomu što je broj razvoda u današnje vrijeme veći nego ikad prije, sve više supružnika prisiljeno je zbog ekonomske situacije nastaviti zajednički život i nakon… više »

SMRTONOSNE ZAMKE

Pogreške koje će vam sigurno upropastiti spoj

objavljeno prije 12 godina

Kada se zvijezde poslože i sve molitve uslišaju izlazak na spoj može proći savršeno, no u nekim slučajevima nas ni božanska intervencija ni položaj nebeskih tijela ne mogu… više »

skrolaj na vrh