Žene
HE HE

Žene su bolje i pametnije od muškaraca?

objavljeno prije 1 godinu

Muškarci i žene imaju praktički isti skup od oko 20 000 gena. Jedina fizička razlika u njihovom genetskom sastavu je u spolnim kromosomima. Samo muškarci imaju Y kromosom. Iako… više »

SAVJETI

Što trebate znati o prenatalnim infekcijama

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Trudnoća je vrijeme nezimjerne radosti i uzbuđenja za žene i njihove obitelji. No, ovo je i vrijeme velike odgovornosti koja može uključivati ​​mnogo brige i zabrinutosti. Nekima je pomisao… više »

EH, DA...

Kako carski porod utječe na menstruaciju?

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Od trenutka kada žene saznaju da će se poroditi carskim rezom, imaju mnogo  pitanja, kako u vezi samog procesa tako i oko oporavka. Jedan od najčešćih elemenata oporavka je… više »

ŽENE

Ženama nekad treba pauza...

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Kad imate menstruaciju, sasvim je prirodno da se žene tada osjećaju bez energije i umornije nego inače. Zbog suvremenog ubrzanog ritma života rijetko tko uzima slobodno vrijeme i svom tijelu… više »

RED ALERT

Što žene NE vole na muškarcima?

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Mnoge žene dok su sasvim mlade toleriraju neka ponašanja muškarca koja nisu prikladna. Tijekom života i kada steknu određena iskustva, mnogo toga se mijenja i na ovom planu, a… više »

HMMM...

Utjecaj COVID-19 cjepiva na menstrualni ciklus

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Kako se pojavila COVID-19 pandemija, sve više i više se provode istraživanja o utjecaju COVID-19 cjepiva na naše zdravlje. Menstruacija je jedna od briga mnogih žena… više »

ZDRAVLJE

Kako vam papa test može spasiti zdravlje

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Što je papa test? Cervikalni bris, koji se često naziva papa test, je test osmišljen kako bi se otkrilo postoji li kod osobe veći rizik od razvoja raka grlića maternice. Test… više »

BEBE

Što donosi drugo tromjesečje trudnoće?

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

U 16. tjednu beba teži svega 100 grama, no neka vas to ne zavara. Naime, tek sada počinje ozbiljno dobivanje na težini. Vrlo brzo će se bebina težina udvostručiti. Period do sada je bio… više »

STVARNO?

Žene i problemi u vezama

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Znate onu priču o tome kako se muškarci i žene razlikuju, kako se ne mogu nikada složiti niti će zapravo, nikada biti prijatelji? E pa, ako se sluša neke znalce, izgleda da je… više »

MAME I KĆERI

Što očekivati na prvom ginekološkom pregledu

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Odrastanje nije lako, ni djeci ni njihovim roditeljima. Dok se neprestano suočavaju s novim izazovima, uče nove vještine i istražuju, djeca se oslanjaju na pomoć svojih roditelja.… više »

VRIJEME JE...

Zaustavimo eufemizme o menstruaciji

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

• Na globalnoj razini postoji više od 5000 eufemizama o menstruaciji, uključujući "imam stvari", "stigao je soboslikar", "tjedan morskih pasa", "tetka Flo (aunt Flo)" i "surfanje… više »

ZNATE LI?

Kako zima utječe na menstrualni ciklus i intimno zdravlje žena

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Većini ljudi zima označava vrijeme slavlja, odmora i zabave na snijegu. Ponekad, hladno vrijeme može negativno utjecati na naše raspoloženje, pa čak i zdravlje. Ovo se posebno odnosi… više »

SAVJETI

Sve što trebate znati o intersticijskom cistitisu

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Mnoge žene redovito doživljavaju neki oblik upale mokraćnog mjehura, no ponekad se ono može zakomplicirati. INTIMINA pruža informacije o intersticijskom cistitisu, stanju koje se može… više »

COOL

Društvena igru Menopauza

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Zaboravite Čovječe ne ljuti se ili Monopoly. Društvena igra godine koju trebate igrati  govori o menopauzi. Prvi put, preko 40 simptoma menopauze čini osnovu jedinstvene… više »

ZDRAVLJE

Znate li što je miom maternice i koji su simptomi?

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Događanja u maternici mogu biti vrlo intenzivna: obilan protok krvi, grčevi, razvoj bebe - svašta se može događati. Između ostalog, i miomi maternice. INTIMINA objašnjava… više »

skrolaj na vrh